Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Konkurs za pohađanje obuke “Korak dalje ka sveobuhvatnim i kvalitetnim uslugama karijernog vođenja i savetovanja u srednjim školama” (rok: 9.9.2019)

Objavljeno 14.08.2019.

KVIS na bisBeogradska otvorena škola (BOŠ) poziva zainteresovane nastavnike/ce i stručne saradnike/ce da se prijave za učešće na projektu „Karijerno vođenje i savetovanje za bolju zapošljivost mladih – KVIS na BIS“ koji sprovodi BOŠ uz finansijsku podršku Solidar Suisse Kancelarije u Srbiji.

Učešćem u projektu, polaznici i polaznice dobijaju:

  • pohađanje dvodnevne akreditovane obuke namenjene unapređivanju kompetencija nastavnika/ca za pružanje kvalitetnih usluga usmerenih na veštine upravljanja karijerom kod učenika i učenica;
  • mentorsku podršku BOŠ tima za primenu naučenog na obuci kroz realizaciju aktivnosti KViS-a za učenike i učenice.

Dvodnevna obuka „Korak dalje ka sveobuhvatnim i kvalitetnim uslugama karijernog vođenja i savetovanja u srednjim školama” (kat. br. 38) namenjena je predstavnicima i predstavnicama školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje koji već poseduju osnovno znanje u ovoj oblasti, ali imaju želju da unaprede svoje kompetencije za pružanje usluga usmerenih na razvoj veština upravljanja karijerom kod učenika i učenica. Između ostalog, obuka će pokriti teme kao što su: sticanje veština za upravljanje karijerom kod učenika/ca; kompetencije praktičara i praktičarki za karijerno vođenje i savetovanje; odlučivanje i planiranje karijere; kako posavetovati učenike/ce da donesu odluku u vezi sa svojom karijerom; alati za aktivno traženje posla.

Obuka traje dva dana, akreditovana je od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja i nosi 16 bodova.

Dvodnevna obuka će biti održana 19. i 20. septembra 2019. u Beogradu. Sve troškove obuke, smeštaja i prevoza odabranih učesnika/ca snosiće Beogradska otvorena škola.

Nakon obuke, školski timovi će imati obavezu da organizuju i realizuju aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja, u cilju primene stečenih znanja i veština za najmanje 20 učenika i učenica. Aktivnosti će biti mentorski podržane od strane BOŠ tima. Školski timovi za KViS će na taj način dobiti priliku da pomognu učenicima/ama da razviju veštine upravljanja karijerom i tako ih osnaže da samostalno donose odluke vezane za svoj profesionalni razvoj utemeljene na informacijama.

Očekuje se da KViS aktivnosti za učenike/ce budu organizovane najkasnije do 31. oktobra 2019. godine, a da predstavnici/e škola do 15. novembra BOŠ timu pošalju izveštaje sa radionica.

Uslovi za prijavljivanje

Pravo prijavljivanja na konkurs imaju po dvoje nastavnika/ca, odnosno stručnih saradnika/ca, članova/ica školskog tima za KViS, koji aktivno sprovode usluge i odgovorni su za pisanje i sprovođenje školskog Plana i Programa za karijerno vođenje i savetovanje.

Na konkursu će biti odabrano ukupno 20 predstavnika/ca iz 10 srednjih škola širom Srbije.

Kriterijumi za odabir škola:

  • ispunjenost administrativnih uslova (popunjena 2 prijavna formulara ispred škole, dostavljeno pismo podrške potpisano i overeno od strane direktora/ke škole);
  • motivisanost prijavljenih nastavnika/ca za učešće na seminaru;
  • spremnost prijavljenih nastavnika/ca da ispune obaveze predviđene projektom;
  • zastupljenost škola iz različitih regiona i okruga;
  • zastupljenost učesnika oba pola;
  • spremnost škole da se i po završetku projekta dalje razvijaju usluge KViS-a u skladu sa standardima dobre prakse na nacionalnom i evropskom nivou.

Neophodna dokumentacija:

  1. Prijavni formular. Potrebno je da predstavnici škole popune jedan prijavni formular koji možete pronaći OVDE najkasnije do 9. septembra 2019. godine.
  2. Pismo podrške. Neophodno je poslati pismo podrške za realizaciju svih aktivnosti u okviru projekta, potpisano i overeno od strane direktora/ke škole. Formular pisma podrške možete naći OVDE. Pismo podrške, u vidu skenirane kopije, potrebno je dostaviti na imejl adresu puz@bos.rs do 9. septembra.

Rok za prijavu učešća i slanje celokupne dokumentacije je 9. septembar 2019. godine. Razmatraće se samo prijave pristigle do navedenog roka.

Kliknite da preuzmete Pozivno pismo za učešće u projektu (.pdf).

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Program za unapređivanje zapošljivosti Beogradske otvorene škole na imejl: puz@bos.rs ili na broj: 011/30 61 341.

Izvor: www.bos.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
Društvene inovacije
Obavezno osnovno obrazovanje danas je uobičajeno širom sveta. Slično je i sa obdaništima, univerzalnom zdravstvenom zaštitom, penzijskim fondovima. Iako su [...]
pet, jan 17, 2020
Source: Inkluzija blog
Milutin Savić
LICEULICE prodavce ste i prošle godine sretali na ulicama, na kojima se svakoga dana trude da zarade za dostojanstven život, [...]
uto, jan 14, 2020
Source: Inkluzija blog
Milkica Dimitrijević i Milica Šimonović - 42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Milice Šimonović i Milkice Dimitrijević na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact [...]
uto, dec 24, 2019
Source: Inkluzija blog
Foto: Sara Ristić
Foto: Sara Ristić Zovem se Vladimir Janković. Imam trideset osam godina. Od prošlog leta, posle duže pauze zbog psihološke krize, prodajem [...]
uto, dec 24, 2019
Source: Inkluzija blog
Braća Mohamadi, Maks i Alen (desno), ispred svoje kancelarije u Sodermalmu ©Chris Welsch
Braća Mohamadi, Maks i Alen (desno), ispred svoje kancelarije u Sodermalmu ©Chris Welsch Kada su braća Mohamadi izgubila voljenu osobu zbog [...]
pet, nov 01, 2019
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2020. godinu
Januar, 2020 arrow right pdf [619 KB]
60. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Decembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [1 MB]
Brošura o prvih deset godina rada Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije – SIPRU
Decembar, 2019 arrow right pdf [1 MB]
E2E: Društvene inovacije – ljudi u centru javnih politika
Novembar, 2019 arrow right pdf [2 MB]
59. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Novembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [251 KB]
Priručnik za uvođenje rodne perspektive u nastavu srpskog jezika za prvi ciklus obrazovanja
Septembar, 2019 arrow right pdf [1 MB]
58. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Septembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [320 KB]
Izveštaj o digitalnoj uključenosti u Republici Srbiji za period od 2014. do 2018. godine
Juli, 2019 arrow right pdf [657 KB]
Program za kreiranje obrazovnih politika na osnovu podataka i rezultata istraživanja – Zbornik istraživačkih radova
Maj, 2019 arrow right pdf [3 MB]