Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Poziv za podnošenje predloga projekata unapređenja socijalne zaštite migranata i migrantkinja u ranjivom položaju u Srbiji (rok: 20.2.2019)

Objavljeno 07.02.2019.

SDC_IOM LogoRaspisan je Javni poziv za podnošenje predloga projekata u okviru projekta „Unapređenje socijalne zaštite migranata u ranjivom položaju u Srbiji”, koji finansira Švajcarska Konfederacija. Rok za dostavljanje prijava ističe 20. februara 2019. godine, u 23:59 časova.

Da li želite da pomognete migrantima i migrantkinjama u vašoj zajednici? Da li imate iskustva u radu sa ranjivim grupama? Da li imate iskustva u radu sa mladima?

Da li ispunjavate sledeće uslove:

  • pravno lice registrovano u Srbiji
  • organizacija civilnog društva (OCD), lokalna (grass-root) organizacija, omladinska organizacija, grupa ili kancelarija za mlade
  • zakonski ste registrovani u periodu od minimum 1 (jedne) godine sa jasnom i u praksi dokazanom evidencijom iz prethodnih projekata?

Lokalne institucije socijalne zaštite (centri za socijalni rad), ali i druge relevantne javne institucije na lokalnom, regionalnom ili nacionalnom nivou mogu biti partneri u okviru ovog poziva za projekte.

Vrednost granta: 10.000 CHF (10 projekata) ili 50.000 CHF (dva projekta).

Projekti treba da traju do 1. septembra 2019. godine.

Kako se prijaviti?

Preuzmite detaljan opis Poziva za podnošenje predloga sa potrebnim obrascima sa internet stranice: serbia.iom.int.

Pratite obaveštenja na internet stranici i posetite jednu od dve info sesije na kojima će biti prezentovati detalji poziva.

Predlog projekta se šalje isključivo elektronskim putem (imejlom) do 20. februara 2019. godine u 23:59 na adresu iombelgrade@iom.int.

Zahteve za pojašnjenja u vezi sa pozivom uputite do 15. februara 2019. godine na imejl adresu iombelgrade@iom.int, sa naznakom referentnog broja poziva: RS1A062.

O pozivu:

Situacija produženog boravka migranata i migrantkinja u Srbiji zahteva sistematski i sistemski odgovor sistema socijalne zaštite kako bi se ublažile psiho-socijalne posledice raseljenja. Sveobuhvatna zaštita je potrebna migrantima/kinjama koji duže borave u prihvatnim i centrima za azil ili van njih, naročito onima u ranjivom položaju, adolescentima/kinjama, maloletnim migrantima/kinjama i deci bez pratnje.

Projekat „Unapređenje socijalne zaštite migranata u ranjivom položaju u Srbiji” je deo programa Švajcarko-srpskog migracionog partnerstva i nastao je na osnovu izraženih potreba nadležnih institucija Republike Srbije. Cilj projekta je da doprinese jačanju i unapređenju socijalne zaštite migranata i migrantkinja u Srbiji kroz povećanje dostupnosti i kvaliteta socijalnih usluga i programa podrške u lokalnim zajednicama.

Cilj poziva za podnošenje predloga projekata je da se proširi i diverzifikuje dijapazon usluga podrške i zaštite migranata/kinja kroz partnerstvo u lokalnim zajednicama, konkretno uključivanjem organizacija civilnog društva, omladinskih organizacija i kancelarija za mlade iz različitih gradova i opština u Srbiji.

Ukupan iznos sredstava za dodelu grantova u okviru ovog Poziva za predloge projekata je 200.000 CHF. Podneti predlozi projekata će biti izabrani na osnovu rezultata evaluacije i rangiranja.

Više o programu, kao i o procesu, kriterijumima za izbor korisnika i načinu apliciranja možete saznati u opisu i kriterijumima Javnog poziva na adresi serbia.iom.int

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
RBC podržava nove preduzetnike i preduzetnice na njihovom preduzetničkom putu
Razvojni biznis centar Kragujevac od 2018. godine uključen je u realizaciju evropskog programa Erazmus za mlade preduzetnike (Erasmus for Young [...]
sri, jul 31, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
U prethodna 2 teksta pisala sam o nastanku Znak pitanja App, kako se prave kvizovi („Znak pitanja – Učenje kroz [...]
čet, jul 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Biljana Mladenović
Piše: Biljana Mladenović, zamenica menadžerke i ekonomska analitičarka, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije „Na ono što [...]
pet, jun 28, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
U prethodnom blogu „Znak pitanja – Učenje kroz igru” govorili smo o specifičnostima i mogućnostima Znak pitanja aplikacije koja se [...]
uto, jun 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
Rad sa decom je izazovan i zahteva puno kreativnosti i raznovrsnog materijala kako bi savladavanje gradiva i učenje bilo lako, [...]
pet, maj 17, 2019
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

Izveštaj o digitalnoj uključenosti u Republici Srbiji za period od 2014. do 2018. godine
Juli, 2019 arrow right pdf [657 KB]
Program za kreiranje obrazovnih politika na osnovu podataka i rezultata istraživanja – Zbornik istraživačkih radova
Maj, 2019 arrow right pdf [3 MB]
Rodna analiza nastavnih programa i udžbenika za srpski jezik od prvog do četvrtog razreda osnovne škole
Mart, 2019 arrow right pdf [2 MB]
Treći nacionalni izveštaj o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva u Republici Srbiji za period 2014-2017. godine
Februar, 2019 arrow right pdf [5 MB]
Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu
Februar, 2019 arrow right pdf [762 KB]
Indeks rodne ravnopravnosti u Republici Srbiji
Decembar, 2018 arrow right pdf [8 MB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2017/2018 – brošura
Novembar, 2018 arrow right pdf [2 MB]