Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Konkurs za Femiksetu 8 je produžen! (rok: 15.3.2020)

Objavljeno 21.02.2020.

Femikseta 8VAŽNO OBAVEŠTENJE: Konkurs za Femiksetu 8 je produžen i traje do 15. marta!

FEMIX poziva bendove i muzičarke iz Srbije da učestvuju svojim novijim pesmama na novom izdanju kompilacije domaće ženske autorske muzike Femikseta 8!

Femikseta je godišnja kompilacija pesama kompozitorki, kantautorki i bendova. Ova kompilacija biće osma u nizu, prateći prethodnih sedam izdatih u periodu 2010-2019. godine, a budući da predstavlja isključivo kantautorke i/ili bendove u kojima je prisutno žensko autorstvo na nivou teksta i/ili muzike, predstavlja za sad jedinstven projekat na domaćoj aktivističkoj i muzičkoj sceni. Sva prethodna izdanja možete poslušati na Bandcampu.

Selektorka ovogodišnje kompilacije biće Đurđina Radić Djixx, nakon što su se u toj ulozi našle Ognjenka Lakićević (Autopark), Milica Mitić (Lula Mae, Sofie from Seattle), Bojana Vunturišević, Ida Prester i Maja Cvetković (E-play). Ona će se posvetiti tome da od pesama koje budu učestvovale na konkursu odabere najbolje i Femixetu 8 učini jedinstvenom.

Đurđina Radić, poznata na sceni kao Djixx, završila je Srednju muzičku školu „Mokranjac” na odseku – flauta. Bila je frotmenka benda sevdahBABY sedam godina. Zajedno sa Sevdahom objavila je dva albuma – „Ganc novi funk” i „Sega mega ti i ja”. Nakon benda posvetila se glumi i voiceover-ima. Iza sebe za sad ima dva filma – „Dnevnik Mašinovođe” i „Reži”, kao i jednu seriju – „Psi laju vetar nosi”. Pozajmljivala je glas animiranim sinhronizovanim filmovima kao sto su „Wreck it Ralf 2” (Yess), „Spiderman into the Spider verse” (Gwen Stacy), „Angry Birds 2” (Srebra /Silver) i „Porodica Adams” (Sreda). Trenutno radi na projektu JAMI2 sa Dejanom Pejovićem i Vojom Aralicom, kao aktivni tekstopisac, frontmenka i vokal.

Konkurs za osmo izdanje Femiksete podržano je od strane Music Freedom day koji se obeležava 3. marta, u saradnji sa Freemuse. Freemuse je nezavisna internacionalna organizacija koja zagovara slobodu umetničkog izražavanja i podržava objavljivanje Femiksete 8. Dan slobode muzike, koji se od 2007. održava svake godine 3. marta, globalna je proslava ljudskog prava na muzičko izražavanje, sa umetnicima/ama i organizacijama koje se ujedinjuju da podrže muzičare/ke koji jednostavno insistiraju na njihovom pravu da se izraze. Rad FEMIX-a dugoročno podržava i međunarodni fond Mama Cash.

Ukoliko ste zainteresovani da rezervišete svoj besplatan primerak Femiksete, raspoloženi da doprinesete promociji konkursa i kompilacije na radio talasima, portalima i svirkama ili imate originalnu ideju, javite se na femixinfo@gmail.com.

Kriterijumi za učešće na kompilaciji:

1) Pesme koje imaju pravo učešća na kompilaciji Femikseta 8 moraju biti autorsko delo kantautorke, autorke instrumentalne muzike, ili benda sa ženskim autorskim učešćem u kreiranju teksta i/ili muzike iz Srbije. Ne prihvataju se obrade.

2) Bendovi i muzičke autorke mogu na ovoj kompilaciji da budu predstavljeni sa po jednom autorskom kompozicijom, trajanja do 5:00 minuta. Kompozicije mogu da budu bilo kog autorskog pristupa i stila, pod uslovom da ne zagovaraju netrpeljivost i nasilje. Femixeta je žanrovski raznolika kompilacija! Kako biste bolje razumeli šta se pod tim podrazumeva, bacite pogled na prethodna izdanja.

3) Bendovi i muzičarke čije su se kompozicije našle prethodnih godina na Femixetama dobrodošli su da konkurišu opet, a FEMIX naravno priželjkuje i nove!

3) Uslov je da kompozicije nisu snimljene pre 1. januara 2019. godine, a to može da bude studijski, u potpunosti softverski ili uživo (ali zadovoljavajućeg kvaliteta) snimljeni zapis.

Rok za slanje pesama za ovogodišnje izdanje Femiksete je 15. mart.

Svako od dosadašnjih izdanja imalo je svoj originalni vizuelni identitet za koji su bile zaslužne mlade dizajnerke i vizuelne umetnice Manja Lekić, Tamara Brčić, Anđela Grabež, Milica Mrvić, Aleksandra Ninković i Natalia Zwick, Ksenija Pantelić, a ove godine za omot diska brine se Maja Goračinska.

Više informacija o konkursu i tehničkim propozicijama za slanje pesama potražite na www.femix.info

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
covid-19_mladice_001
Gošća Bloga o socijalnom uključivanju: Milkica Dimitrijević Izolacija, dezinfekcija, pranje ruku, kontakti sa drugima svedeni na minimum – ove preventivne mere [...]
pet, mar 27, 2020
Source: Inkluzija blog
COVID-19 nije teorija zavere
Iako je Kovid-19 prilično dugo prisutan u svetu, čini se da nas je ipak, nekako iznenadio. Naviknuti na različite teške situacije [...]
čet, mar 19, 2020
Source: Inkluzija blog
Stefan Lazarević
Nedavno sam od organizacije Inicijativa za prava osoba sa mentalnim invaliditetom MDRI-S dobio poziv za učešće na obuci „Samozastupanje za [...]
uto, mar 03, 2020
Source: Inkluzija blog
Društvene inovacije
Obavezno osnovno obrazovanje danas je uobičajeno širom sveta. Slično je i sa obdaništima, univerzalnom zdravstvenom zaštitom, penzijskim fondovima. Iako su [...]
pet, jan 17, 2020
Source: Inkluzija blog
Milutin Savić
LICEULICE prodavce ste i prošle godine sretali na ulicama, na kojima se svakoga dana trude da zarade za dostojanstven život, [...]
uto, jan 14, 2020
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

E2E: Evaluacija Javnog konkursa „Podrška inovativnim pristupima za povećanje zapošljavanja i zapošljivosti mladih“, 2018–2019. godina
Mart, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Dizajn za sve na turističkim destinacijama
Januar, 2020 arrow right pdf [32 MB]
Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2020. godinu
Januar, 2020 arrow right pdf [619 KB]
60. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Decembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [1 MB]
Brošura o prvih deset godina rada Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije – SIPRU
Decembar, 2019 arrow right pdf [1 MB]
E2E: Društvene inovacije – ljudi u centru javnih politika
Novembar, 2019 arrow right pdf [2 MB]
59. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Novembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [251 KB]
Priručnik za uvođenje rodne perspektive u nastavu srpskog jezika za prvi ciklus obrazovanja
Septembar, 2019 arrow right pdf [1 MB]
58. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Septembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [320 KB]
Izveštaj o digitalnoj uključenosti u Republici Srbiji za period od 2014. do 2018. godine
Juli, 2019 arrow right pdf [657 KB]