Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Poziv za podnošenje predloga projekata unapređenja socijalne zaštite migranata i migrantkinja u ranjivom položaju u Srbiji (rok: 20.2.2019)

Objavljeno 07.02.2019.

SDC_IOM LogoRaspisan je Javni poziv za podnošenje predloga projekata u okviru projekta „Unapređenje socijalne zaštite migranata u ranjivom položaju u Srbiji”, koji finansira Švajcarska Konfederacija. Rok za dostavljanje prijava ističe 20. februara 2019. godine, u 23:59 časova.

Da li želite da pomognete migrantima i migrantkinjama u vašoj zajednici? Da li imate iskustva u radu sa ranjivim grupama? Da li imate iskustva u radu sa mladima?

Da li ispunjavate sledeće uslove:

  • pravno lice registrovano u Srbiji
  • organizacija civilnog društva (OCD), lokalna (grass-root) organizacija, omladinska organizacija, grupa ili kancelarija za mlade
  • zakonski ste registrovani u periodu od minimum 1 (jedne) godine sa jasnom i u praksi dokazanom evidencijom iz prethodnih projekata?

Lokalne institucije socijalne zaštite (centri za socijalni rad), ali i druge relevantne javne institucije na lokalnom, regionalnom ili nacionalnom nivou mogu biti partneri u okviru ovog poziva za projekte.

Vrednost granta: 10.000 CHF (10 projekata) ili 50.000 CHF (dva projekta).

Projekti treba da traju do 1. septembra 2019. godine.

Kako se prijaviti?

Preuzmite detaljan opis Poziva za podnošenje predloga sa potrebnim obrascima sa internet stranice: serbia.iom.int.

Pratite obaveštenja na internet stranici i posetite jednu od dve info sesije na kojima će biti prezentovati detalji poziva.

Predlog projekta se šalje isključivo elektronskim putem (imejlom) do 20. februara 2019. godine u 23:59 na adresu iombelgrade@iom.int.

Zahteve za pojašnjenja u vezi sa pozivom uputite do 15. februara 2019. godine na imejl adresu iombelgrade@iom.int, sa naznakom referentnog broja poziva: RS1A062.

O pozivu:

Situacija produženog boravka migranata i migrantkinja u Srbiji zahteva sistematski i sistemski odgovor sistema socijalne zaštite kako bi se ublažile psiho-socijalne posledice raseljenja. Sveobuhvatna zaštita je potrebna migrantima/kinjama koji duže borave u prihvatnim i centrima za azil ili van njih, naročito onima u ranjivom položaju, adolescentima/kinjama, maloletnim migrantima/kinjama i deci bez pratnje.

Projekat „Unapređenje socijalne zaštite migranata u ranjivom položaju u Srbiji” je deo programa Švajcarko-srpskog migracionog partnerstva i nastao je na osnovu izraženih potreba nadležnih institucija Republike Srbije. Cilj projekta je da doprinese jačanju i unapređenju socijalne zaštite migranata i migrantkinja u Srbiji kroz povećanje dostupnosti i kvaliteta socijalnih usluga i programa podrške u lokalnim zajednicama.

Cilj poziva za podnošenje predloga projekata je da se proširi i diverzifikuje dijapazon usluga podrške i zaštite migranata/kinja kroz partnerstvo u lokalnim zajednicama, konkretno uključivanjem organizacija civilnog društva, omladinskih organizacija i kancelarija za mlade iz različitih gradova i opština u Srbiji.

Ukupan iznos sredstava za dodelu grantova u okviru ovog Poziva za predloge projekata je 200.000 CHF. Podneti predlozi projekata će biti izabrani na osnovu rezultata evaluacije i rangiranja.

Više o programu, kao i o procesu, kriterijumima za izbor korisnika i načinu apliciranja možete saznati u opisu i kriterijumima Javnog poziva na adresi serbia.iom.int

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
Pristupačnost
„Ovo je zemlja za svu našu decu.” Tako kažu stihovi grupe EKV. Po svoj logici i ovaj grad bi trebao [...]
sri, feb 13, 2019
Source: Inkluzija blog
Igor Mitrović
Transkript govora Igora Mitrovića na 41. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 6” (7. novembar 2018. godine, Impact Hub, Beograd) Ja vam [...]
sri, feb 13, 2019
Source: Inkluzija blog
Jovan Jovanović
Transkript govora Jovana Jovanovića na 41. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 6” (7. novembar 2018. godine, Impact Hub, Beograd) Praktična akademija [...]
uto, feb 12, 2019
Source: Inkluzija blog
Karolina Stamenković
Transkript govora Karoline Stamenković na 41. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 6” (7. novembar 2018. godine, Impact Hub, Beograd) Dolazim iz [...]
pon, jan 21, 2019
Source: Inkluzija blog
Nenad Mirković
Transkript govora Nenada Mirkovića na 41. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 6” (7. novembar 2018. godine, Impact Hub, Beograd) Moje ime [...]
pon, jan 14, 2019
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

Rodna analiza nastavnih programa i udžbenika za srpski jezik od prvog do četvrtog razreda osnovne škole
Mart, 2019 arrow right pdf [2 MB]
Treći nacionalni izveštaj o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva u Republici Srbiji za period 2014-2017. godine
Februar, 2019 arrow right pdf [5 MB]
Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu
Februar, 2019 arrow right pdf [762 KB]
Indeks rodne ravnopravnosti u Republici Srbiji
Decembar, 2018 arrow right pdf [8 MB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2017/2018 – brošura
Novembar, 2018 arrow right pdf [2 MB]
Ocena apsolutnog siromaštva u Srbiji u 2017. godini
Oktobar, 2018 arrow right pdf [416 KB]
Periodična evaluacija Programa lokalnih inicijativa za zapošljavanje mladih
Oktobar, 2018 arrow right pdf [1 MB]
Analiza nezadovoljenih potreba za zdravstvenom zaštitom stanovnika Republike Srbije
Decembar, 2017 arrow right pdf [2 MB]
Praćenje socijalne uključenosti u Republici Srbiji – Treće dopunjeno izdanje (zbirna publikacija)
Oktobar, 2017 arrow right pdf [2 MB] arrow right docx [2 MB]
Siromaštvo u Republici Srbiji 2006-2016. godine – revidirani i novi podaci
Septembar, 2017 arrow right pdf [919 KB]