Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Otvorene prijave za letnji kamp inovacija „Ja imam ideju” (rok: 4.8.2019)

Objavljeno 19.06.2019.

Ja imam ideju - promotivna grafikaJedinstveni kamp inovacija „Ja imam ideju”, koji povezuje ekologiju, dizajn, tehnologiju i preduzetništvo, inspiriše decu da kreiraju inovativna eko rešenja pomoću mobilnih aplikacija!

KIDHUB, dečji kreativni hab, organizuje prvi letnji kamp inovacija i IT preduzetništva „Ja imam ideju” za decu uzrasta od 13 do 17 godina. Kamp će se održati od 9. do 31. avgusta na dve lokacije – u Ekološkom centru „Radulovački” i u Impact Hub-u Beograd.

Tokom tri nedelje intenzivnog edukativnog programa, učenici i učenice osnovnih i srednjih škola će naučiti kako da reše problem iz oblasti cirkularne ekonomije (novog pristupa koji objedinjuje ekonomiju i upravljanje otpadom) dizajniranjem i programiranjem mobilne aplikacije.

Program kampa se sastoji iz tri celine: „Eko dizajn – Cirkularna rešenja za budućnost”, „Programiranje mobilnih aplikacija u MIT App Inventor alatu” i „Dizajniranje prototipa i izrada poslovnog plana”.

Centralna tema je cirkularna ekonomija (12. Cilj održivog razvoja Ujedinjenih nacija), jer je to jedna od ključnih tema za opstanak živog sveta na planeti Zemlji i pruža veliku mogućnost za kreiranje kreativnih poslova budućnosti koji su važni upravo za decu i mlade. Po završetku kampa, na završnom događaju 31. avgusta biće proglašena najbolja rešenja, a jedno od njih dobiće šansu da bude realizovano zahvaljujući partnerima kampa.

Kroz rad sa stručnjacima/kinjama i mentorima/kama, polaznici i polaznice će kroz zanimljiv spoj primenjenje ekologije, dizajna, tehnologije i preduzetništva naučiti ne samo kako da dobrim idejama mogu da menjaju svet, već će boraviti u prirodi, saznati mnogo o njenom očuvanju, upoznaće nove prijatelje i prijateljice s kojima će zajedno naučiti da stvaraju i učine svet u kome živimo boljim mestom. Naučiće, pre svega, kako da nove tehnologije primene kao kreativan alat za rešavanje konkretnog društvenog problema.

Program letnjeg kampa je namenjen devojčicama i dečacima različitih interesovanja, jer obuhvata društvene, prirodne nauke, dizajn i kreativno preduzetništvo. Sa njima će raditi stručnjaci i stručnjakinje iz oblasti pedagogije, dizajna, elektrotehnike, IT preduzetništva i održivog razvoja.

Letnji kamp „Ja imam ideju” jedan je od pobednika Superste+ programa koji realizuju Erste banka i Trag fondacija. Školu je podržao VIP Mobile, a partneri kampa su Impact Hub, Eko centar Radulovački i Cefin – Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje.

Prijave su otvorene do 4. avgusta. Kliknite da pristupite onlajn prijavi.

Cena tronedeljnog kampa inovacija „Ja imam ideju” iznosi 24.000 RSD. KIDHUB je obezbedio ukupno šest stipendija: uz podršku organizacije Dostignuća mladih u Srbiji, partnera programa, obezbeđeno je pet sttipendija u okviru partnerskog programa „Girls in IT”, a KIDHUB je omogućio još jedno besplatno učešće na programu.

Sve informacije o letnjem kampu inovacija „Ja imam ideju” i o rasporedu aktivnosti možete dobiti putem brojeva telefona 064 138 96 16 i 064 266 96 70 ili adrese skola@kidhub.rs.

Letnji kamp „Ja imam ideju” organizuje KIDHUB – dečji hab posvećen osnaživanju kreativnog potencijala dece uzrasta od 7 do 18 godina i unapređenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe koji integrišu IT, STEAM (nauka, tehnologija, inženjerstvo, umetnost, metematika), mejker obrazovanje, dizajn, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo. KidHub je deo globalne edukativne mreže Designathon Works©, a u edukativnim programima ove organizacije do sada je učestvovalo 700 dece uzrasta od 7 do 18 godina.

Više informacija na www.kidhub.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Koiki: više od kurira

Sara Bermeho (33) je zaposlena kao kurur u Koiki filijali na tržnici Merkado Barselo u centru Madrida ©Chris Welsch

Socijalni start-ap koji pruža ekološki prihvatljive kurirske usluge, a zapošljava osobe sa invaliditetom u Španiji…
Više detalja

 
0 Komentari

Aktuelnosti

Blog

Earlier
Sara Bermeho (33) je zaposlena kao kurur u Koiki filijali na tržnici Merkado Barselo u centru Madrida ©Chris Welsch
Sara Bermeho (33) je zaposlena kao kurur u Koiki filijali na tržnici Merkado Barselo u centru Madrida ©Chris Welsch Socijalni start-ap [...]
pet, sep 20, 2019
Source: Inkluzija blog
Pezana Redža u trgovačkoj ulici u kojoj renovira šest lokala ©Chris Welsch
Arhitektkinja Pezana Redža daje novi život starom drvetu izrađujući prelepe enterijere, pri čemu obezbeđuje posao za ugrožene Albance Trgovačka ulica u [...]
pet, sep 13, 2019
Source: Inkluzija blog
Dragana Malidžan Vinkić
Piše: Dragana Malidžan Vinkić, koordinatorka za obrazovanje, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije Digitalna uključenost predstavlja pristup [...]
čet, sep 12, 2019
Source: Inkluzija blog
Piter Mangan, osnivač kluba Freebird © Chris Welsch
Piter Mangan, osnivač kluba Freebird © Chris Welsch Klub Freebird omogućuje starijim osobama srodnih interesovanja da se povežu kroz putovanja i [...]
pet, sep 06, 2019
Source: Inkluzija blog
Nikola Repec
Osim pružanja prilike da prodaju sam magazin, Liceulice se trudi da podrži svoje korisnike/prodavce i na razne druge načine. Pogotovo [...]
sri, sep 04, 2019
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

58. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Septembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [320 KB]
Izveštaj o digitalnoj uključenosti u Republici Srbiji za period od 2014. do 2018. godine
Juli, 2019 arrow right pdf [657 KB]
Program za kreiranje obrazovnih politika na osnovu podataka i rezultata istraživanja – Zbornik istraživačkih radova
Maj, 2019 arrow right pdf [3 MB]
Rodna analiza nastavnih programa i udžbenika za srpski jezik od prvog do četvrtog razreda osnovne škole
Mart, 2019 arrow right pdf [2 MB]
Treći nacionalni izveštaj o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva u Republici Srbiji za period 2014-2017. godine
Februar, 2019 arrow right pdf [5 MB]
Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu
Februar, 2019 arrow right pdf [762 KB]
Indeks rodne ravnopravnosti u Republici Srbiji
Decembar, 2018 arrow right pdf [8 MB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2017/2018 – brošura
Novembar, 2018 arrow right pdf [2 MB]
Ocena apsolutnog siromaštva u Srbiji u 2017. godini
Oktobar, 2018 arrow right pdf [416 KB]