Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Poziv osnovcima za učešće u školskom DIZAJNATONU „Grad budućnosti” (rok: 20.5.2019)

Objavljeno 16.04.2019.

Školski Dizajnaton 2019,KidHub poziva sve osnovce od I do VI razreda da se prijave za učešće u besplatnom školskom DIZAJNATONU (dizajn maratonu) na temu „Grad budućnosti” koji se ove godine održava 25. maja od 10 do 15 h u Muzeju nauke i tehnike (Dobračina 51) u okviru Mikser festivala.

Prijave su otvorene na ovom linku do 20. maja, nakon čega će organizatori kontaktirati prijavljene i poslati im detaljnije informacije o dečijem učešću na događaju.

Školski Dizajnaton se bavi temama strukturisanim oko centralne teme „Održivi razvoj gradova” (11. cilj Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija).

Ovogodišnji partneri školskog Dizajnatona su: Muzej nauke i tehnike, Mikser festival, UNDP Srbija. Dizajnaton se održava uz podršku Fondacije „Ana i Vlade Divac” i EU programa SmartStart koji u Srbiji sprovode Građanske inicijative.

Designathon Works ® (Dizajnaton) je edukativni program iz Holandije koji podstiče decu uzrasta 7-13 godina na kreativno rešavanje ekoloških i društvenih izazova pomoću novih tehnologija, s ciljem kreiranja inovativnih rešenja strukturisanih oko Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Deca će na ovom takmičenju raditi u timovima od po dvoje i svoja rešenja kreirati putem programiranja i koristeći elektro-komponente i različite reciklažne i kreativne materijale. Sa njima će raditi fasilitatori/ke Dizajnaton metoda. Tokom trajanja događaja, deci će biti obezbeđen ručak i osveženje.

Po završetku Dizajnatona, deca će svoja rešenja imati priliku da predstave pred stručnim žirijem. Dečiji radovi biće prikazani na pratećoj izložbi dizajna DESIGN EXPO u Muzeju nauke i tehnike, a tri najbolja timska prototipa bice nagrađena.

Organizator događaja je KidHub – dečiji hab posvećen osnaživanju kreativnog potencijala dece i unapređenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo. KidHub je predstavnik Designathon WorksⓇ edukativnog programa za Srbiju od 2018. godine. Program se realizuje u više od 35 zemalja sveta i deo je ASHOKA mreže. Zasnovan je na konceptu „otvorenih inovacija“, Mejker obrazovnom konceptu i design thinking metodologiji. Designathon WorksⓇ je metodologija koju je osmislio tim edukatora, društvenih preduzetnika i dizajnera iz Holandije sa željom da podstaknu razvoj dece kao nosilaca promena.

Izvor: www.kidhub.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
Znak pitanja App
U prethodna 2 teksta pisala sam o nastanku Znak pitanja App, kako se prave kvizovi („Znak pitanja – Učenje kroz [...]
čet, jul 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Biljana Mladenović
Piše: Biljana Mladenović, zamenica menadžerke i ekonomska analitičarka, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije „Na ono što [...]
pet, jun 28, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
U prethodnom blogu „Znak pitanja – Učenje kroz igru” govorili smo o specifičnostima i mogućnostima Znak pitanja aplikacije koja se [...]
uto, jun 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
Rad sa decom je izazovan i zahteva puno kreativnosti i raznovrsnog materijala kako bi savladavanje gradiva i učenje bilo lako, [...]
pet, maj 17, 2019
Source: Inkluzija blog
Liceulice
Ko smo mi? LICEULICE tim je već 9 godina posvećen onima koji najteže dolaze do posla i koji žive na margini [...]
uto, maj 14, 2019
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

Izveštaj o digitalnoj uključenosti u Republici Srbiji za period od 2014. do 2018. godine
Juli, 2019 arrow right pdf [657 KB]
Program za kreiranje obrazovnih politika na osnovu podataka i rezultata istraživanja – Zbornik istraživačkih radova
Maj, 2019 arrow right pdf [3 MB]
Rodna analiza nastavnih programa i udžbenika za srpski jezik od prvog do četvrtog razreda osnovne škole
Mart, 2019 arrow right pdf [2 MB]
Treći nacionalni izveštaj o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva u Republici Srbiji za period 2014-2017. godine
Februar, 2019 arrow right pdf [5 MB]
Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu
Februar, 2019 arrow right pdf [762 KB]
Indeks rodne ravnopravnosti u Republici Srbiji
Decembar, 2018 arrow right pdf [8 MB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2017/2018 – brošura
Novembar, 2018 arrow right pdf [2 MB]