Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Javni poziv za podnošenje predloga projekata za dodelu sredstava u okviru projekta BAN III (rok: 2.9.2019)

Objavljeno 01.08.2019.

BAN - logoOd januara 2018. godine ASTRA uz finansijsku podršku Evropske unije sprovodi treću fazu regionalnog projekta BAN III − The Balkans ACT (Against Crime of Trafficking) Now!, u okviru kojeg objavljuje ovaj poziv za podnošenje predloga projekata za dodelu sredstava u vidu podgranta.

Projekat Balkans Act Now!! – BAN je regionalni projekat koji ASTRA, zajedno sa još pet partnerskih organizacija, sprovodi od 2014. godine. Cilj treće faze projekta, koji pored ASTRE, realizuju i Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS (BiH), Centar za ženska prava (Crna Gora), Center for Legal Civic Initiatives (CLCI, Albanija), Otvorena porta La strada (Severna Makedonija) i Holandski helsinški komitet, je: a) jačanje regionalne saradnje; b) na jačanje saradnje sa institucijama i institucionalno prilagođavanje i usvajanje Instrumenta za praćenje, koji će omogućiti objektivno i odgovorno praćenje kvaliteta usluga pomoći i zaštite žrtava trgovine ljudima, a sa ciljem izgradnje i jačanja kapaciteta postojećih i budućih kancelarija nacionalnog izvestioca o trgovini ljudima; i c) jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD) za praćenje i izveštavanje o sprovođenju politika u oblasti suzbijanja trgovine ljudima.

Pročitajte više o postignućima prethodnih faza BAN projekta.

Specifični cilj ovog poziva za dodelu pograntova je podrška jačanju participatorne demokratije u Srbiji i procesa evropskih integracija, kroz jačanje uticaja organizacija civilnog društva (OCD) na procese zaštite žrtava trgovine ljudima, kao i njihovog osnaživanja i jačanja kapaciteta za uspostavljanje efikasne saradnje sa relevantnim državnim institucijama. Dodeljeni podgrantovi će doprineti jačanju kapaciteta malih OCD za prikupljanje i analizu podataka u cilju izveštavanja i praćenja implementacije politika za suzbijanje trgovine ljudima i zaštitu žrtava, ali im i omogućiti da se direktno uključe u suzbijanje trgovine ljudima na lokalnom, nacionalnom i regionalnom nivou.

Sa tim ciljem ASTRA poziva zainteresovane OCD da podnesu predloge projekata koji se odnose na sistem prevencije i suzbijanja trgovine ljudima u jednoj od dve tematske celine:

I. Popis i analiza usluga socijalne zaštite dostupnih u lokalnim zajednicama

II. Mapiranje i analiza saradnje državnih institucija u lokalnim zajednicama

Ovim pozivom za podnošenje predloga projekata je predviđeno da se dodeli ukupan iznos u visini od 10.000€ organizacijama civilnog društva na području teritorije Republike Srbije. Iznos sredstava koja mogu biti odobrena za pojedinačne projekte u okviru ovog javnog poziva će se kretati do maksimalnog iznosa od 2.500 €.

Planirani početak realizacije aktivnosti je septembar 2019. godine, dok je vremenski okvir sprovođenja projekta maksimalno 4 meseca.

Podnosioci predloga projekata svoj predlog i potrebnu dokumentaciju trebalo bi da dostave na sledeću adresu: astra@astra.rs, dok mejl mora biti naslovljen (Subject) na sledeći način: „BAN III: Aplikacija_(ime organizacije)”.

Kliknite da preuzmete Obrazac za prijavu i druge neophodne priloge.

Preuzmite dokumentaciju za dodatno infomisanje.

Rok za podnošenje prijava je 2. septembar 2019. Prijem projektnih predloga biće vam potvrđen imejlom.

Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica oko projekne dokumentacije i načina prijavljivanja, možete kontaktirati organizatore do 9. avgusta 2019. slanjem pitanja na imejl adresu: astra@astra.rs. Imejl treba da naslovite (Subject): „BAN III (naziv organizacije)_Pojašnjenje pitanja”.

Sva pitanja koja pristignu do 9. avgusta i njihovi odgovori biće objavljeni na sajtu www.astra.rs najkasnije do 14. avgusta 2019. Na pitanja pristigla posle navedenog datuma, ASTRA neće davati odgovore.

Spisak projektnih prijava koje su prošle finalnu selekciju i koje će biti finansirane u okviru ovog poziva biće objavljene na ASTRINOM sajtu nakon 8. septembra 2019.

Izvor: www.astra.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <

Blog > <

Earlier
Vukašin Kolarević
Seoske sredine ne nude mnogo mogućnosti za pronalazak kvalitetnog radnog mesta. Tačka ili zarez? Ne treba nam zarez, jer ne [...]
pet, avg 07, 2020
Source: Inkluzija blog
43. Beogradski Ignite "Uključi se br. 8"
Transkript govora Ane Ivanović na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Hvala Timu za socijalno uključivanje [...]
sri, avg 05, 2020
Source: Inkluzija blog
Tamara Savović - BG Ignite
Transkript govora Tamare Savović na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Večeras ću predstaviti Sigurnu kuću [...]
pet, jul 31, 2020
Source: Inkluzija blog
Milenka Matić
Prve godine u životu deteta period su velikih mogućnosti i izuzetne osetljivosti. Dete uči mnogo brže nego u svim kasnijim [...]
čet, jul 30, 2020
Source: Inkluzija blog
Ajša Bahović Latifović - 43. Beogradski Ignite "Uključi se online 8"
Transkript govora Ajše Bahović Latifović na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Članica sam tima Muslimanskog [...]
sri, jul 29, 2020
Source: Inkluzija blog

Aktuelni dokumenti > <

Lista digitalnih alata za rad sa decom i učenicima kojima je tokom učenja na daljinu potrebna dodatna podrška
August, 2020 arrow right pdf [485 KB] arrow right docx [38 KB]
Pregled podataka gradova i opština o merama za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u 2019. godini
Jul, 2020 arrow right pdf [200 KB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2019 – brošura
Jul, 2020 arrow right pdf [13 MB]
Analiza dohotka najsiromašnijih decila stanovništva Srbije: Fokus na poljoprivredu
Jul, 2020 arrow right pdf [2 MB]
E2E: Priručnik za savetnike za zapošljavanje osoba sa invaliditetom
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]
E2E:Testiranje javnih politika – Inovativni pristupi za zapošljavanje mladih (priručnik)
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Dostupnost usluga i mera podrške za decu romske nacionalnosti na lokalnom nivou
April, 2020 arrow right pdf [737 KB]
E2E: Evaluacija Javnog konkursa „Podrška inovativnim pristupima za povećanje zapošljavanja i zapošljivosti mladih“, 2018–2019. godina
Mart, 2020 arrow right pdf [1 MB]