Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Nagrađene četiri kompanije za usklađivanje rada i roditeljstva i podsticanje porodičnog okruženja

Objavljeno 26.06.2019.

Dobitnici nagrade "Prijatelj porodice"Ministarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović uručila je, zajedno sa direktorom Privredne komore Srbije Markom Čadežom, nagrade kompanijama učesnicama akcije „Prijatelj porodice“.

Dobitnici nagrade, koju prvi put dodeljuje Privredna komora Srbije, u saradnji s Kabinetom ministarke zadužene za demografiju i populacionu politiku, su kompanije „Metalac”, MK Grupa, „VIP mobajl” i „Bosis”.

Reč je kompanijama koje su uspešno uskladile rad i roditeljstvo i svojim aktivnostima dale odličan primer stvaranju porodično-prijateljskog okruženja i kvalitetnog usaglašavanja poslovnih aktivnosti i porodičnih obaveza.

Nagradu „Prijatelj porodice” PKS će dodeljivati jednom godišnje kao javno priznanje odgovornim kompanijama u kojima je izgrađeno čvrsto poverenje između poslodavca i zaposlenog.

Đukić Dejanović je istakla da je pronatalitetna politika jedan od prioriteta Vlade Srbije i dodala da je pomenuta nagrada rezultat uspešne saradnje sa PKS, koja će dati doprinos u stvaranju porodično-prijateljskog okruženja u preduzećima.

Osim što radimo na podsticanju rađanja i poboljšanju mera populacione politike, mislimo i na porodice, parove koju su se već ostvarili u ulozi roditelje i nastojimo da im tu ulogu olakšamo, poručila je ministarka.

Prema njenoj oceni, činjenica je da će samo zaposleni roditelj kome poslodavac pruži podršku kako u poslovnom, tako i u porodičnom životu, biti kvalitetan u poslu.

Ministarka je precizirala da je od januara do maja ove godine rođeno 835 beba više nego u istom periodu prošle godine, što govori da ima nade, s obzirom na to da Srbiju godišnje 16.000 ljudi, prosečno starih oko 29 godina, a među kojima je svaki peti visoko obrazovan.

U akciji „Prijatelj porodice” učestvovale su 24 kompanije, a u žiriju su bili predstavnici PKS-a, Kabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, Ministarstva privrede, Javnog medijskog servisa Srbije i Fondacije „Novak Ðoković”.

Izvor: www.srbija.gov.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
Društvene inovacije
Obavezno osnovno obrazovanje danas je uobičajeno širom sveta. Slično je i sa obdaništima, univerzalnom zdravstvenom zaštitom, penzijskim fondovima. Iako su [...]
pet, jan 17, 2020
Source: Inkluzija blog
Milutin Savić
LICEULICE prodavce ste i prošle godine sretali na ulicama, na kojima se svakoga dana trude da zarade za dostojanstven život, [...]
uto, jan 14, 2020
Source: Inkluzija blog
Milkica Dimitrijević i Milica Šimonović - 42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Milice Šimonović i Milkice Dimitrijević na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact [...]
uto, dec 24, 2019
Source: Inkluzija blog
Foto: Sara Ristić
Foto: Sara Ristić Zovem se Vladimir Janković. Imam trideset osam godina. Od prošlog leta, posle duže pauze zbog psihološke krize, prodajem [...]
uto, dec 24, 2019
Source: Inkluzija blog
Braća Mohamadi, Maks i Alen (desno), ispred svoje kancelarije u Sodermalmu ©Chris Welsch
Braća Mohamadi, Maks i Alen (desno), ispred svoje kancelarije u Sodermalmu ©Chris Welsch Kada su braća Mohamadi izgubila voljenu osobu zbog [...]
pet, nov 01, 2019
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

60. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Decembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [1 MB]
Brošura o prvih deset godina rada Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije – SIPRU
Decembar, 2019 arrow right pdf [1 MB]
E2E: Društvene inovacije – ljudi u centru javnih politika
Novembar, 2019 arrow right pdf [2 MB]
59. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Novembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [251 KB]
Priručnik za uvođenje rodne perspektive u nastavu srpskog jezika za prvi ciklus obrazovanja
Septembar, 2019 arrow right pdf [1 MB]
58. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Septembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [320 KB]
Izveštaj o digitalnoj uključenosti u Republici Srbiji za period od 2014. do 2018. godine
Juli, 2019 arrow right pdf [657 KB]
Program za kreiranje obrazovnih politika na osnovu podataka i rezultata istraživanja – Zbornik istraživačkih radova
Maj, 2019 arrow right pdf [3 MB]