Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Nagrađene četiri kompanije za usklađivanje rada i roditeljstva i podsticanje porodičnog okruženja

Objavljeno 26.06.2019.

Dobitnici nagrade "Prijatelj porodice"Ministarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović uručila je, zajedno sa direktorom Privredne komore Srbije Markom Čadežom, nagrade kompanijama učesnicama akcije „Prijatelj porodice“.

Dobitnici nagrade, koju prvi put dodeljuje Privredna komora Srbije, u saradnji s Kabinetom ministarke zadužene za demografiju i populacionu politiku, su kompanije „Metalac”, MK Grupa, „VIP mobajl” i „Bosis”.

Reč je kompanijama koje su uspešno uskladile rad i roditeljstvo i svojim aktivnostima dale odličan primer stvaranju porodično-prijateljskog okruženja i kvalitetnog usaglašavanja poslovnih aktivnosti i porodičnih obaveza.

Nagradu „Prijatelj porodice” PKS će dodeljivati jednom godišnje kao javno priznanje odgovornim kompanijama u kojima je izgrađeno čvrsto poverenje između poslodavca i zaposlenog.

Đukić Dejanović je istakla da je pronatalitetna politika jedan od prioriteta Vlade Srbije i dodala da je pomenuta nagrada rezultat uspešne saradnje sa PKS, koja će dati doprinos u stvaranju porodično-prijateljskog okruženja u preduzećima.

Osim što radimo na podsticanju rađanja i poboljšanju mera populacione politike, mislimo i na porodice, parove koju su se već ostvarili u ulozi roditelje i nastojimo da im tu ulogu olakšamo, poručila je ministarka.

Prema njenoj oceni, činjenica je da će samo zaposleni roditelj kome poslodavac pruži podršku kako u poslovnom, tako i u porodičnom životu, biti kvalitetan u poslu.

Ministarka je precizirala da je od januara do maja ove godine rođeno 835 beba više nego u istom periodu prošle godine, što govori da ima nade, s obzirom na to da Srbiju godišnje 16.000 ljudi, prosečno starih oko 29 godina, a među kojima je svaki peti visoko obrazovan.

U akciji „Prijatelj porodice” učestvovale su 24 kompanije, a u žiriju su bili predstavnici PKS-a, Kabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, Ministarstva privrede, Javnog medijskog servisa Srbije i Fondacije „Novak Ðoković”.

Izvor: www.srbija.gov.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
Milutin (foto: Sara Ristić)
Milutin (foto: Sara Ristić) Razgovor vodila: Dragana Nikoletić Milutin Savić zvani Milutko nosilac je laskave titule najkreativnijeg prodavca magazina Liceulice. Kad bi [...]
pon, okt 21, 2019
Source: Inkluzija blog
Učenje o emocionalnoj inteligenciji kroz igru ©Chris Welsch
Učenje o emocionalnoj inteligenciji kroz igru ©Chris Welsch Švedska start-up kompanija Peppy Pals (Živahni drugari) osmislila je aplikaciju sa likovima životinja, [...]
pet, okt 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Stefan na treningu
Dok sam bio mali sport me nije mnogo interesovao. Kada su i prikazivane utakmice na televiziji, više sam voleo sam [...]
sri, okt 16, 2019
Source: Inkluzija blog
Centar za otkrivanje ranog postularnog statusa, Knjaževac
EU pomoć za osnivanje Centra za rano otkrivanje deformiteta kičme kod dece Za rast i razvoj dece od velike je važnosti [...]
pon, okt 14, 2019
Source: Inkluzija blog
Ugo Menino Agijar, osnivač socijalnog preduzeća Speak ©Chris Welsch
Ugo Menino Agijar, osnivač socijalnog preduzeća Speak ©Chris Welsch Speak (Pričaj) je socijalno preduzeće koje pridošlicama i imigrantima pomaže da uspostave [...]
pet, okt 11, 2019
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

Priručnik za uvođenje rodne perspektive u nastavu srpskog jezika za prvi ciklus obrazovanja
Septembar, 2019 arrow right pdf [1 MB]
58. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Septembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [320 KB]
Izveštaj o digitalnoj uključenosti u Republici Srbiji za period od 2014. do 2018. godine
Juli, 2019 arrow right pdf [657 KB]
Program za kreiranje obrazovnih politika na osnovu podataka i rezultata istraživanja – Zbornik istraživačkih radova
Maj, 2019 arrow right pdf [3 MB]
Rodna analiza nastavnih programa i udžbenika za srpski jezik od prvog do četvrtog razreda osnovne škole
Mart, 2019 arrow right pdf [2 MB]
Treći nacionalni izveštaj o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva u Republici Srbiji za period 2014-2017. godine
Februar, 2019 arrow right pdf [5 MB]
Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu
Februar, 2019 arrow right pdf [762 KB]
Indeks rodne ravnopravnosti u Republici Srbiji
Decembar, 2018 arrow right pdf [8 MB]