Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Konkurs za nagradu MladGrad 2018 (rok: 23.7.2018)

Objavljeno 13.07.2018.

KOMS - logoPostanite MladGrad – Nacionalna omladinska prestonica Srbije 2018!

Nagradu MladGrad ustanovilo je 2010. godine udruženje Građanske inicijative. Cilj dodele ove nagrade je da odavanje priznanja za ukupan doprinos lokalne samouprave unapređenju položaja mladih. Pored toga, nagrada ima za cilj i da podstakne lokalne samouprave da učine više ka unapređenju položaja mladih u Srbiji i dodatno osnaže mlade da aktivno učestvuju u procesima donošenja odluka. Od 2016. godine, Građanske inicijative su dodelu nagrade MladGrad prepustili Krovnoj organizaciji mladih Srbije (KOMS).

MladGrad je sada priznanje koje dodeljuje KOMS svake godine, i to na Međunarodni dan mladih (12. avgust). Nagrada se dodeljuje  jedinici lokalne samouprave za sveukupan doprinos unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici i to na predlog udruženja mladih i/ili za mlade koji nominuje svoj jednicu lokalne samouprave za MladGrad – Nacionalnu prestonicu Srbije, na osnovu dosad postignutih rezultata po pitanju mladih i u oblasti omladinske politike. MladGrad je priznanje lokalnoj samoupravi za istinsko uključivanje mladih u najrazličitije procese lokalnih vlasti, kao i ulaganje u kreiranje podsticajnog okruženja za unapređenje položaja i zadovoljavanje potreba mladih u društvu.

Način i uslovi prijavljivanja

Kandidaturu, odnosno nominaciju grada za MladGrad – Nacionalnu omladinsku prestonicu Srbije podnosi udruženje mladih i/ili za mlade, samostalno ili u partnerstvu sa drugim udruženjem mladih/za mlade, Kancelarijom za mlade ili drugom ustanovom / institucijom koja doprinosi unapređenju omladinke politike u lokalnoj zajednici (nije neophodno imati potpisan protokol o saradnji, ali je poželjno).

Prijava se podnosi putem sledećeg linka najkasnije do 23. jula 2018.godine do 23:59h.

Postavljeni kriterijumi iz aplikacionog formulara nisu obavezni, te NIJE NEOPHODNO da ispunjavate SVE kriterijume konkursa kako biste učestvovali.

Izvori verifikacije kriterijuma nisu definisani, stoga budite slobodni i kreativni da kao dokaz o ispunjavanju datog kriterijuma navedete sve što smatrate da je relevantno datom kriterijumu (fotografije, video zapise, linkove sa relevantnih sajtova, reportaže, vesti, različita dokumenta – memorandume i protokole o saradnji, lokalne strategije, akcione planove, pravilnike i sl.)

KOMS ohrabruje sva udruženja mladih/za mlade koja veruju u svoju zajednicu da se prijave!

Kandidati će o izboru biti obavešteni najkasnije do 6. avgusta.

Svečana dodela nagrade održaće se 12. avgusta u Beogradu, u okviru proslave Međunarodnog dana mladih koju organizuje Krovna organizacije mladih Srbije.

Za sva pitanja možete pisati na imejl konkurs@koms.rs.

Više o Krovnoj organizaciji mladih Srbije saznajte na www.koms.rs.

Nagrada

Dobitnik nagrade MladGrad odnosno jedinica lokalne samouprave u toku narednih godinu dana imaće prilike da promoviše svoju zajednicu, predstavi dosadašnja dostignuća i primere dobre prakse na svim većim događajima koje organizuje KOMS, uključujući i KOMSkupštinu, ali i na Generalnoj skupštini Evropskog foruma mladih – COMEM u Novom Sadu, a uz obaveznu saradnju sa udruženjem mladih/za mlade odnosno svim partnerima (ukoliko ih ima).

Predstavnici udruženja mladih/za mlade i jedinice lokalne samouprave odnosno predstavnici svih partenera koji su konkurisali, imaće organizovanu studijsku posetu Beogradu, gde će između ostalog imati priliku da se sastanu sa prestavnicima Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, kao i sa drugim relevantim akterima omladinske politike na nacionalnom nivou, te će imati prilike da predstave svoja dostignuća, razgovaraju o trenutnom stanju omladisnke politike i drugim važnim temam za mlade, kao i da uspostave dalju saradnju.

Nagradom je obuhvaćeno i delegiranje učesnika na aktivnosti koje organizuje KOMS, a uz poziv KOMS (Akademija omladinske politike, Forum omladinske politike, treninzi za jačanje kapaciteta…), a nosilac priznanja će dobiti i priliku za promociju svojih aktivnosti na društvenim mrežama MladGrad u narednih godinu dana.

Izvor: koms.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <

Blog > <

Today
43. Beogradski Ignite "Uključi se br. 8"
Transkript govora Ane Ivanović na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Hvala Timu za socijalno uključivanje [...]
sri, avg 05, 2020
Source: Inkluzija blog
Earlier
Tamara Savović - BG Ignite
Transkript govora Tamare Savović na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Večeras ću predstaviti Sigurnu kuću [...]
pet, jul 31, 2020
Source: Inkluzija blog
Milenka Matić
Prve godine u životu deteta period su velikih mogućnosti i izuzetne osetljivosti. Dete uči mnogo brže nego u svim kasnijim [...]
čet, jul 30, 2020
Source: Inkluzija blog
Ajša Bahović Latifović - 43. Beogradski Ignite "Uključi se online 8"
Transkript govora Ajše Bahović Latifović na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Članica sam tima Muslimanskog [...]
sri, jul 29, 2020
Source: Inkluzija blog
Radmila Urošević
Mirela stanuje na Gazeli. U kućici broj 67. Napravljenoj od kartona, bačenog pleha i šperploča. To je njena adresa. Ima [...]
pon, jul 27, 2020
Source: Inkluzija blog

Aktuelni dokumenti > <

Lista digitalnih alata za rad sa decom i učenicima kojima je tokom učenja na daljinu potrebna dodatna podrška
August, 2020 arrow right pdf [485 KB] arrow right docx [38 KB]
Pregled podataka gradova i opština o merama za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u 2019. godini
Jul, 2020 arrow right pdf [200 KB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2019 – brošura
Jul, 2020 arrow right pdf [13 MB]
Analiza dohotka najsiromašnijih decila stanovništva Srbije: Fokus na poljoprivredu
Jul, 2020 arrow right pdf [2 MB]
E2E: Priručnik za savetnike za zapošljavanje osoba sa invaliditetom
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]
E2E:Testiranje javnih politika – Inovativni pristupi za zapošljavanje mladih (priručnik)
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Dostupnost usluga i mera podrške za decu romske nacionalnosti na lokalnom nivou
April, 2020 arrow right pdf [737 KB]
E2E: Evaluacija Javnog konkursa „Podrška inovativnim pristupima za povećanje zapošljavanja i zapošljivosti mladih“, 2018–2019. godina
Mart, 2020 arrow right pdf [1 MB]