Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Nagrađene četiri kompanije za usklađivanje rada i roditeljstva i podsticanje porodičnog okruženja

Objavljeno 26.06.2019.

Dobitnici nagrade "Prijatelj porodice"Ministarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović uručila je, zajedno sa direktorom Privredne komore Srbije Markom Čadežom, nagrade kompanijama učesnicama akcije „Prijatelj porodice“.

Dobitnici nagrade, koju prvi put dodeljuje Privredna komora Srbije, u saradnji s Kabinetom ministarke zadužene za demografiju i populacionu politiku, su kompanije „Metalac”, MK Grupa, „VIP mobajl” i „Bosis”.

Reč je kompanijama koje su uspešno uskladile rad i roditeljstvo i svojim aktivnostima dale odličan primer stvaranju porodično-prijateljskog okruženja i kvalitetnog usaglašavanja poslovnih aktivnosti i porodičnih obaveza.

Nagradu „Prijatelj porodice” PKS će dodeljivati jednom godišnje kao javno priznanje odgovornim kompanijama u kojima je izgrađeno čvrsto poverenje između poslodavca i zaposlenog.

Đukić Dejanović je istakla da je pronatalitetna politika jedan od prioriteta Vlade Srbije i dodala da je pomenuta nagrada rezultat uspešne saradnje sa PKS, koja će dati doprinos u stvaranju porodično-prijateljskog okruženja u preduzećima.

Osim što radimo na podsticanju rađanja i poboljšanju mera populacione politike, mislimo i na porodice, parove koju su se već ostvarili u ulozi roditelje i nastojimo da im tu ulogu olakšamo, poručila je ministarka.

Prema njenoj oceni, činjenica je da će samo zaposleni roditelj kome poslodavac pruži podršku kako u poslovnom, tako i u porodičnom životu, biti kvalitetan u poslu.

Ministarka je precizirala da je od januara do maja ove godine rođeno 835 beba više nego u istom periodu prošle godine, što govori da ima nade, s obzirom na to da Srbiju godišnje 16.000 ljudi, prosečno starih oko 29 godina, a među kojima je svaki peti visoko obrazovan.

U akciji „Prijatelj porodice” učestvovale su 24 kompanije, a u žiriju su bili predstavnici PKS-a, Kabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, Ministarstva privrede, Javnog medijskog servisa Srbije i Fondacije „Novak Ðoković”.

Izvor: www.srbija.gov.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <


Blog > <

Earlier
Đorđe Vasiljević - 42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Đorđa Vasiljevića na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Pre dve [...]
pon, jun 01, 2020
Source: Inkluzija blog
42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Đurice Stankova na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Moja priča [...]
pet, maj 29, 2020
Source: Inkluzija blog
42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Stefana Lazarevića na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Ja sam [...]
sri, maj 27, 2020
Source: Inkluzija blog
Monika Ajvazović - 42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Monike Ajvazović na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Još od [...]
pon, maj 25, 2020
Source: Inkluzija blog
42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Olge Dević i Andree Rajičić na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact [...]
pet, maj 22, 2020
Source: Inkluzija blog

Aktuelni dokumenti > <

E2E: Priručnik za savetnike za zapošljavanje osoba sa invaliditetom
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]
E2E:Testiranje javnih politika – Inovativni pristupi za zapošljavanje mladih (priručnik)
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Dostupnost usluga i mera podrške za decu romske nacionalnosti na lokalnom nivou
April, 2020 arrow right pdf [737 KB]
E2E: Evaluacija Javnog konkursa „Podrška inovativnim pristupima za povećanje zapošljavanja i zapošljivosti mladih“, 2018–2019. godina
Mart, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Dizajn za sve na turističkim destinacijama
Januar, 2020 arrow right pdf [32 MB]