Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Poziv za podnošenje predloga projekata unapređenja socijalne zaštite migranata i migrantkinja u ranjivom položaju u Srbiji (rok: 20.2.2019)

Objavljeno 07.02.2019.

SDC_IOM LogoRaspisan je Javni poziv za podnošenje predloga projekata u okviru projekta „Unapređenje socijalne zaštite migranata u ranjivom položaju u Srbiji”, koji finansira Švajcarska Konfederacija. Rok za dostavljanje prijava ističe 20. februara 2019. godine, u 23:59 časova.

Da li želite da pomognete migrantima i migrantkinjama u vašoj zajednici? Da li imate iskustva u radu sa ranjivim grupama? Da li imate iskustva u radu sa mladima?

Da li ispunjavate sledeće uslove:

  • pravno lice registrovano u Srbiji
  • organizacija civilnog društva (OCD), lokalna (grass-root) organizacija, omladinska organizacija, grupa ili kancelarija za mlade
  • zakonski ste registrovani u periodu od minimum 1 (jedne) godine sa jasnom i u praksi dokazanom evidencijom iz prethodnih projekata?

Lokalne institucije socijalne zaštite (centri za socijalni rad), ali i druge relevantne javne institucije na lokalnom, regionalnom ili nacionalnom nivou mogu biti partneri u okviru ovog poziva za projekte.

Vrednost granta: 10.000 CHF (10 projekata) ili 50.000 CHF (dva projekta).

Projekti treba da traju do 1. septembra 2019. godine.

Kako se prijaviti?

Preuzmite detaljan opis Poziva za podnošenje predloga sa potrebnim obrascima sa internet stranice: serbia.iom.int.

Pratite obaveštenja na internet stranici i posetite jednu od dve info sesije na kojima će biti prezentovati detalji poziva.

Predlog projekta se šalje isključivo elektronskim putem (imejlom) do 20. februara 2019. godine u 23:59 na adresu iombelgrade@iom.int.

Zahteve za pojašnjenja u vezi sa pozivom uputite do 15. februara 2019. godine na imejl adresu iombelgrade@iom.int, sa naznakom referentnog broja poziva: RS1A062.

O pozivu:

Situacija produženog boravka migranata i migrantkinja u Srbiji zahteva sistematski i sistemski odgovor sistema socijalne zaštite kako bi se ublažile psiho-socijalne posledice raseljenja. Sveobuhvatna zaštita je potrebna migrantima/kinjama koji duže borave u prihvatnim i centrima za azil ili van njih, naročito onima u ranjivom položaju, adolescentima/kinjama, maloletnim migrantima/kinjama i deci bez pratnje.

Projekat „Unapređenje socijalne zaštite migranata u ranjivom položaju u Srbiji” je deo programa Švajcarko-srpskog migracionog partnerstva i nastao je na osnovu izraženih potreba nadležnih institucija Republike Srbije. Cilj projekta je da doprinese jačanju i unapređenju socijalne zaštite migranata i migrantkinja u Srbiji kroz povećanje dostupnosti i kvaliteta socijalnih usluga i programa podrške u lokalnim zajednicama.

Cilj poziva za podnošenje predloga projekata je da se proširi i diverzifikuje dijapazon usluga podrške i zaštite migranata/kinja kroz partnerstvo u lokalnim zajednicama, konkretno uključivanjem organizacija civilnog društva, omladinskih organizacija i kancelarija za mlade iz različitih gradova i opština u Srbiji.

Ukupan iznos sredstava za dodelu grantova u okviru ovog Poziva za predloge projekata je 200.000 CHF. Podneti predlozi projekata će biti izabrani na osnovu rezultata evaluacije i rangiranja.

Više o programu, kao i o procesu, kriterijumima za izbor korisnika i načinu apliciranja možete saznati u opisu i kriterijumima Javnog poziva na adresi serbia.iom.int

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
Braća Mohamadi, Maks i Alen (desno), ispred svoje kancelarije u Sodermalmu ©Chris Welsch
Braća Mohamadi, Maks i Alen (desno), ispred svoje kancelarije u Sodermalmu ©Chris Welsch Kada su braća Mohamadi izgubila voljenu osobu zbog [...]
pet, nov 01, 2019
Source: Inkluzija blog
Sandra Rej, osnivačica kompanije Glowee, u svojoj laboratoriji u okolini Pariza ©Chris Welsch
Sandra Rej, osnivačica kompanije Glowee, u svojoj laboratoriji u okolini Pariza ©Chris Welsch Francuska dizajnerka proizvodi svetlo bez električne energije Dok je [...]
pet, okt 25, 2019
Source: Inkluzija blog
Milutin (foto: Sara Ristić)
Milutin (foto: Sara Ristić) Razgovor vodila: Dragana Nikoletić Milutin Savić zvani Milutko nosilac je laskave titule najkreativnijeg prodavca magazina Liceulice. Kad bi [...]
pon, okt 21, 2019
Source: Inkluzija blog
Učenje o emocionalnoj inteligenciji kroz igru ©Chris Welsch
Učenje o emocionalnoj inteligenciji kroz igru ©Chris Welsch Švedska start-up kompanija Peppy Pals (Živahni drugari) osmislila je aplikaciju sa likovima životinja, [...]
pet, okt 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Stefan na treningu
Dok sam bio mali sport me nije mnogo interesovao. Kada su i prikazivane utakmice na televiziji, više sam voleo sam [...]
sri, okt 16, 2019
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

Brošura o prvih deset godina rada Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije – SIPRU
Decembar, 2019 arrow right pdf [1 MB]
E2E: Društvene inovacije – ljudi u centru javnih politika
Novembar, 2019 arrow right pdf [2 MB]
59. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Novembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [251 KB]
Priručnik za uvođenje rodne perspektive u nastavu srpskog jezika za prvi ciklus obrazovanja
Septembar, 2019 arrow right pdf [1 MB]
58. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Septembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [320 KB]
Izveštaj o digitalnoj uključenosti u Republici Srbiji za period od 2014. do 2018. godine
Juli, 2019 arrow right pdf [657 KB]
Program za kreiranje obrazovnih politika na osnovu podataka i rezultata istraživanja – Zbornik istraživačkih radova
Maj, 2019 arrow right pdf [3 MB]
Rodna analiza nastavnih programa i udžbenika za srpski jezik od prvog do četvrtog razreda osnovne škole
Mart, 2019 arrow right pdf [2 MB]