Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Poziv osnovcima za učešće u školskom DIZAJNATONU „Grad budućnosti” (rok: 20.5.2019)

Objavljeno 16.04.2019.

Školski Dizajnaton 2019,KidHub poziva sve osnovce od I do VI razreda da se prijave za učešće u besplatnom školskom DIZAJNATONU (dizajn maratonu) na temu „Grad budućnosti” koji se ove godine održava 25. maja od 10 do 15 h u Muzeju nauke i tehnike (Dobračina 51) u okviru Mikser festivala.

Prijave su otvorene na ovom linku do 20. maja, nakon čega će organizatori kontaktirati prijavljene i poslati im detaljnije informacije o dečijem učešću na događaju.

Školski Dizajnaton se bavi temama strukturisanim oko centralne teme „Održivi razvoj gradova” (11. cilj Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija).

Ovogodišnji partneri školskog Dizajnatona su: Muzej nauke i tehnike, Mikser festival, UNDP Srbija. Dizajnaton se održava uz podršku Fondacije „Ana i Vlade Divac” i EU programa SmartStart koji u Srbiji sprovode Građanske inicijative.

Designathon Works ® (Dizajnaton) je edukativni program iz Holandije koji podstiče decu uzrasta 7-13 godina na kreativno rešavanje ekoloških i društvenih izazova pomoću novih tehnologija, s ciljem kreiranja inovativnih rešenja strukturisanih oko Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Deca će na ovom takmičenju raditi u timovima od po dvoje i svoja rešenja kreirati putem programiranja i koristeći elektro-komponente i različite reciklažne i kreativne materijale. Sa njima će raditi fasilitatori/ke Dizajnaton metoda. Tokom trajanja događaja, deci će biti obezbeđen ručak i osveženje.

Po završetku Dizajnatona, deca će svoja rešenja imati priliku da predstave pred stručnim žirijem. Dečiji radovi biće prikazani na pratećoj izložbi dizajna DESIGN EXPO u Muzeju nauke i tehnike, a tri najbolja timska prototipa bice nagrađena.

Organizator događaja je KidHub – dečiji hab posvećen osnaživanju kreativnog potencijala dece i unapređenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo. KidHub je predstavnik Designathon WorksⓇ edukativnog programa za Srbiju od 2018. godine. Program se realizuje u više od 35 zemalja sveta i deo je ASHOKA mreže. Zasnovan je na konceptu „otvorenih inovacija“, Mejker obrazovnom konceptu i design thinking metodologiji. Designathon WorksⓇ je metodologija koju je osmislio tim edukatora, društvenih preduzetnika i dizajnera iz Holandije sa željom da podstaknu razvoj dece kao nosilaca promena.

Izvor: www.kidhub.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
Društvene inovacije
Obavezno osnovno obrazovanje danas je uobičajeno širom sveta. Slično je i sa obdaništima, univerzalnom zdravstvenom zaštitom, penzijskim fondovima. Iako su [...]
pet, jan 17, 2020
Source: Inkluzija blog
Milutin Savić
LICEULICE prodavce ste i prošle godine sretali na ulicama, na kojima se svakoga dana trude da zarade za dostojanstven život, [...]
uto, jan 14, 2020
Source: Inkluzija blog
Milkica Dimitrijević i Milica Šimonović - 42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Milice Šimonović i Milkice Dimitrijević na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact [...]
uto, dec 24, 2019
Source: Inkluzija blog
Foto: Sara Ristić
Foto: Sara Ristić Zovem se Vladimir Janković. Imam trideset osam godina. Od prošlog leta, posle duže pauze zbog psihološke krize, prodajem [...]
uto, dec 24, 2019
Source: Inkluzija blog
Braća Mohamadi, Maks i Alen (desno), ispred svoje kancelarije u Sodermalmu ©Chris Welsch
Braća Mohamadi, Maks i Alen (desno), ispred svoje kancelarije u Sodermalmu ©Chris Welsch Kada su braća Mohamadi izgubila voljenu osobu zbog [...]
pet, nov 01, 2019
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

Dizajn za sve na turističkim destinacijama
Januar, 2020 arrow right pdf [32 MB]
Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2020. godinu
Januar, 2020 arrow right pdf [619 KB]
60. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Decembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [1 MB]
Brošura o prvih deset godina rada Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije – SIPRU
Decembar, 2019 arrow right pdf [1 MB]
E2E: Društvene inovacije – ljudi u centru javnih politika
Novembar, 2019 arrow right pdf [2 MB]
59. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Novembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [251 KB]
Priručnik za uvođenje rodne perspektive u nastavu srpskog jezika za prvi ciklus obrazovanja
Septembar, 2019 arrow right pdf [1 MB]
58. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Septembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [320 KB]
Izveštaj o digitalnoj uključenosti u Republici Srbiji za period od 2014. do 2018. godine
Juli, 2019 arrow right pdf [657 KB]