Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Otvorene prijave za letnji kamp inovacija „Ja imam ideju” (rok: 4.8.2019)

Objavljeno 19.06.2019.

Ja imam ideju - promotivna grafikaJedinstveni kamp inovacija „Ja imam ideju”, koji povezuje ekologiju, dizajn, tehnologiju i preduzetništvo, inspiriše decu da kreiraju inovativna eko rešenja pomoću mobilnih aplikacija!

KIDHUB, dečji kreativni hab, organizuje prvi letnji kamp inovacija i IT preduzetništva „Ja imam ideju” za decu uzrasta od 13 do 17 godina. Kamp će se održati od 9. do 31. avgusta na dve lokacije – u Ekološkom centru „Radulovački” i u Impact Hub-u Beograd.

Tokom tri nedelje intenzivnog edukativnog programa, učenici i učenice osnovnih i srednjih škola će naučiti kako da reše problem iz oblasti cirkularne ekonomije (novog pristupa koji objedinjuje ekonomiju i upravljanje otpadom) dizajniranjem i programiranjem mobilne aplikacije.

Program kampa se sastoji iz tri celine: „Eko dizajn – Cirkularna rešenja za budućnost”, „Programiranje mobilnih aplikacija u MIT App Inventor alatu” i „Dizajniranje prototipa i izrada poslovnog plana”.

Centralna tema je cirkularna ekonomija (12. Cilj održivog razvoja Ujedinjenih nacija), jer je to jedna od ključnih tema za opstanak živog sveta na planeti Zemlji i pruža veliku mogućnost za kreiranje kreativnih poslova budućnosti koji su važni upravo za decu i mlade. Po završetku kampa, na završnom događaju 31. avgusta biće proglašena najbolja rešenja, a jedno od njih dobiće šansu da bude realizovano zahvaljujući partnerima kampa.

Kroz rad sa stručnjacima/kinjama i mentorima/kama, polaznici i polaznice će kroz zanimljiv spoj primenjenje ekologije, dizajna, tehnologije i preduzetništva naučiti ne samo kako da dobrim idejama mogu da menjaju svet, već će boraviti u prirodi, saznati mnogo o njenom očuvanju, upoznaće nove prijatelje i prijateljice s kojima će zajedno naučiti da stvaraju i učine svet u kome živimo boljim mestom. Naučiće, pre svega, kako da nove tehnologije primene kao kreativan alat za rešavanje konkretnog društvenog problema.

Program letnjeg kampa je namenjen devojčicama i dečacima različitih interesovanja, jer obuhvata društvene, prirodne nauke, dizajn i kreativno preduzetništvo. Sa njima će raditi stručnjaci i stručnjakinje iz oblasti pedagogije, dizajna, elektrotehnike, IT preduzetništva i održivog razvoja.

Letnji kamp „Ja imam ideju” jedan je od pobednika Superste+ programa koji realizuju Erste banka i Trag fondacija. Školu je podržao VIP Mobile, a partneri kampa su Impact Hub, Eko centar Radulovački i Cefin – Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje.

Prijave su otvorene do 4. avgusta. Kliknite da pristupite onlajn prijavi.

Cena tronedeljnog kampa inovacija „Ja imam ideju” iznosi 24.000 RSD. KIDHUB je obezbedio ukupno šest stipendija: uz podršku organizacije Dostignuća mladih u Srbiji, partnera programa, obezbeđeno je pet sttipendija u okviru partnerskog programa „Girls in IT”, a KIDHUB je omogućio još jedno besplatno učešće na programu.

Sve informacije o letnjem kampu inovacija „Ja imam ideju” i o rasporedu aktivnosti možete dobiti putem brojeva telefona 064 138 96 16 i 064 266 96 70 ili adrese skola@kidhub.rs.

Letnji kamp „Ja imam ideju” organizuje KIDHUB – dečji hab posvećen osnaživanju kreativnog potencijala dece uzrasta od 7 do 18 godina i unapređenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe koji integrišu IT, STEAM (nauka, tehnologija, inženjerstvo, umetnost, metematika), mejker obrazovanje, dizajn, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo. KidHub je deo globalne edukativne mreže Designathon Works©, a u edukativnim programima ove organizacije do sada je učestvovalo 700 dece uzrasta od 7 do 18 godina.

Više informacija na www.kidhub.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <


Blog > <

Earlier
Humano društvo po meri čoveka
Srbija je jedna od vodećih zemalja po broju femicida. Uprkos naporima države da se sistem unapredi i obuči što veći [...]
uto, jul 07, 2020
Source: Inkluzija blog
Milkica Dimitrijević
Lečila sam se od osteosarkoma, oblika raka kostiju, tokom IV razreda srednje škole. Te godine sam u školi provela ukupno [...]
pet, jun 26, 2020
Source: Inkluzija blog
Iva Eraković
Pandemija virusom COVID-19 uzdrmala je planetu na mnogo načina, među kojima je prvi zdravstveni aspekt. Dok se o dalekosežnim posledicama [...]
uto, jun 23, 2020
Source: Inkluzija blog
SIPRU_BLog
Držim se za ogradu terase na jedanaestom spratu, oivičenu mojim paničnim strahom od visine. Pri samoj pomisli na skok padobranom [...]
sri, jun 17, 2020
Source: Inkluzija blog
Radmila Urošević
Gordana Gordana sedi ispred mene i krši ruke. Te godine se razvela, ostala bez posla i doživela moždani udar. Mnogo je [...]
pet, jun 12, 2020
Source: Inkluzija blog

Aktuelni dokumenti > <

Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2019 – brošura
Jul, 2020 arrow right pdf [13 MB]
Analiza dohotka najsiromašnijih decila stanovništva Srbije: Fokus na poljoprivredu
Jul, 2020 arrow right pdf [2 MB]
E2E: Priručnik za savetnike za zapošljavanje osoba sa invaliditetom
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]
E2E:Testiranje javnih politika – Inovativni pristupi za zapošljavanje mladih (priručnik)
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]