Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Poziv na trening „Promoteri socijalne inkluzije“ za srednjoškolce sa hendikepom (rok: 18.10.2020)

Objavljeno 14.10.2020.

Udruženje studenata sa hendikepom - logoUdruženje studenata sa hendikepom poziva sve srednjoškolce sa hendikepom da se prijave na trodnevni trening na kom će biti osnaženi da postanu promoteri socijalne inkluzije. Na treningu će biti obrađene teme ravnopravnosti, samozastupanja, kao i samostalnosti i nezavisnosti. Polaznici i polaznice treninga biće osnaženi za ostvarivanje svojih ciljeva, prevazilaženje barijera i borbu za izjednačavanje uslova pri nastavku obrazovanja.

Učesnici/e će nakon treninga imati zadatak da organizuju aktivnost kojom se promoviše socijalna inkluzija, a u organizaciji i realizaciji te aktivnosti imaće podršku vršnjačkog mentora koji će ih usmeravati, savetovati i posetiti ukoliko to bude moguće. Udruženje studenata sa hendikepom će učesnicima takođe obezbediti podršku, u saradnji s partnerima iz lokalnih zajednica.

Usled pandemije korona virusa, učesnici/e mogu da biraju da li trening žele da pohađaju onlajn ili uživo, uz poštovanje svih predviđenih mera za suzbijanje virusa (nošenje maski, fizička distanca itd). U zavisnosti od broja prijavljenih kandidata/kinja i njihovog opredeljenja, organizatori će doneti odluku o načinu, vremenu i mestu održavanja treninga. U slučaju održavanja uživo, trening će biti realizovan na Zlatiboru, u Vršcu ili Vrnjačkoj Banji, i to u periodu 27-31.10. ili 4-6.11.2020. godine.

Način prijavljivanja

NAPOMENA ORGANIZATORA: Svaka osoba koja se pri svakodnevnom funkcionisanju suočava sa bilo kakvim barijerama – mentalnim i hroničnim stanjima i retkim bolestima (npr.dijabetes, depresija, epilepsija, hemofilija), motoričkim, vizuelnim, senzornim i trajnim stanjima je osoba sa hendikepom i može se prijaviti.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem Prijavnog formulara. Rok za prijavljivanje traje do 18. oktobra u 23:59.

Neophodno je da maloletni polaznici treninga dostave popunjen formular o saglasnosti roditelja na imejl adresu office@ush.rs.

Udruženje studenata sa hendikepom će obezbediti opravdanje za izostanak sa školske nastave. Udruženje studenata sa hendikepom snosi troškove prevoza i smeštaja.

Odgovore na sva dodatna pitanja možete dobiti putem imejla office@ush.rs.

Trening „Promoteri socijalne inkluzije“ održava se u okviru projekta „Vršnjačko mentorstvo kao podrška mladima sa hendikepom u inkluzivnom društvu – nova generacija“, podržanom od strane Ministarstva omladine i sporta, a koji Udruženje studenata sa hendikepom realizuje u saradnji sa Nacionalnom kancelarijom za mlade i Mrežom organizacija za decu Srbije.

Više informacija na ush.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <

Kalkulator socijalnih davanja

Blog > <

Earlier
Iva Eraković
Ako ste ikada uganuli skočni zglob, polomili nogu ili ruku ili samo širili zenice – osetili ste koliko svet može [...]
pet, okt 09, 2020
Source: Inkluzija blog
Milkica Dimitrijević
Kako je dečiji rak postao izlečiva hronična bolest, tako je sve više počelo da se razmišlja o kvalitetu života dece [...]
pet, okt 02, 2020
Source: Inkluzija blog
SIPRU_BLog
Čitanje naslova – Starenje bez cenzure ili Starenje bez autocenzure, stvar je ličnog izbora. Provokacija i dilema na samom početku [...]
čet, okt 01, 2020
Source: Inkluzija blog
Radmila Urošević
Sedimo u Ivanovoj ušuškanoj sobici nesuđenog psihologa, prepunoj knjiga, suvenira sa dalekih putovanja i gitarom, svedokom jedne mladosti. Treći sprat [...]
pon, sep 28, 2020
Source: Inkluzija blog
Blog o socijalnom uključivanju
Koliko ima studenata sa hendikepom koji su uključeni u proces visokog obrazovanja? Zašto ih je malo i koliko njih uopšte [...]
uto, sep 22, 2020
Source: Inkluzija blog

Aktuelni dokumenti > <

Vodič kroz tranziciju za trans osobe u Srbiji
Oktobar, 2020 arrow right pdf [2 MB]
Lista digitalnih alata za rad sa decom i učenicima kojima je tokom učenja na daljinu potrebna dodatna podrška
August, 2020 arrow right pdf [485 KB] arrow right docx [38 KB]
Pregled podataka gradova i opština o merama za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u 2019. godini
Jul, 2020 arrow right pdf [200 KB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2019 – brošura
Jul, 2020 arrow right pdf [13 MB]
Analiza dohotka najsiromašnijih decila stanovništva Srbije: Fokus na poljoprivredu
Jul, 2020 arrow right pdf [2 MB]