Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

45.000 evra za 7 najboljih “ideja za bolje sutra”

Objavljeno 20.06.2015.

Fondacija "Ana i Vlade Divac" - logoFondacija “Ana i Vlade Divac”, UniCredit fondacija i UniCredit Banka su 10. juna, zajedno sa Smart Kolektivom i Turističkom organizacijom Srbije, predstavili pobednike drugog izdanja konkursa “Ideja za bolje sutra” čiji je cilj da doprinese razvoju socijalnog poslovanja i postojećeg biznisa, kao i pronalaženje ideja za proizvode i usluge koje na najbolji način mogu da doprinesu poboljšanju imidža Srbije u regionu i inostranstvu

U periodu od 27. novembra do 30. decembra 2014. godine, prijavljeno je ukupno 67 ideja. Komisija je tokom druge faze izabrala 20 kandidata koji su predložili najbolje ideje i sa kojima su stručnjaci radili na razvoju biznis planova. Nakon izrade i ocene biznis planova, stručna komisija je na osnovu inovativnosti predloženih ideja i održivosti projekta, izabrala pobedničke projekte. Odabrano je 7 najboljih kandidata kojima su dodeljena bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 45.000 evra.

Stručna komisija je izabrala 6 kandidata sa najboljim idejama, dok su zaposleni UniCredit Banke, koji su takođe bili uključeni u proces glasanja, izabrali jednog pobednika. Komisija je jednoglasno odlučila da, grantovima u ukupnom iznosu od 40.000 evra, nagradi sledeće finaliste: Udruženje “Optimist” iz Bosilegrada, Udruženje za podršku osobama ometenim u razvoju “Naša kuća” iz Beograda, SZR “Sofi” iz Novog Sada, Udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika nasilja nad ženama “Atina” iz Beograda, “Daj-daj” d.o.o iz Beograda i Stolarsku radnju “Šumarko” iz Valjeva. Zaposleni UniCredit Banke su u okviru inicijative „Tvoj izbor, tvoj projekat“ ovaj put izabrale da grantom u iznosu od 5.000 evra nagrade Udruženje Socijalne zadruge domaće radinosti “Bosiljak” iz Čačka.

Mauricio Karara, predsednik UniCredit fondacije je izjavio: “Činjenica da je ovaj projekat drugi put sproveden u Srbiji i da se ponovo veliki broj kandidata prijavio, pokazuje koliko je on važan za razvoj socijalnog preduzetništva u zemlji i da su kandidati prepoznali prave vrednosti koje ova inicijativa promoviše. Zadovoljni smo što smo još jednom ostvarili izvanrednu saradnju sa UniCredit Bankom Srbija i partnerima kao što su Fondacija “Ana i Vlade Divac”, Smart Kolektiv i TOS u pružanju poodrške lokalnim zajednicama, ali i što su zaposleni UniCredita takođe bili uključeni.  Sedam pobedničkih inicijativa neće imati koristi samo od finansijskih sredstava koja će im biti dodeljena, već i od stručne podrške, obuke, umrežavanja i koučinga koji će biti dodatni zamajac za razvoj i unapređenje poslovanja. Dugoročno gledano, naša želja je da ova preduzeća postanu ekonomski održiva i stabilna na tržištu, ali isto tako i da nastave da promovišu inovativnost i jaku socijalnu komponetu”.

Ana  Divac, predsednica Upravnog odbora Fondacije “Ana i Vlade Divac” jepovodom proglašenja pobednika izjavila: “Izuzetno mi je zadovljstvo što smo i drugi put uspešno sproveli konkurs “Ideja za bolje sutra” i što još jednom možemo da se pohvalimo veoma inovativnim idejama naših pobednika. Napomenula bih i da se naš posao danas ne završava. Naime, mi ćemo nastaviti da pružamo podršku pobedničkim projektima kako bismo obezbedili uspešnu implementaciju ideja i uticali na plasman proizvoda.”

Klaudio Ćezario, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Banke u Srbiji je ovom prilikom rekao: “Veoma sam ponosan što smo imali priliku da još jednom, zajedno sa našim partnerima, učestvujemo u ovom značajnom projektu koji ima za cilj da pospeši proizvodnju u Srbiji i samim tim da utiče na izvozni potencijal zemlje i prepoznatljivost brenda “Made in Serbia” u regionu i inostranstvu. Takođe mi je zadovoljstvo što su i svi naši zaposleni bili uključeni u izborni proces. Oduševljen sam pobedničkim idejama i istovremeno uveren da je pred njima uspešna budućnost. Kroz učešće u ovom projektu još jednom smo pokazali našu snažnu posvećenost ovoj zemlji i želju da i dalje doprinosimo njenom ekonomskom razvoju, ali i snažnu posvećenost naše matične grupacije.”

Izvor: www.fondacijadivac.org

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <

Kalkulator socijalnih davanja

Blog > <

Aktuelni dokumenti > <

Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji
Decembar, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC u Republici Srbiji: Metodološki okvir i analiza izabranih pokazatelja siromaštva i nejednakosti
Decembar, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj osoba koje žive sa HIV
Decembar, 2021 arrow right pdf [305 KB]
E2E: Utvrđivanje institucionalnog okvira za uspostavljanje Nacionalne standardne klasifikacije zanimanja u Srbiji
Decembar, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Analiza održivih modela za obezbeđivanje pristupa čistoj pijaćoj vodi, kanalizaciji i električnoj energiji stanovnicima podstandardnih romskih naselja u Republici Srbiji
Decembar, 2021 arrow right pdf [4 MB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj nacionalnih manjina
Decembar, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj migranata i tražilaca azila
Decembar, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj dece
Decembar, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj mladih
Decembar, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj starije populacije
Decembar, 2021 arrow right pdf [307 KB]