Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Projekat “Pokrenimo našu decu” prihvaćen u svim školama

Objavljeno 01.12.2017.

Pokrenimo našu decuMinistar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević 30. novembra je izjavio da je program “Pokrenimo našu decu” pokrenut kako bi se kod dece u školama iskoristio svaki deo slobodnog vremena za fizičke aktivnosti.

Šarčević je, na konferenciji za novinare povodom prestižnih svetskih nagrada koje je “Akva Viva” – brend kompanije “Knjaz Miloš” dobila za program “Pokrenimo našu decu”, istakao da se ovaj program sprovodi u svim osnovnim školama u Srbiji.

On je ukazao na to da program “Pokrenimo našu decu” sprovodi resorno ministarstvo u partnerstvu sa brendom “Akva Viva” i Srpskim savezom profesora fizičkog vaspitanja, i dodao da pomenuti program predviđa uvođenje svakodnevne fizičke aktivnosti u svim osnovnim školama u Srbiji.

Ministar je istakao da je pomenuti program osvojio dve prestižne nagrade na globalnom kongresu industrije vode u Barseloni.

Osim nagrade za najbolji društveno odgovorni projekat, program “Pokrenimo našu decu” osvojio je specijalnu, zlatnu nagradu kao apsolutni pobednik u svim takmičarskim kategorijama, ukazao je Šarčević.

On je podsetio na to da je program pokrenut 21. februara ove godine i sprovodi se u svih 1.206 osnovnih škola u Srbiji, za učenike od prvog do četvrtog razreda.

Vežbe za akciju “Pokrenimo našu decu” osmislio je Srpski savez perofesora fizičkog vaspitanja, naglasio je ministar, dodavši da je predviđeno da deca prilagođene vežbe rade u učionici, čak i u školskim klupama, pre početka časova ili na odmorima.

Generalni direktor kompanije “Knjaz Miloš” Miloš Stojisavljević naveo je da je program “Pokrenimo našu decu” predstavljen kao projekat koji dotiče važnu društvenu temu i podstiče izgradnju zdravog stila života kod dece.

Naša najveća nagrada je to što je projekat zaživeo u školama i što su deca prihvatila ovu vrstu sportske aktivnosti, naglasio je Stojisavljević, poručivši da će kompanija “Knjaz Miloš” i brend “Akva Viva” nastaviti da menjaju navike školske dece i pomažu u tome da se porodica razvija na zdravim osnovama.

Predstavnik Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja Goran Petrović ukazao je na to da su svi nastavnici razredne nastave i svi učitelji prošli program edukacije, i naglasio da se program uspešno realizuje u svim školama.

Izvor: www.srbija.gov.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
Pristupačnost
„Ovo je zemlja za svu našu decu.” Tako kažu stihovi grupe EKV. Po svoj logici i ovaj grad bi trebao [...]
sri, feb 13, 2019
Source: Inkluzija blog
Igor Mitrović
Transkript govora Igora Mitrovića na 41. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 6” (7. novembar 2018. godine, Impact Hub, Beograd) Ja vam [...]
sri, feb 13, 2019
Source: Inkluzija blog
Jovan Jovanović
Transkript govora Jovana Jovanovića na 41. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 6” (7. novembar 2018. godine, Impact Hub, Beograd) Praktična akademija [...]
uto, feb 12, 2019
Source: Inkluzija blog
Karolina Stamenković
Transkript govora Karoline Stamenković na 41. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 6” (7. novembar 2018. godine, Impact Hub, Beograd) Dolazim iz [...]
pon, jan 21, 2019
Source: Inkluzija blog
Nenad Mirković
Transkript govora Nenada Mirkovića na 41. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 6” (7. novembar 2018. godine, Impact Hub, Beograd) Moje ime [...]
pon, jan 14, 2019
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

Rodna analiza nastavnih programa i udžbenika za srpski jezik od prvog do četvrtog razreda osnovne škole
Mart, 2019 arrow right pdf [2 MB]
Treći nacionalni izveštaj o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva u Republici Srbiji za period 2014-2017. godine
Februar, 2019 arrow right pdf [5 MB]
Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu
Februar, 2019 arrow right pdf [762 KB]
Indeks rodne ravnopravnosti u Republici Srbiji
Decembar, 2018 arrow right pdf [8 MB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2017/2018 – brošura
Novembar, 2018 arrow right pdf [2 MB]
Ocena apsolutnog siromaštva u Srbiji u 2017. godini
Oktobar, 2018 arrow right pdf [416 KB]
Periodična evaluacija Programa lokalnih inicijativa za zapošljavanje mladih
Oktobar, 2018 arrow right pdf [1 MB]
Analiza nezadovoljenih potreba za zdravstvenom zaštitom stanovnika Republike Srbije
Decembar, 2017 arrow right pdf [2 MB]
Praćenje socijalne uključenosti u Republici Srbiji – Treće dopunjeno izdanje (zbirna publikacija)
Oktobar, 2017 arrow right pdf [2 MB] arrow right docx [2 MB]
Siromaštvo u Republici Srbiji 2006-2016. godine – revidirani i novi podaci
Septembar, 2017 arrow right pdf [919 KB]