Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

48h LeanLab: Preduzetnički hackathon – Integrisana budućnost preko integracije migranata u Evropi (rok: 29.3.2016.)

Objavljeno 17.03.2016.

48hleanlab_logoDogađaj pod nazivom 48h LeanLab, koji organizuje Impact Hub, uz podršku Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, sa početkom od 1. aprila u 17 časova trajaće 48 sati, zaključno sa 3. aprilom. 48h LeanLab kombinuje ’hackathon’ metodologiju sa mentorstvom, design thinking metodologijom i core-competence veštinama, kako bi se osnažili biznis modeli i održivost rešenja kao odgovor na ciljeve ovogodišnjeg EU takmičenja u socijalnim inovacijama na temu izazova u migracijama sa kojima se suočava Evropa.

Ko može da učestvuje?

U dvodnevnom 48h LeanLab-u mogu da učestvuju timovi iz cele Srbije (od 2 do 4 učesnika po timu) sastavljeni od mladih (18 do 35 godina) – registrovana pravna lica, pojedinci ili neformalne grupe iz bilo kog sektora – koji su zainteresovani za rešavanje izazova sa kojima se suočavaju izbeglice i migranti, za osmišljavanje predloga prakse i inkluzivnih rešenja, za uvažavanje različitosti kroz uvođenje socijalnih inovacija i principa preduzetništva.

Timovi mogu da:

  • dobiju 48-časovni pristup raznovrsnoj i intenzivnoj pomoći u pripremi inovativnih, preduzetničkih poduhvata i direktnu pomoć u apliciranju za ovogodišnje Evropsko takmičenje u socijalnim inovacijama “Integrated Futures”
  • ostvare priliku za mini-inkubaciju u Impact Hub-u kroz međunarodnu podršku razvoju preduzetništva, rezervisanu samo za ograničen broj odabranih inovativnih preduzetničkih ideja za prototipe koji pokazuju potencijal za tržišnu održivost.

Svi koji su zainteresovani za podršku Impact Hub-a u okviru ovogodišnjeg Evropskog takmičenja u socijalnim inovacijama EU mogu da saznaju više tokom dvodnevnog 48h LeanLab-a u Beogradu (za više informacija pročitajte ovde) kao i na Facebook stranici Impact Hub Belgrade.

Broj mesta je ograničen, aplicirajte što pre, a najkasnije do kraja dana 29. marta!

Dodatne informacije o Evropskom takmičenju u socijalnim inovacijama:

Pokrenuto je Evropsko takmičenje socijalnih inovacija za 2016. godinu, usmereno na prijem i integraciju izbeglica i migranata u Evropi.

Organizatori takmičenja ove godine tragaju za kreativnim pristupima kojima se ostvaruje potencijal koji nose izbeglice i migranti, kojima im se omogućuje da doprinesu društvenom, kulturnom i političkom životu zemalja domaćina. Sa temom „Integrisane budućnosti“, takmičenje je usmereno na pronalaženje inovacija u proizvodima, tehnologijama, uslugama i modelima, uključujući, ali ne i ograničeno na ideje u vezi sa:

  • Obrazovanjem i razvojem veština
  • Zapošljavanjem i preduzetništvom
  • Pristupom odgovarajućim uslugama smeštaja i zdravstvene zaštite
  • Bezbednošću i ljudskim pravima
  • Kohezijom zajednice i kulturnom raznolikošću

Takmičenje je otvoreno za pojedince, grupe i organizacije iz čitave Evropske unije i zemalja koje učestvuju u programu Evropski horizont 2020. Naročito se podstiču prijave koje nose izbeglice i migranti ili koje su kreirane zajedno sa izbeglicama i migrantima.

Najinovativnije ideje biće pretvorene u prave projekte i dobiće šansu da ostvare održivi uticaj. Trideset najperspektivnijih prijava ući će u polufinale i biće pozvano na akademiju mentorstva u oblasti socijalnih inovacija koja se održava u julu u Berlinu, sa ciljem da se ideje unaprede.

Najbolja tri rešenja će primiti nagrade od 50.000 evra na ceremoniji dodele koja se održava u Briselu u oktobru 2016. godine.

Takmičenje traži inspirišuće ideje, velike i male, od ljudi iz čitave Evrope. Prijave su otvorene do petka, 8. aprila 2016. godine u 12:00 časova po centralnoevropskom vremenu.

Više informacija potražite na ec.europa.eu

Kontakt: Pavle Krivokuća – 011 408 2550 – belgrade@impacthub.net

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <

Blog > <

Earlier
Blog o socijalnom uključivanju
Koliko ima studenata sa hendikepom koji su uključeni u proces visokog obrazovanja? Zašto ih je malo i koliko njih uopšte [...]
uto, sep 22, 2020
Source: Inkluzija blog
Tamara Savović
Kursevi ili realna podrška? Na osnovu Izveštaja o položaju i kapacitetima sigurnih kuća u Srbiji, sprovedenog u saradnji Tima za socijalno [...]
čet, sep 10, 2020
Source: Inkluzija blog
Ana Mirković - Beogradski Ignite
Transkript govora Ane Mirković na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Želela bih s vama da [...]
sri, sep 02, 2020
Source: Inkluzija blog
Suzana Gajić Jovanović
Bila jednom jedna devojčica sa nepunih 13 godina. Voditeljka slučaja u centru za socijalni rad otpočela je rad sa njom [...]
pon, avg 31, 2020
Source: Inkluzija blog
Željko Mitkovski - Beogradski Ignite
Transkript govora Željka Mitkovskog na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Dolazim iz Fondacije „Ana i [...]
pet, avg 28, 2020
Source: Inkluzija blog

Aktuelni dokumenti > <

Lista digitalnih alata za rad sa decom i učenicima kojima je tokom učenja na daljinu potrebna dodatna podrška
August, 2020 arrow right pdf [485 KB] arrow right docx [38 KB]
Pregled podataka gradova i opština o merama za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u 2019. godini
Jul, 2020 arrow right pdf [200 KB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2019 – brošura
Jul, 2020 arrow right pdf [13 MB]
Analiza dohotka najsiromašnijih decila stanovništva Srbije: Fokus na poljoprivredu
Jul, 2020 arrow right pdf [2 MB]
E2E: Priručnik za savetnike za zapošljavanje osoba sa invaliditetom
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]
E2E:Testiranje javnih politika – Inovativni pristupi za zapošljavanje mladih (priručnik)
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]