Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Nagrađene četiri kompanije za usklađivanje rada i roditeljstva i podsticanje porodičnog okruženja

Objavljeno 26.06.2019.

Dobitnici nagrade "Prijatelj porodice"Ministarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović uručila je, zajedno sa direktorom Privredne komore Srbije Markom Čadežom, nagrade kompanijama učesnicama akcije „Prijatelj porodice“.

Dobitnici nagrade, koju prvi put dodeljuje Privredna komora Srbije, u saradnji s Kabinetom ministarke zadužene za demografiju i populacionu politiku, su kompanije „Metalac”, MK Grupa, „VIP mobajl” i „Bosis”.

Reč je kompanijama koje su uspešno uskladile rad i roditeljstvo i svojim aktivnostima dale odličan primer stvaranju porodično-prijateljskog okruženja i kvalitetnog usaglašavanja poslovnih aktivnosti i porodičnih obaveza.

Nagradu „Prijatelj porodice” PKS će dodeljivati jednom godišnje kao javno priznanje odgovornim kompanijama u kojima je izgrađeno čvrsto poverenje između poslodavca i zaposlenog.

Đukić Dejanović je istakla da je pronatalitetna politika jedan od prioriteta Vlade Srbije i dodala da je pomenuta nagrada rezultat uspešne saradnje sa PKS, koja će dati doprinos u stvaranju porodično-prijateljskog okruženja u preduzećima.

Osim što radimo na podsticanju rađanja i poboljšanju mera populacione politike, mislimo i na porodice, parove koju su se već ostvarili u ulozi roditelje i nastojimo da im tu ulogu olakšamo, poručila je ministarka.

Prema njenoj oceni, činjenica je da će samo zaposleni roditelj kome poslodavac pruži podršku kako u poslovnom, tako i u porodičnom životu, biti kvalitetan u poslu.

Ministarka je precizirala da je od januara do maja ove godine rođeno 835 beba više nego u istom periodu prošle godine, što govori da ima nade, s obzirom na to da Srbiju godišnje 16.000 ljudi, prosečno starih oko 29 godina, a među kojima je svaki peti visoko obrazovan.

U akciji „Prijatelj porodice” učestvovale su 24 kompanije, a u žiriju su bili predstavnici PKS-a, Kabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, Ministarstva privrede, Javnog medijskog servisa Srbije i Fondacije „Novak Ðoković”.

Izvor: www.srbija.gov.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
Znak pitanja App
U prethodna 2 teksta pisala sam o nastanku Znak pitanja App, kako se prave kvizovi („Znak pitanja – Učenje kroz [...]
čet, jul 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Biljana Mladenović
Piše: Biljana Mladenović, zamenica menadžerke i ekonomska analitičarka, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije „Na ono što [...]
pet, jun 28, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
U prethodnom blogu „Znak pitanja – Učenje kroz igru” govorili smo o specifičnostima i mogućnostima Znak pitanja aplikacije koja se [...]
uto, jun 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
Rad sa decom je izazovan i zahteva puno kreativnosti i raznovrsnog materijala kako bi savladavanje gradiva i učenje bilo lako, [...]
pet, maj 17, 2019
Source: Inkluzija blog
Liceulice
Ko smo mi? LICEULICE tim je već 9 godina posvećen onima koji najteže dolaze do posla i koji žive na margini [...]
uto, maj 14, 2019
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

Izveštaj o digitalnoj uključenosti u Republici Srbiji za period od 2014. do 2018. godine
Juli, 2019 arrow right pdf [657 KB]
Program za kreiranje obrazovnih politika na osnovu podataka i rezultata istraživanja – Zbornik istraživačkih radova
Maj, 2019 arrow right pdf [3 MB]
Rodna analiza nastavnih programa i udžbenika za srpski jezik od prvog do četvrtog razreda osnovne škole
Mart, 2019 arrow right pdf [2 MB]
Treći nacionalni izveštaj o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva u Republici Srbiji za period 2014-2017. godine
Februar, 2019 arrow right pdf [5 MB]
Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu
Februar, 2019 arrow right pdf [762 KB]
Indeks rodne ravnopravnosti u Republici Srbiji
Decembar, 2018 arrow right pdf [8 MB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2017/2018 – brošura
Novembar, 2018 arrow right pdf [2 MB]