Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Obuka za praćenje suđenja za krivično delo trgovine ljudima i srodna dela u postupcima u kojima učestvuju deca (rok: 21.10.2020)

Objavljeno 16.10.2020.

Trening za studente prava „Prava deteta u Srbiji – Unapređenje položaja dece u pravosudnom sistemu Republike Srbije“ (CRIS)Organizacija civilnog društva ASTRA – Akcija protiv trgovine ljudima, u saradnji sa Međunarodnim komitetom spasa (IRC) i Centrom za prava deteta (CPD) i uz podršku Evropske unije kroz Program „Prava, jednakost i državljanstvo“ (REC), sprovodi dvogodišnji projekat „Prava deteta u Srbiji – Unapređenje položaja dece u pravosudnom sistemu Republike Srbije“ (CRIS).

Osnovni cilj projekta je unapređenje položaja dece koja dolaze u kontakt sa zakonom, kroz sistemsko ostvarivanje prava deteta i pružanje podrške u postupcima koje sprovode nosioci javnih ovlašćenja. Tokom projekta će se raditi na uključivanju relevantnih aktera i identifikaciji ključnih oblasti za unapređivanje sistema maloletničkog pravosuđa, jačanju kapaciteta profesionalaca za pružanje podrške deci koja učestvuju u sudskim postupcima, ali i informisanju i podizanju svesti dece o njihovim pravima u kontaktu sa zakonom.

Jedna od aktivnosti na projektu je i obuka studenata pravnih fakulteta za praćenje suđenja za krivično delo trgovine ljudima i srodna dela u postupcima u kojima učestvuju deca, kako bi se pratio stepen ostvarenja njihovih prava u okviru tih postupaka.

Obuka je namenjena svršenim studentima, kao i studentima završnih godina pravnog fakulteta koji su položili krivično procesno pravo. Metodologija rada na seminarima će biti interaktivna i usmerena na praksu, a predavači i treneri su eminentni stručnjaci/kinje iz ove oblasti u Srbiji.

Kompletne troškove pohađanja obuke, uključujući prevoz, smeštaj i ishranu učesnika, kao i neophodne materijale, snosi organizator. Zainteresovani studenti se mogu prijaviti slanjem popunjenog UPITNIKA i CV-ja, na imejl adresu: astra@astra.rs.

Krajnji rok za podnošenje prijava je sreda, 21. oktobar 2020. godine.

Povodom trenutne situacije izazvane pandemijom COVID-19 virusa tokom obuke će biti poštovane sve propisane mere predostrožnosti, a origanizatori će obezbediti zaštitne maske, rukavice i dezinfekciona sredstva za sve učesnike/ce, kao i odgovarajući prostor kako bi se osigurala propisana distanca. U slučaju zabrane okupljanja u zatvorenom prostoru, obuka će se održati onlajn, o čemu će polaznici i polaznice biti blagovremeno obavešteni.

Datum i vreme održavanja obuke: 29. i 30. oktobar 2020. godine (prvi dan: 12.30−16.30, drugi dan: 09.30−16.30)

Mesto održavanje obuke biće saopšteno nakon izbora učesnika/ca.

Odgovore na sva dodatna pitanja možete dobiti svakog radnog dana 09.00-17.00 (kontakt osoba: Srna Ignjatović) putem broja telefona 011/785-0000 ili imejl adrese: astra@astra.rs.

Izvor: www.astra.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <

Kalkulator socijalnih davanja

Blog > <

Earlier
Iva Eraković
Ako ste ikada uganuli skočni zglob, polomili nogu ili ruku ili samo širili zenice – osetili ste koliko svet može [...]
pet, okt 09, 2020
Source: Inkluzija blog
Milkica Dimitrijević
Kako je dečiji rak postao izlečiva hronična bolest, tako je sve više počelo da se razmišlja o kvalitetu života dece [...]
pet, okt 02, 2020
Source: Inkluzija blog
SIPRU_BLog
Čitanje naslova – Starenje bez cenzure ili Starenje bez autocenzure, stvar je ličnog izbora. Provokacija i dilema na samom početku [...]
čet, okt 01, 2020
Source: Inkluzija blog
Radmila Urošević
Sedimo u Ivanovoj ušuškanoj sobici nesuđenog psihologa, prepunoj knjiga, suvenira sa dalekih putovanja i gitarom, svedokom jedne mladosti. Treći sprat [...]
pon, sep 28, 2020
Source: Inkluzija blog
Blog o socijalnom uključivanju
Koliko ima studenata sa hendikepom koji su uključeni u proces visokog obrazovanja? Zašto ih je malo i koliko njih uopšte [...]
uto, sep 22, 2020
Source: Inkluzija blog

Aktuelni dokumenti > <

Vodič kroz tranziciju za trans osobe u Srbiji
Oktobar, 2020 arrow right pdf [2 MB]
Lista digitalnih alata za rad sa decom i učenicima kojima je tokom učenja na daljinu potrebna dodatna podrška
August, 2020 arrow right pdf [485 KB] arrow right docx [38 KB]
Pregled podataka gradova i opština o merama za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u 2019. godini
Jul, 2020 arrow right pdf [200 KB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2019 – brošura
Jul, 2020 arrow right pdf [13 MB]
Analiza dohotka najsiromašnijih decila stanovništva Srbije: Fokus na poljoprivredu
Jul, 2020 arrow right pdf [2 MB]