Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Kalkulator socijalnih davanja

Objavljeno 29.10.2020.

Kalkulator socijalnih davanjaTim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU) razvio je aplikaciju  Kalkulator socijalnih davanja.

Kalkulator socijalnih davanja ima za cilj da građanima i građankama pruži moguću procenu iznosa novčane socijalne pomoći (pravo definisano Zakonom o socijalnoj zaštiti) i iznosa dečijeg dodatka (pravo definisano Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom) uzimajući u obzir specifičnosti njihovog domaćinstva.

Kalkulator je ilustrativnog karaktera i ne odnosi se na porodice čiji jedini prihod potiče od poljoprivredne delatnosti. Odgovori korisnika/ca nigde se ne beleže i svaki put kada se pristupi aplikaciji, korisnik/ca popunjava upitnik iz početka.

Ukoliko smatrate da su vaši prihodi i primanja takvi da vaše domaćinstvo ima osnovanu potrebu za dopunom prihoda iz socijalnih transfera, pozivamo vas da se obratite opštinskom organu nadležnom za pitanja dečije zaštite i nadležnom Centru za socijalni rad.

Objedinjenu listu kontakata nadležnih službi za pitanja socijalne i dečije zaštite, u Excel formatu, možete preuzeti ovde.

Kalkulatoru socijalnih davanja možete pristupiti na sledećem linku: socijalnoukljucivanje.gov.rs/kalkulator

Ukoliko ste u mogućnosti, molimo vas da informacije o Kalkulatoru socijalnih davanja podelite sa onima kojima smatrate da može biti od koristi.

Komentari

 
2

 Podeli

Komentari

 • Brana Kokic Objavljeno Novembar 13, 2020 8:42 pm

  Postovani.zanima me kolika su socijana primanja za sedmoclanu porodicu,od kojih su troje maloletne dece
  Hvla na odgovoru !

  • SIPRU Objavljeno Novembar 16, 2020 3:34 pm

   Poštovani gospodine Kokiću,

   Najlepše Vam hvala na interesovanju za aplikaciju “Kalkulator socijalnih davanja”, ona je osmišljena upravo sa ciljem da građanima/kama pruži orijentacioni odgovor na ovu vrstu pitanja.

   Međutim, izuzetno je teško dati odgovor na ovako uopšteni upit. Naime, iznos pomoći – bilo da je u pitanju novčana socijalna pomoć ili dečiji dodatak – zavisi od niza faktora (broj članova domaćinstva, trenutna primanja itd) o kojima informacije ima samo zainteresovani korisnik.

   Iz tog razloga, predlažemo da se o mogućem iznosu pomoći informišete upravo koristeći Kalkulator (socijalnoukljucivanje.gov.rs/kalkulator), a kad odgovorite na sva pitanja koja uzimaju u obzir Vašu konkretnu situaciju, aplikacija će Vam dati informacije o tome da li ispunjavate kriterijume za dobijanje pomoći i ponudiće moguću procenu visine iznosa pomoći. Pored toga, aplikacija Vam pruža i informacije o kontaktima lokalnih službi kojima se možete obratiti za precizne informacije i uputstva i pokrenuti proceduru za dobijanje pomoći.

   Nadamo se da će Vam Kalkulator socijalnih davanja biti od pomoći i pristupačan za korišćenje.

   Srdačni pozdravi iz
   Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva

 • Napiši komentar

  Unesite komentar


  Ime


  e-mail


  website


  Povezane vesti

  Bilten o socijalnom uključivanju

  Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

  Aktuelnosti > <

  Kalkulator socijalnih davanja

  Blog > <

  Earlier
  SIPRU_BLog
  Ovaj tekst trebalo je da bude riznica smešnih, zabavnih, simpatičnih, neobičnih i čudnih situacija koje su neizbežne ili verovatne ukoliko [...]
  ned, nov 29, 2020
  Source: Inkluzija blog
  SIPRU_BLog
  Hologram je trodimenzionalna slika predmeta koju možemo shvatiti čulima. U pitanju je slika dobijena interferencom dva svetlosna talasa, kao rekonstrukciju [...]
  čet, nov 19, 2020
  Source: Inkluzija blog
  Vukašin Kolarević
  U okviru Nacionalne strategije za rodnu ravopravnost (2016-2020) istaknut je nepovoljan položaj žena na selu. Većina žena na selu ne [...]
  uto, nov 10, 2020
  Source: Inkluzija blog
  Milenka Matić
  Igra je sveprisutan i univerzalan aspekt detinjstva, globalno prepoznat po svojoj važnosti za razvoj dece. Ona pruža deci dragocene mogućnosti [...]
  sub, nov 07, 2020
  Source: Inkluzija blog
  Gostujući bloger
  Gost Bloga o socijalnom uključivanju: Strahinja Popović Bilo da posmatramo proteste koji su eskalirali u Keniji u periodu posle izbora 2008. [...]
  sri, nov 04, 2020
  Source: Inkluzija blog

  Aktuelni dokumenti > <

  Vodič kroz tranziciju za trans osobe u Srbiji
  Oktobar, 2020 arrow right pdf [2 MB]
  Lista digitalnih alata za rad sa decom i učenicima kojima je tokom učenja na daljinu potrebna dodatna podrška
  August, 2020 arrow right pdf [485 KB] arrow right docx [38 KB]
  Pregled podataka gradova i opština o merama za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u 2019. godini
  Jul, 2020 arrow right pdf [200 KB]
  Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2019 – brošura
  Jul, 2020 arrow right pdf [13 MB]
  Analiza dohotka najsiromašnijih decila stanovništva Srbije: Fokus na poljoprivredu
  Jul, 2020 arrow right pdf [2 MB]