Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Otvoreno prijavljivanje za učešće u RISE programu za razvoj ideja socijalnog preduzetništva mladih (rok: 27.9.2020)

Objavljeno 04.09.2020.

RISE konkursUkoliko imate između 18 i 35 godina, motivaciju i želju da sa svojim timom utičete pozitivno na svoju zajednicu, a istovremeno tako i zarađujete, RISE je prilika za vas!

Smart Kolektiv otvorio je poziv za učešće zainteresovanih timova u RISE programu. RISE – Regionalni inkubator za socijalna preduzetnike je besplatan  program podrške namenjen razvoju ideja socijalnog preduzetništva mladih na Zapadnom Balkanu.

Da li imate ideju ili inovativno rešenje za novi i bolji pristup obrazovanju, osnaživanju žena, kulturi, ruralnom razvoju, zdravlju ili zaposlenosti u svojoj zajednici? Veštine, znanje i iskustvo socijalnog preduzetništva pomoći će vam da rešite socijalna i/ili pitanja zaštite životne sredine koja vas posebno interesuju i pomoći će vam da zaradite dok to radite.

Tokom trajanja RISE putovanja imaćete priliku da sarađujete sa iskusnim mentorima, preduzetnicima i stručnjacima koji će vam pomoći da svoju početnu ideju izgradite do održivog biznis modela, upoznaćete  se sa Design Thinking metodologijom rešavanja problema i okružićete se ljudima koji kao vi žele da donesu inovacije i napredak u svoju zajednicu. RISE program vam takođe pruža mogućnost da osvojite grantove za mobilnost i razvoj poslovanja u drugoj fazi RISE putovanja. Ova sredstva će vam pomoći da upoznate šampione socijalnog preduzetništva u regionu, istražite regionalne prakse socijalnog preduzetništva i da uložite u pokretanje vašeg biznisa. Organizatori su tu da da vam na ovom putovanje pomognu, pruže podršku, znanje, veštine kako bi vaše ideje postale stvarnost!

Kliknite na LINK gde možete saznati više o programu i pronaći formular za prijavljivanje. Prijave za program otvorene su do 27. septembra u 23:59 h.

Info sesija

Info sesija održaće se 16. septembra od 17:00 do 18:00 na Zoom platformi. Kliknite da se prijavite za info sesiju.

Saznajte sve što vas zanima o programu, uslovima za konkurisanje i procesu selekcije, istražite mogućnosti za povezivane sa RISE timovima iz regiona i upoznajte se sa timom koji će vas voditi kroz ovo putovanje.

Zapratite RISE i na društvenim mrežama kako biste bili u toku sa svim RISE novostima: FB I IG

Ukoliko imate neku nedoumicu u vezi sa samim programom ili procesom prijave, pišite na imejl jelena@smartkolektiv.org.

O RISE programu

Projekat RISE razvija i nadgleda konzorcijum koji čine Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), GROUPE SOS Pulse, Omladinska mreža jugoistočne Evrope (SEEIN), Institut Francais i francusko-nemačka kancelarija za mlade (OFAJ), a realizuju šest lokalnih inkubatora – Smart Kolektiv (Srbija), IPC Tehnopolis (Crna Gora), ARNO ( Severna Makedonija), Balkan Green Foundation (Kosovo), Nešto više (BIH) i Yunus Social Business (Albanija). RISE sufinansiraju Francuska razvojna agencija (AFD) i Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO).

Smart Kolektiv je je vodeća organizacija u Srbiji koja se bavi razvojem ekonomije sa pozitivnim društvenim uticajem, društveno odgovornog poslovanja i socijalnog preduzetništva u zemlji i regionu. Smart Kolektiv nalazi načine da se iskustva i logika biznisa primene u rešavanju društvenih izazova, pomaže kompanijama da stareteški sarađuju sa zajednicom a društvenim inovatorima da zainteresuju poslovni svet za svoja rešenja i inicijative.

Više informacija o pozivu potražite na smartkolektiv.org

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <

Blog > <

Earlier
Tamara Savović
Kursevi ili realna podrška? Na osnovu Izveštaja o položaju i kapacitetima sigurnih kuća u Srbiji, sprovedenog u saradnji Tima za socijalno [...]
čet, sep 10, 2020
Source: Inkluzija blog
Ana Mirković - Beogradski Ignite
Transkript govora Ane Mirković na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Želela bih s vama da [...]
sri, sep 02, 2020
Source: Inkluzija blog
Suzana Gajić Jovanović
Bila jednom jedna devojčica sa nepunih 13 godina. Voditeljka slučaja u centru za socijalni rad otpočela je rad sa njom [...]
pon, avg 31, 2020
Source: Inkluzija blog
Željko Mitkovski - Beogradski Ignite
Transkript govora Željka Mitkovskog na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Dolazim iz Fondacije „Ana i [...]
pet, avg 28, 2020
Source: Inkluzija blog
SIPRU_BLog
Obrazovanje ne treba da bude mehanički sistem koji funkcioniše po principima naredbi koje daje nastavnik/ca i primene usvojenih naredbi, već [...]
čet, avg 27, 2020
Source: Inkluzija blog

Aktuelni dokumenti > <

Lista digitalnih alata za rad sa decom i učenicima kojima je tokom učenja na daljinu potrebna dodatna podrška
August, 2020 arrow right pdf [485 KB] arrow right docx [38 KB]
Pregled podataka gradova i opština o merama za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u 2019. godini
Jul, 2020 arrow right pdf [200 KB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2019 – brošura
Jul, 2020 arrow right pdf [13 MB]
Analiza dohotka najsiromašnijih decila stanovništva Srbije: Fokus na poljoprivredu
Jul, 2020 arrow right pdf [2 MB]
E2E: Priručnik za savetnike za zapošljavanje osoba sa invaliditetom
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]
E2E:Testiranje javnih politika – Inovativni pristupi za zapošljavanje mladih (priručnik)
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Dostupnost usluga i mera podrške za decu romske nacionalnosti na lokalnom nivou
April, 2020 arrow right pdf [737 KB]