Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Proglašeni dobitnici nagrade VIRTUS za 2013. godinu

Objavljeno 21.01.2014.

VIRTUS logoNa svečanoj ceremoniji u hotelu Hajat Beograd proglašeni su dobitnici nagrada VIRTUS za korporativnu filantropiju za akcije i programe koji su sprovedeni tokom 2013. godine. Glavnu nagradu – za doprinos na nacionalnom nivou – uručio je ambasador Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport. Nagrade su dodeljene u svih 8 kategorija, a evo spiska dobitnika:

VIRTUS nagrada za doprinos na nacionalnom nivou

NIS a.d. Novi Sad, nominovana od strane Udruženja za lokalni razvoj iz Kamenice, za finansijsku podršku lokalnim zajednicama u kojima NIS posluje kroz program društveno odgovornog poslovanja pod nazivom “Saradnja radi razvoja”. Kroz ovaj program NIS je tokom 2013. godine podržao 145 projekata u ukupnom iznosu od 88 miliona dinara, kao i program podrške nauci i obrazovanju “Energija znanja”. NIS je nominovan i za akciju korporativne filantropije u kojoj su zaposleni i kompanija zajedno prikupili 4.7 miliona dinara od kojih su kupljena 23 CTG aparata, koji  su raspoređeni u porodilišta širom Srbije.

VIRTUS nagrada za doprinos lokalnoj zajednici

Eurobank a.d. Beograd, nominovana od Fondacije „Ana i Vlade Divac“, za doprinos akciji „Veliko srce“ u kojoj su svojim klijentima, kroz upotrebu jedinstvene MasterCard kartice, pružili priliku da podrže obnovu dečijih igrališta u državnim vrtićima širom Srbije. Do sada se za ovu karticu odlučilo 22.000 klijenata, a iz tih sredstava je samo u toku protekle godine obnovljeno 10 igrališta.

VIRTUS nagrada za malo i srednje preduzeće

Slobodna zona Pirot a.d. za podršku projektima organizacija civilnog društva, pomoć sugrađanima za troškove lečenja, za finansijsku podršku realizaciji sportskih aktivnosti, omogućavanje stručnih praksi školama i fakultetima, kao i za učešće u projektu “ADB Multiplatform” sa ciljem smanjenja zagađenja životne sredine pri transportu.

VIRTUS nagrada za dugoročno partnerstvo izmedju profitnog i neprofitnog sektora

Telekom Srbija a.d. za saradnju i partnerstvo sa organizacijom Dostignuća mladih u Srbiji koje je omogućilo učenicima širom Srbije da kroz teorijsku i praktičnu nastavu nauče principe funkcionisanja biznisa, istovremeno ih podstičući da samostalno osmišljavaju i razvijaju svoje ideje. Saradnja se odvijala tokom cele godine kroz mentorstva i takmičenje „Poslovni izazov“ koje je omogućilo srednjoškolcima da realne poslovne probleme reše uz mentorsku podršku.

VIRTUS nagrada za doprinos socijalnom uključivanju

Delta Holding d.o.o., nominovana od strane udruženja roditelja dece i mladih sa smetnjama u razvoju “Evo ruka”, za uređenje lokalnog inkluzivnog centra “Mesto susreta” u sklopu prvog Nacionalnog dana davanja.  Donacijom u novcu i angažovanjem izvođača radova s kojima kompanija sarađuje, potpuno je uređen objekat u kom će deca sa smetnjama u razvoju i njihovi roditelji iz Zemun polja, Dobanovaca i Ugrinovaca dobiti podršku kroz vanškolske aktivnosti i inovativne servise podrške.

VIRTUS nagrada za najinovativniji projekat

Koncern Bambi a.d. za akciju “Juhu! Igrališta“ koja je pokrenuta sa željom da se deci ulepšaju omiljena mesta za igru kako bi imala što bolje uslove za odrastanje i bavljenje sportom. U toku trajanja akcije, kompanija Bambi je izdvajala po 1 dinar od prodaje čokoladice “Juhu Plazma” koje je potom ulagala u sređivanje onih igrališta koja su dobila najviše glasova posetilaca zvanične Bambi Juhu! Facebook stranice.

VIRTUS nagrada za volontiranje

Banca Intesa a.d. Beograd koja kontinuirano sprovodi volonterske akcije u okviru korporativnog volonterskog programa Intesa od srca. Najmasovnija volonterska akcija Banke “Zapakuj poklon – izmami osmeh” realizuje se samostalno dok se ekološke akcije najčešće realizuju u saradnji s partnerima iz civilnog sektora. Uoči Nove 2013. godine, zaposleni Banke napravili su 2.000 paketića koje su timovi Banca Intesa Deda mrazova i pomoćnika uručili mališanima u 8 osnovnih škola i u jednom vrtiću. Projekat je zaključen sa 2.024 sati volontiranja i uz 1.124.000,00 dinara materijalnih donacija.

VIRTUS nagrada za medijski doprinos

Ekapija d.o.o., nominovana od Banke hrane, kao medijska kuća koja od svog osnivanja poklanja značajnu pažnju promociji davanja i rada za opšte dobro. Kroz rubriku “Filantropi”, ovaj portal ističe sve društveno odgovorne kompanije i njihove filantropske akcije. Rubrika je tokom cele godine bila veoma aktivna, a nove vesti se unose gotovo svakodnevno.

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
covid-19_mladice_001
Gošća Bloga o socijalnom uključivanju: Milkica Dimitrijević Izolacija, dezinfekcija, pranje ruku, kontakti sa drugima svedeni na minimum – ove preventivne mere [...]
pet, mar 27, 2020
Source: Inkluzija blog
COVID-19 nije teorija zavere
Iako je Kovid-19 prilično dugo prisutan u svetu, čini se da nas je ipak, nekako iznenadio. Naviknuti na različite teške situacije [...]
čet, mar 19, 2020
Source: Inkluzija blog
Stefan Lazarević
Nedavno sam od organizacije Inicijativa za prava osoba sa mentalnim invaliditetom MDRI-S dobio poziv za učešće na obuci „Samozastupanje za [...]
uto, mar 03, 2020
Source: Inkluzija blog
Društvene inovacije
Obavezno osnovno obrazovanje danas je uobičajeno širom sveta. Slično je i sa obdaništima, univerzalnom zdravstvenom zaštitom, penzijskim fondovima. Iako su [...]
pet, jan 17, 2020
Source: Inkluzija blog
Milutin Savić
LICEULICE prodavce ste i prošle godine sretali na ulicama, na kojima se svakoga dana trude da zarade za dostojanstven život, [...]
uto, jan 14, 2020
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

E2E: Evaluacija Javnog konkursa „Podrška inovativnim pristupima za povećanje zapošljavanja i zapošljivosti mladih“, 2018–2019. godina
Mart, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Dizajn za sve na turističkim destinacijama
Januar, 2020 arrow right pdf [32 MB]
Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2020. godinu
Januar, 2020 arrow right pdf [619 KB]
60. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Decembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [1 MB]
Brošura o prvih deset godina rada Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije – SIPRU
Decembar, 2019 arrow right pdf [1 MB]
E2E: Društvene inovacije – ljudi u centru javnih politika
Novembar, 2019 arrow right pdf [2 MB]
59. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Novembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [251 KB]
Priručnik za uvođenje rodne perspektive u nastavu srpskog jezika za prvi ciklus obrazovanja
Septembar, 2019 arrow right pdf [1 MB]
58. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Septembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [320 KB]
Izveštaj o digitalnoj uključenosti u Republici Srbiji za period od 2014. do 2018. godine
Juli, 2019 arrow right pdf [657 KB]