Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Javni poziv za podnošenje predloga projekata za dodelu sredstava u okviru projekta BAN III (rok: 2.9.2019)

Objavljeno 01.08.2019.

BAN - logoOd januara 2018. godine ASTRA uz finansijsku podršku Evropske unije sprovodi treću fazu regionalnog projekta BAN III − The Balkans ACT (Against Crime of Trafficking) Now!, u okviru kojeg objavljuje ovaj poziv za podnošenje predloga projekata za dodelu sredstava u vidu podgranta.

Projekat Balkans Act Now!! – BAN je regionalni projekat koji ASTRA, zajedno sa još pet partnerskih organizacija, sprovodi od 2014. godine. Cilj treće faze projekta, koji pored ASTRE, realizuju i Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS (BiH), Centar za ženska prava (Crna Gora), Center for Legal Civic Initiatives (CLCI, Albanija), Otvorena porta La strada (Severna Makedonija) i Holandski helsinški komitet, je: a) jačanje regionalne saradnje; b) na jačanje saradnje sa institucijama i institucionalno prilagođavanje i usvajanje Instrumenta za praćenje, koji će omogućiti objektivno i odgovorno praćenje kvaliteta usluga pomoći i zaštite žrtava trgovine ljudima, a sa ciljem izgradnje i jačanja kapaciteta postojećih i budućih kancelarija nacionalnog izvestioca o trgovini ljudima; i c) jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD) za praćenje i izveštavanje o sprovođenju politika u oblasti suzbijanja trgovine ljudima.

Pročitajte više o postignućima prethodnih faza BAN projekta.

Specifični cilj ovog poziva za dodelu pograntova je podrška jačanju participatorne demokratije u Srbiji i procesa evropskih integracija, kroz jačanje uticaja organizacija civilnog društva (OCD) na procese zaštite žrtava trgovine ljudima, kao i njihovog osnaživanja i jačanja kapaciteta za uspostavljanje efikasne saradnje sa relevantnim državnim institucijama. Dodeljeni podgrantovi će doprineti jačanju kapaciteta malih OCD za prikupljanje i analizu podataka u cilju izveštavanja i praćenja implementacije politika za suzbijanje trgovine ljudima i zaštitu žrtava, ali im i omogućiti da se direktno uključe u suzbijanje trgovine ljudima na lokalnom, nacionalnom i regionalnom nivou.

Sa tim ciljem ASTRA poziva zainteresovane OCD da podnesu predloge projekata koji se odnose na sistem prevencije i suzbijanja trgovine ljudima u jednoj od dve tematske celine:

I. Popis i analiza usluga socijalne zaštite dostupnih u lokalnim zajednicama

II. Mapiranje i analiza saradnje državnih institucija u lokalnim zajednicama

Ovim pozivom za podnošenje predloga projekata je predviđeno da se dodeli ukupan iznos u visini od 10.000€ organizacijama civilnog društva na području teritorije Republike Srbije. Iznos sredstava koja mogu biti odobrena za pojedinačne projekte u okviru ovog javnog poziva će se kretati do maksimalnog iznosa od 2.500 €.

Planirani početak realizacije aktivnosti je septembar 2019. godine, dok je vremenski okvir sprovođenja projekta maksimalno 4 meseca.

Podnosioci predloga projekata svoj predlog i potrebnu dokumentaciju trebalo bi da dostave na sledeću adresu: astra@astra.rs, dok mejl mora biti naslovljen (Subject) na sledeći način: „BAN III: Aplikacija_(ime organizacije)”.

Kliknite da preuzmete Obrazac za prijavu i druge neophodne priloge.

Preuzmite dokumentaciju za dodatno infomisanje.

Rok za podnošenje prijava je 2. septembar 2019. Prijem projektnih predloga biće vam potvrđen imejlom.

Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica oko projekne dokumentacije i načina prijavljivanja, možete kontaktirati organizatore do 9. avgusta 2019. slanjem pitanja na imejl adresu: astra@astra.rs. Imejl treba da naslovite (Subject): „BAN III (naziv organizacije)_Pojašnjenje pitanja”.

Sva pitanja koja pristignu do 9. avgusta i njihovi odgovori biće objavljeni na sajtu www.astra.rs najkasnije do 14. avgusta 2019. Na pitanja pristigla posle navedenog datuma, ASTRA neće davati odgovore.

Spisak projektnih prijava koje su prošle finalnu selekciju i koje će biti finansirane u okviru ovog poziva biće objavljene na ASTRINOM sajtu nakon 8. septembra 2019.

Izvor: www.astra.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
Braća Mohamadi, Maks i Alen (desno), ispred svoje kancelarije u Sodermalmu ©Chris Welsch
Braća Mohamadi, Maks i Alen (desno), ispred svoje kancelarije u Sodermalmu ©Chris Welsch Kada su braća Mohamadi izgubila voljenu osobu zbog [...]
pet, nov 01, 2019
Source: Inkluzija blog
Sandra Rej, osnivačica kompanije Glowee, u svojoj laboratoriji u okolini Pariza ©Chris Welsch
Sandra Rej, osnivačica kompanije Glowee, u svojoj laboratoriji u okolini Pariza ©Chris Welsch Francuska dizajnerka proizvodi svetlo bez električne energije Dok je [...]
pet, okt 25, 2019
Source: Inkluzija blog
Milutin (foto: Sara Ristić)
Milutin (foto: Sara Ristić) Razgovor vodila: Dragana Nikoletić Milutin Savić zvani Milutko nosilac je laskave titule najkreativnijeg prodavca magazina Liceulice. Kad bi [...]
pon, okt 21, 2019
Source: Inkluzija blog
Učenje o emocionalnoj inteligenciji kroz igru ©Chris Welsch
Učenje o emocionalnoj inteligenciji kroz igru ©Chris Welsch Švedska start-up kompanija Peppy Pals (Živahni drugari) osmislila je aplikaciju sa likovima životinja, [...]
pet, okt 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Stefan na treningu
Dok sam bio mali sport me nije mnogo interesovao. Kada su i prikazivane utakmice na televiziji, više sam voleo sam [...]
sri, okt 16, 2019
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

E2E: Društvene inovacije – ljudi u centru javnih politika
Novembar, 2019 arrow right pdf [2 MB]
59. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Novembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [251 KB]
Priručnik za uvođenje rodne perspektive u nastavu srpskog jezika za prvi ciklus obrazovanja
Septembar, 2019 arrow right pdf [1 MB]
58. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Septembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [320 KB]
Izveštaj o digitalnoj uključenosti u Republici Srbiji za period od 2014. do 2018. godine
Juli, 2019 arrow right pdf [657 KB]
Program za kreiranje obrazovnih politika na osnovu podataka i rezultata istraživanja – Zbornik istraživačkih radova
Maj, 2019 arrow right pdf [3 MB]
Rodna analiza nastavnih programa i udžbenika za srpski jezik od prvog do četvrtog razreda osnovne škole
Mart, 2019 arrow right pdf [2 MB]
Treći nacionalni izveštaj o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva u Republici Srbiji za period 2014-2017. godine
Februar, 2019 arrow right pdf [5 MB]