Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Norveška: Unapređenje rodne ravnoteže na upravnim pozicijama

Objavljeno 07.03.2017.

Iako Norveška beleži dobar uspeh u pogledu jednakih mogućnosti za žene, udeo žena u upravljanju još uvek je relativno nizak. Nov izveštaj o ovom pitanju ukazuje da je rodno-neutralni pristup uspešniji u ostvarivanju rodne ravnoteže od inicijativa koje su usmerene samo na žene.

Svetski ekonomski forum rangirao je Norvešku kao treću najuspešniju zemlju na indeksu jednakih mogućnosti za 2016. godinu. Ovo je, iz norveškog ugla posmatrano, donekle razočaravajuće i prvenstveno je rezultat nedostatka ženskih menadžera u zemlji.

Ponuđen je niz objašnjenja za ovaj paradoks, po kom se za Norvešku smatra da ima izvrsne rezultate u pogledu jednakih mogućnosti, ali ima slab rezultat po pitanju stvarnog broja žena na upravljačkim pozicijama. Efekat „staklenog plafona“, nedostatak lične motivacije ili inicijative, kao i porodične obaveze žena neke su od teorija  ponuđenih kao objašnjenje za ovaj paradoks.

Rodne kvote utvrđene zakonom i utvrđene lokalnim inicijativama na nivou kompanije veoma su različite strategije. Nedavno objavljen izveštaj Instituta za istraživanje rada (AFI) iz Osla usmeren je na ono što se može učiniti na nivou kompanije ili radnog mesta da bi se razvilo rodno uravnoteženije upravljanje.

Prvi predlog koji izveštaj daje u tom smislu jeste da se kaže „samo to uradite“ – postupci su drastično delotvorniji od razmišljanja o važnosti rodne ravnoteže, normativnog osnova ili rodnih razlika pri odlučivanju, ili drugih eventualnih rodnih karakteristika.

Drugo, istraživači su naglasili da bi merenja u smeru rodne ravnoteže trebalo smatrati za organizacionu promenu, a ne kao sporedno pitanje.

Stav i postupci vrha menadžmenta takođe su od ključne važnosti. Izveštaj ih navodi kao ’aktiviste’ i naglašava važnost njihove svesti o rodnoj neravnoteži i odlučnosti da nešto učine po tom pitanju.

Zapošljavanje i uključivanje žena četvrta je stavka navedena u izveštaju. Inicijative kao što su rotacija menadžmenta ili ’tvining’ bile su uspešne. Tvining znači da viši (obično muški) i niži (obično ženski) upravnik dele poziciju.

AFI izveštaj obezbeđuje važan uvid u način na koji bi kompanije mogle da stave pitanje rodne ravnoteže na svoju agendu. Neophodno ih je ugraditi u procese trajne organizacione promene i razvoja koji karakterišu savremene kompanije. Takođe je važno navesti da rodno neutralan pristup pokazuje veću stopu uspeha od inicijativa usmerenih samo na žene.

Izvor: www.eurofound.europa.eu

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <

Blog > <

Earlier
Blog o socijalnom uključivanju
Koliko ima studenata sa hendikepom koji su uključeni u proces visokog obrazovanja? Zašto ih je malo i koliko njih uopšte [...]
uto, sep 22, 2020
Source: Inkluzija blog
Tamara Savović
Kursevi ili realna podrška? Na osnovu Izveštaja o položaju i kapacitetima sigurnih kuća u Srbiji, sprovedenog u saradnji Tima za socijalno [...]
čet, sep 10, 2020
Source: Inkluzija blog
Ana Mirković - Beogradski Ignite
Transkript govora Ane Mirković na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Želela bih s vama da [...]
sri, sep 02, 2020
Source: Inkluzija blog
Suzana Gajić Jovanović
Bila jednom jedna devojčica sa nepunih 13 godina. Voditeljka slučaja u centru za socijalni rad otpočela je rad sa njom [...]
pon, avg 31, 2020
Source: Inkluzija blog
Željko Mitkovski - Beogradski Ignite
Transkript govora Željka Mitkovskog na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Dolazim iz Fondacije „Ana i [...]
pet, avg 28, 2020
Source: Inkluzija blog

Aktuelni dokumenti > <

Lista digitalnih alata za rad sa decom i učenicima kojima je tokom učenja na daljinu potrebna dodatna podrška
August, 2020 arrow right pdf [485 KB] arrow right docx [38 KB]
Pregled podataka gradova i opština o merama za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u 2019. godini
Jul, 2020 arrow right pdf [200 KB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2019 – brošura
Jul, 2020 arrow right pdf [13 MB]
Analiza dohotka najsiromašnijih decila stanovništva Srbije: Fokus na poljoprivredu
Jul, 2020 arrow right pdf [2 MB]
E2E: Priručnik za savetnike za zapošljavanje osoba sa invaliditetom
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]
E2E:Testiranje javnih politika – Inovativni pristupi za zapošljavanje mladih (priručnik)
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]