Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Proglašeni dobitnici nagrade VIRTUS za 2013. godinu

Objavljeno 21.01.2014.

VIRTUS logoNa svečanoj ceremoniji u hotelu Hajat Beograd proglašeni su dobitnici nagrada VIRTUS za korporativnu filantropiju za akcije i programe koji su sprovedeni tokom 2013. godine. Glavnu nagradu – za doprinos na nacionalnom nivou – uručio je ambasador Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport. Nagrade su dodeljene u svih 8 kategorija, a evo spiska dobitnika:

VIRTUS nagrada za doprinos na nacionalnom nivou

NIS a.d. Novi Sad, nominovana od strane Udruženja za lokalni razvoj iz Kamenice, za finansijsku podršku lokalnim zajednicama u kojima NIS posluje kroz program društveno odgovornog poslovanja pod nazivom “Saradnja radi razvoja”. Kroz ovaj program NIS je tokom 2013. godine podržao 145 projekata u ukupnom iznosu od 88 miliona dinara, kao i program podrške nauci i obrazovanju “Energija znanja”. NIS je nominovan i za akciju korporativne filantropije u kojoj su zaposleni i kompanija zajedno prikupili 4.7 miliona dinara od kojih su kupljena 23 CTG aparata, koji  su raspoređeni u porodilišta širom Srbije.

VIRTUS nagrada za doprinos lokalnoj zajednici

Eurobank a.d. Beograd, nominovana od Fondacije „Ana i Vlade Divac“, za doprinos akciji „Veliko srce“ u kojoj su svojim klijentima, kroz upotrebu jedinstvene MasterCard kartice, pružili priliku da podrže obnovu dečijih igrališta u državnim vrtićima širom Srbije. Do sada se za ovu karticu odlučilo 22.000 klijenata, a iz tih sredstava je samo u toku protekle godine obnovljeno 10 igrališta.

VIRTUS nagrada za malo i srednje preduzeće

Slobodna zona Pirot a.d. za podršku projektima organizacija civilnog društva, pomoć sugrađanima za troškove lečenja, za finansijsku podršku realizaciji sportskih aktivnosti, omogućavanje stručnih praksi školama i fakultetima, kao i za učešće u projektu “ADB Multiplatform” sa ciljem smanjenja zagađenja životne sredine pri transportu.

VIRTUS nagrada za dugoročno partnerstvo izmedju profitnog i neprofitnog sektora

Telekom Srbija a.d. za saradnju i partnerstvo sa organizacijom Dostignuća mladih u Srbiji koje je omogućilo učenicima širom Srbije da kroz teorijsku i praktičnu nastavu nauče principe funkcionisanja biznisa, istovremeno ih podstičući da samostalno osmišljavaju i razvijaju svoje ideje. Saradnja se odvijala tokom cele godine kroz mentorstva i takmičenje „Poslovni izazov“ koje je omogućilo srednjoškolcima da realne poslovne probleme reše uz mentorsku podršku.

VIRTUS nagrada za doprinos socijalnom uključivanju

Delta Holding d.o.o., nominovana od strane udruženja roditelja dece i mladih sa smetnjama u razvoju “Evo ruka”, za uređenje lokalnog inkluzivnog centra “Mesto susreta” u sklopu prvog Nacionalnog dana davanja.  Donacijom u novcu i angažovanjem izvođača radova s kojima kompanija sarađuje, potpuno je uređen objekat u kom će deca sa smetnjama u razvoju i njihovi roditelji iz Zemun polja, Dobanovaca i Ugrinovaca dobiti podršku kroz vanškolske aktivnosti i inovativne servise podrške.

VIRTUS nagrada za najinovativniji projekat

Koncern Bambi a.d. za akciju “Juhu! Igrališta“ koja je pokrenuta sa željom da se deci ulepšaju omiljena mesta za igru kako bi imala što bolje uslove za odrastanje i bavljenje sportom. U toku trajanja akcije, kompanija Bambi je izdvajala po 1 dinar od prodaje čokoladice “Juhu Plazma” koje je potom ulagala u sređivanje onih igrališta koja su dobila najviše glasova posetilaca zvanične Bambi Juhu! Facebook stranice.

VIRTUS nagrada za volontiranje

Banca Intesa a.d. Beograd koja kontinuirano sprovodi volonterske akcije u okviru korporativnog volonterskog programa Intesa od srca. Najmasovnija volonterska akcija Banke “Zapakuj poklon – izmami osmeh” realizuje se samostalno dok se ekološke akcije najčešće realizuju u saradnji s partnerima iz civilnog sektora. Uoči Nove 2013. godine, zaposleni Banke napravili su 2.000 paketića koje su timovi Banca Intesa Deda mrazova i pomoćnika uručili mališanima u 8 osnovnih škola i u jednom vrtiću. Projekat je zaključen sa 2.024 sati volontiranja i uz 1.124.000,00 dinara materijalnih donacija.

VIRTUS nagrada za medijski doprinos

Ekapija d.o.o., nominovana od Banke hrane, kao medijska kuća koja od svog osnivanja poklanja značajnu pažnju promociji davanja i rada za opšte dobro. Kroz rubriku “Filantropi”, ovaj portal ističe sve društveno odgovorne kompanije i njihove filantropske akcije. Rubrika je tokom cele godine bila veoma aktivna, a nove vesti se unose gotovo svakodnevno.

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

24.09.2020.

Do informacija bez barijera

SIPRU - uspešne priče

Informaciono-komunikaciona pristupačnost kao ključ društvenog uključivanja U promišljanju inkluzivnog društva XXI veka, među ključnim pitanja…
Više detalja

 
0 Komentari

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <

Blog > <

Earlier
Blog o socijalnom uključivanju
Koliko ima studenata sa hendikepom koji su uključeni u proces visokog obrazovanja? Zašto ih je malo i koliko njih uopšte [...]
uto, sep 22, 2020
Source: Inkluzija blog
Tamara Savović
Kursevi ili realna podrška? Na osnovu Izveštaja o položaju i kapacitetima sigurnih kuća u Srbiji, sprovedenog u saradnji Tima za socijalno [...]
čet, sep 10, 2020
Source: Inkluzija blog
Ana Mirković - Beogradski Ignite
Transkript govora Ane Mirković na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Želela bih s vama da [...]
sri, sep 02, 2020
Source: Inkluzija blog
Suzana Gajić Jovanović
Bila jednom jedna devojčica sa nepunih 13 godina. Voditeljka slučaja u centru za socijalni rad otpočela je rad sa njom [...]
pon, avg 31, 2020
Source: Inkluzija blog
Željko Mitkovski - Beogradski Ignite
Transkript govora Željka Mitkovskog na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Dolazim iz Fondacije „Ana i [...]
pet, avg 28, 2020
Source: Inkluzija blog

Aktuelni dokumenti > <

Lista digitalnih alata za rad sa decom i učenicima kojima je tokom učenja na daljinu potrebna dodatna podrška
August, 2020 arrow right pdf [485 KB] arrow right docx [38 KB]
Pregled podataka gradova i opština o merama za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u 2019. godini
Jul, 2020 arrow right pdf [200 KB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2019 – brošura
Jul, 2020 arrow right pdf [13 MB]
Analiza dohotka najsiromašnijih decila stanovništva Srbije: Fokus na poljoprivredu
Jul, 2020 arrow right pdf [2 MB]
E2E: Priručnik za savetnike za zapošljavanje osoba sa invaliditetom
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]
E2E:Testiranje javnih politika – Inovativni pristupi za zapošljavanje mladih (priručnik)
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]