Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Poziv za nove autore/ke Bloga o socijalnom uključivanju (rok: 30.4.2020)

Objavljeno 06.04.2020.

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva - SIPRU - logoVAŽNO OBAVEŠTENJE: Poziv za nove autore/ke Bloga o socijalnom uključivanju produžen je do 30. aprila 2020. godine.

Drage koleginice i kolege,

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije vas poziva da se pridružite našoj inicijativi „Blog o socijalnom uključivanju“, koja ima za cilj razmenu mišljenja i iskustаva u vezi sa socijalnim uključivanjem u različitim oblastima društvenog života u Srbiji.

U proteklih osam godina Tim je objavio više od 600 blogova – tekstova koje je potpisalo više od 80 autora i autorki, koji su na taj način iskazali svoj stav i viđenje o različitim temama u oblasti socijalnog uključivanja i na taj način skrenuli pažnju na određene izazove, prepreke, kao i predloge za njihovo prevazilaženje.

Ovom prilikom vas pozivamo da i vi date svoj doprinos otvaranju tema i razmeni ideja i mišljenja o oblastima kojima se bavite u kontekstu šireg procesa socijalnog uključivanja u Republici Srbiji, tako što ćete kao autori/ke bloga o socijalnom uključivanju objaviti tekst u okviru ove inicijative. Blog o socijalnom uključivanju je autorski tekst koji ukazuje na predloge i rešenja i iskazuje lični stav autora/ke u odnosu na temu, koja se razmatra u širem kontekstu socijalnog uključivanja.

Skretanjem pažnje javnosti na različite aspekte socijalnog uključivanja zajedno doprinosimo promovisanju procesa socijalnog uključivanja, kao i svih aktera i partnera koji u tom procesu učestvuju, a posebno onih koji svojim aktivnostima i projektima daju nabolje rezultate.

Blog može biti tekstualni (najmanje 3.600 karaktera ili više), video blog (oko 5 minuta uređenog video materijala; video mora biti objavljen na YouTube-u, Vimeo-u ili nekom drugom kanalu za deljenje video sadržaja i poslat SIPRU), blog sa fotografijama (oko 10 autorskih fotografija u minimalnoj rezoluciji 1.024×768 i opisom koji sadrži ne više od 500 znakova) itd.

U skladu sa dogovorom sa SIPRU, od autora/ke se očekuje da dostavi najmanje 5 tekstova, odnosno video sadržaja, poštujući dogovorene rokove, kao i da pripremi odgovore za komentare koje su čitaoci postavili u vezi sa objavljenim blogom.

Autor/ka je u obavezi da garantuje autentičnost sadržaja bloga, da za preuzete sadržaje navodi izvore (korišćenu literaturu, internet adrese), kao i da deli sadržaj blogova trećim licima korišćenjem linka do veb stranice Blog o socijalnom uključivanju.

Za pripremljene i objavljene blogove u mogućnosti smo da autorima/kama obezbedimo simboličnu nadoknadu.

Zainteresovani autori/ke blogova o socijalnom uključivanju treba do 30. aprila 2020. godine da dostave predloge tema sa kratkim pregledom sadržaja (u tezama) i kratku informaciju o sebi (400-500 karaktera) na email adresu biljana.bozovic@gov.rs.

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije vam unapred zahvaljuje na saradnji i doprinosu procesu socijalnog uključivanja u Republici Srbiji.

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <


Blog > <

Earlier
42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Đurice Stankova na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Moja priča [...]
pet, maj 29, 2020
Source: Inkluzija blog
42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Stefana Lazarevića na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Ja sam [...]
sri, maj 27, 2020
Source: Inkluzija blog
Monika Ajvazović - 42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Monike Ajvazović na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Još od [...]
pon, maj 25, 2020
Source: Inkluzija blog
42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Olge Dević i Andree Rajičić na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact [...]
pet, maj 22, 2020
Source: Inkluzija blog
Snježana Jolić - 42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Snježane Jolić na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Imam Youtube [...]
sri, maj 20, 2020
Source: Inkluzija blog

Aktuelni dokumenti > <

E2E: Priručnik za savetnike za zapošljavanje osoba sa invaliditetom
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]
E2E:Testiranje javnih politika – Inovativni pristupi za zapošljavanje mladih (priručnik)
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Dostupnost usluga i mera podrške za decu romske nacionalnosti na lokalnom nivou
April, 2020 arrow right pdf [737 KB]
E2E: Evaluacija Javnog konkursa „Podrška inovativnim pristupima za povećanje zapošljavanja i zapošljivosti mladih“, 2018–2019. godina
Mart, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Dizajn za sve na turističkim destinacijama
Januar, 2020 arrow right pdf [32 MB]
Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2020. godinu
Januar, 2020 arrow right pdf [619 KB]