Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Javni poziv za podnošenje predloga projekata za dodelu sredstava u okviru projekta BAN III (rok: 2.9.2019)

Objavljeno 01.08.2019.

BAN - logoOd januara 2018. godine ASTRA uz finansijsku podršku Evropske unije sprovodi treću fazu regionalnog projekta BAN III − The Balkans ACT (Against Crime of Trafficking) Now!, u okviru kojeg objavljuje ovaj poziv za podnošenje predloga projekata za dodelu sredstava u vidu podgranta.

Projekat Balkans Act Now!! – BAN je regionalni projekat koji ASTRA, zajedno sa još pet partnerskih organizacija, sprovodi od 2014. godine. Cilj treće faze projekta, koji pored ASTRE, realizuju i Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS (BiH), Centar za ženska prava (Crna Gora), Center for Legal Civic Initiatives (CLCI, Albanija), Otvorena porta La strada (Severna Makedonija) i Holandski helsinški komitet, je: a) jačanje regionalne saradnje; b) na jačanje saradnje sa institucijama i institucionalno prilagođavanje i usvajanje Instrumenta za praćenje, koji će omogućiti objektivno i odgovorno praćenje kvaliteta usluga pomoći i zaštite žrtava trgovine ljudima, a sa ciljem izgradnje i jačanja kapaciteta postojećih i budućih kancelarija nacionalnog izvestioca o trgovini ljudima; i c) jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD) za praćenje i izveštavanje o sprovođenju politika u oblasti suzbijanja trgovine ljudima.

Pročitajte više o postignućima prethodnih faza BAN projekta.

Specifični cilj ovog poziva za dodelu pograntova je podrška jačanju participatorne demokratije u Srbiji i procesa evropskih integracija, kroz jačanje uticaja organizacija civilnog društva (OCD) na procese zaštite žrtava trgovine ljudima, kao i njihovog osnaživanja i jačanja kapaciteta za uspostavljanje efikasne saradnje sa relevantnim državnim institucijama. Dodeljeni podgrantovi će doprineti jačanju kapaciteta malih OCD za prikupljanje i analizu podataka u cilju izveštavanja i praćenja implementacije politika za suzbijanje trgovine ljudima i zaštitu žrtava, ali im i omogućiti da se direktno uključe u suzbijanje trgovine ljudima na lokalnom, nacionalnom i regionalnom nivou.

Sa tim ciljem ASTRA poziva zainteresovane OCD da podnesu predloge projekata koji se odnose na sistem prevencije i suzbijanja trgovine ljudima u jednoj od dve tematske celine:

I. Popis i analiza usluga socijalne zaštite dostupnih u lokalnim zajednicama

II. Mapiranje i analiza saradnje državnih institucija u lokalnim zajednicama

Ovim pozivom za podnošenje predloga projekata je predviđeno da se dodeli ukupan iznos u visini od 10.000€ organizacijama civilnog društva na području teritorije Republike Srbije. Iznos sredstava koja mogu biti odobrena za pojedinačne projekte u okviru ovog javnog poziva će se kretati do maksimalnog iznosa od 2.500 €.

Planirani početak realizacije aktivnosti je septembar 2019. godine, dok je vremenski okvir sprovođenja projekta maksimalno 4 meseca.

Podnosioci predloga projekata svoj predlog i potrebnu dokumentaciju trebalo bi da dostave na sledeću adresu: astra@astra.rs, dok mejl mora biti naslovljen (Subject) na sledeći način: „BAN III: Aplikacija_(ime organizacije)”.

Kliknite da preuzmete Obrazac za prijavu i druge neophodne priloge.

Preuzmite dokumentaciju za dodatno infomisanje.

Rok za podnošenje prijava je 2. septembar 2019. Prijem projektnih predloga biće vam potvrđen imejlom.

Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica oko projekne dokumentacije i načina prijavljivanja, možete kontaktirati organizatore do 9. avgusta 2019. slanjem pitanja na imejl adresu: astra@astra.rs. Imejl treba da naslovite (Subject): „BAN III (naziv organizacije)_Pojašnjenje pitanja”.

Sva pitanja koja pristignu do 9. avgusta i njihovi odgovori biće objavljeni na sajtu www.astra.rs najkasnije do 14. avgusta 2019. Na pitanja pristigla posle navedenog datuma, ASTRA neće davati odgovore.

Spisak projektnih prijava koje su prošle finalnu selekciju i koje će biti finansirane u okviru ovog poziva biće objavljene na ASTRINOM sajtu nakon 8. septembra 2019.

Izvor: www.astra.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
RBC podržava nove preduzetnike i preduzetnice na njihovom preduzetničkom putu
Razvojni biznis centar Kragujevac od 2018. godine uključen je u realizaciju evropskog programa Erazmus za mlade preduzetnike (Erasmus for Young [...]
sri, jul 31, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
U prethodna 2 teksta pisala sam o nastanku Znak pitanja App, kako se prave kvizovi („Znak pitanja – Učenje kroz [...]
čet, jul 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Biljana Mladenović
Piše: Biljana Mladenović, zamenica menadžerke i ekonomska analitičarka, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije „Na ono što [...]
pet, jun 28, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
U prethodnom blogu „Znak pitanja – Učenje kroz igru” govorili smo o specifičnostima i mogućnostima Znak pitanja aplikacije koja se [...]
uto, jun 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
Rad sa decom je izazovan i zahteva puno kreativnosti i raznovrsnog materijala kako bi savladavanje gradiva i učenje bilo lako, [...]
pet, maj 17, 2019
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

Izveštaj o digitalnoj uključenosti u Republici Srbiji za period od 2014. do 2018. godine
Juli, 2019 arrow right pdf [657 KB]
Program za kreiranje obrazovnih politika na osnovu podataka i rezultata istraživanja – Zbornik istraživačkih radova
Maj, 2019 arrow right pdf [3 MB]
Rodna analiza nastavnih programa i udžbenika za srpski jezik od prvog do četvrtog razreda osnovne škole
Mart, 2019 arrow right pdf [2 MB]
Treći nacionalni izveštaj o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva u Republici Srbiji za period 2014-2017. godine
Februar, 2019 arrow right pdf [5 MB]
Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu
Februar, 2019 arrow right pdf [762 KB]
Indeks rodne ravnopravnosti u Republici Srbiji
Decembar, 2018 arrow right pdf [8 MB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2017/2018 – brošura
Novembar, 2018 arrow right pdf [2 MB]