Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Otvorene prijave za letnji kamp inovacija „Ja imam ideju” (rok: 4.8.2019)

Objavljeno 19.06.2019.

Ja imam ideju - promotivna grafikaJedinstveni kamp inovacija „Ja imam ideju”, koji povezuje ekologiju, dizajn, tehnologiju i preduzetništvo, inspiriše decu da kreiraju inovativna eko rešenja pomoću mobilnih aplikacija!

KIDHUB, dečji kreativni hab, organizuje prvi letnji kamp inovacija i IT preduzetništva „Ja imam ideju” za decu uzrasta od 13 do 17 godina. Kamp će se održati od 9. do 31. avgusta na dve lokacije – u Ekološkom centru „Radulovački” i u Impact Hub-u Beograd.

Tokom tri nedelje intenzivnog edukativnog programa, učenici i učenice osnovnih i srednjih škola će naučiti kako da reše problem iz oblasti cirkularne ekonomije (novog pristupa koji objedinjuje ekonomiju i upravljanje otpadom) dizajniranjem i programiranjem mobilne aplikacije.

Program kampa se sastoji iz tri celine: „Eko dizajn – Cirkularna rešenja za budućnost”, „Programiranje mobilnih aplikacija u MIT App Inventor alatu” i „Dizajniranje prototipa i izrada poslovnog plana”.

Centralna tema je cirkularna ekonomija (12. Cilj održivog razvoja Ujedinjenih nacija), jer je to jedna od ključnih tema za opstanak živog sveta na planeti Zemlji i pruža veliku mogućnost za kreiranje kreativnih poslova budućnosti koji su važni upravo za decu i mlade. Po završetku kampa, na završnom događaju 31. avgusta biće proglašena najbolja rešenja, a jedno od njih dobiće šansu da bude realizovano zahvaljujući partnerima kampa.

Kroz rad sa stručnjacima/kinjama i mentorima/kama, polaznici i polaznice će kroz zanimljiv spoj primenjenje ekologije, dizajna, tehnologije i preduzetništva naučiti ne samo kako da dobrim idejama mogu da menjaju svet, već će boraviti u prirodi, saznati mnogo o njenom očuvanju, upoznaće nove prijatelje i prijateljice s kojima će zajedno naučiti da stvaraju i učine svet u kome živimo boljim mestom. Naučiće, pre svega, kako da nove tehnologije primene kao kreativan alat za rešavanje konkretnog društvenog problema.

Program letnjeg kampa je namenjen devojčicama i dečacima različitih interesovanja, jer obuhvata društvene, prirodne nauke, dizajn i kreativno preduzetništvo. Sa njima će raditi stručnjaci i stručnjakinje iz oblasti pedagogije, dizajna, elektrotehnike, IT preduzetništva i održivog razvoja.

Letnji kamp „Ja imam ideju” jedan je od pobednika Superste+ programa koji realizuju Erste banka i Trag fondacija. Školu je podržao VIP Mobile, a partneri kampa su Impact Hub, Eko centar Radulovački i Cefin – Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje.

Prijave su otvorene do 4. avgusta. Kliknite da pristupite onlajn prijavi.

Cena tronedeljnog kampa inovacija „Ja imam ideju” iznosi 24.000 RSD. KIDHUB je obezbedio ukupno šest stipendija: uz podršku organizacije Dostignuća mladih u Srbiji, partnera programa, obezbeđeno je pet sttipendija u okviru partnerskog programa „Girls in IT”, a KIDHUB je omogućio još jedno besplatno učešće na programu.

Sve informacije o letnjem kampu inovacija „Ja imam ideju” i o rasporedu aktivnosti možete dobiti putem brojeva telefona 064 138 96 16 i 064 266 96 70 ili adrese skola@kidhub.rs.

Letnji kamp „Ja imam ideju” organizuje KIDHUB – dečji hab posvećen osnaživanju kreativnog potencijala dece uzrasta od 7 do 18 godina i unapređenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe koji integrišu IT, STEAM (nauka, tehnologija, inženjerstvo, umetnost, metematika), mejker obrazovanje, dizajn, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo. KidHub je deo globalne edukativne mreže Designathon Works©, a u edukativnim programima ove organizacije do sada je učestvovalo 700 dece uzrasta od 7 do 18 godina.

Više informacija na www.kidhub.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
Društvene inovacije
Obavezno osnovno obrazovanje danas je uobičajeno širom sveta. Slično je i sa obdaništima, univerzalnom zdravstvenom zaštitom, penzijskim fondovima. Iako su [...]
pet, jan 17, 2020
Source: Inkluzija blog
Milutin Savić
LICEULICE prodavce ste i prošle godine sretali na ulicama, na kojima se svakoga dana trude da zarade za dostojanstven život, [...]
uto, jan 14, 2020
Source: Inkluzija blog
Milkica Dimitrijević i Milica Šimonović - 42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Milice Šimonović i Milkice Dimitrijević na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact [...]
uto, dec 24, 2019
Source: Inkluzija blog
Foto: Sara Ristić
Foto: Sara Ristić Zovem se Vladimir Janković. Imam trideset osam godina. Od prošlog leta, posle duže pauze zbog psihološke krize, prodajem [...]
uto, dec 24, 2019
Source: Inkluzija blog
Braća Mohamadi, Maks i Alen (desno), ispred svoje kancelarije u Sodermalmu ©Chris Welsch
Braća Mohamadi, Maks i Alen (desno), ispred svoje kancelarije u Sodermalmu ©Chris Welsch Kada su braća Mohamadi izgubila voljenu osobu zbog [...]
pet, nov 01, 2019
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

Dizajn za sve na turističkim destinacijama
Januar, 2020 arrow right pdf [32 MB]
Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2020. godinu
Januar, 2020 arrow right pdf [619 KB]
60. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Decembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [1 MB]
Brošura o prvih deset godina rada Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije – SIPRU
Decembar, 2019 arrow right pdf [1 MB]
E2E: Društvene inovacije – ljudi u centru javnih politika
Novembar, 2019 arrow right pdf [2 MB]
59. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Novembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [251 KB]
Priručnik za uvođenje rodne perspektive u nastavu srpskog jezika za prvi ciklus obrazovanja
Septembar, 2019 arrow right pdf [1 MB]
58. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Septembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [320 KB]
Izveštaj o digitalnoj uključenosti u Republici Srbiji za period od 2014. do 2018. godine
Juli, 2019 arrow right pdf [657 KB]