Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Poziv za učešće na okruglom stolu „Uticaj kovida19 na socijalnu inkluziju osetljivih grupa” (rok: 16.10.2020)

Objavljeno 15.10.2020.

Okrugli sto „Uticaj kovida19 na socijalnu inkluziju osetljivih grupa”Program „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji” (EU SHAI), koji finansira Evropska unija, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge, organizuje okrugli sto na temu „Uticaj kovida19 na socijalnu inkluziju osetljivih grupa”. Okrugli sto će se održati onlajn, 29. oktobra 2020. godine, od 10:00 do 12:30.

Istaknuti stručnjaci u ovoj oblasti će kao panelisti govoriti o uticajima i posledicama pandemije virusa COVID-19 na socijalnu inkluziju osetljivih grupa i populacije u riziku od siromaštva u Srbiji – žena žrtava nasilja, Roma, osoba sa invaliditetom i dece bez roditeljskog staranja. Posebno će biti naglašene posledice pandemije koje se odnose na zaposlenost, obrazovanje, pristup zdravstvenim uslugama i socijalnoj zaštiti. U okviru skupa će biti predstavljene najbolje prakse pružalaca usluga socijalne inkluzije iz javnog i civilnog sektora i uspešno preduzete mere za smanjenje negativnih uticaja pandemije virusa COVID-19. Pored toga, biće reči i o prilikama za unapređenje socijalne inkluzije koje su proizašle iz tekuće zdravstvene krize.

Dodatno, kroz okrugli sto biće obrađene i teme značajne za prijavljivanje na predstojeći javni poziv programa EU SHAI. Na taj način, potencijalni kandidati i njihovi partneri imaće uvid u planiranje i sprovođenje mera aktivne inkluzije, prilagođenih lokalnom kontekstu i aktuelnoj situaciji izazvanoj pandemijom virusa COVID-19.

Okrugli sto je namenjen predstavnicima relevantnih nacionalnih institucija, svim lokalnim samoupravama u Srbiji i njihovim timovima za socijalnu inkluziju osetljivih grupa, uključujući i institucije i organizacije civilnog društva.

Za učešće u okruglom stolu „Uticaj kovida19 na socijalnu inkluziju osetljivih grupa” možete se prijaviti popunjavanjem formulara na OVOM linku, do petka, 16. oktobra 2020. godine u 17:00.

Svi prijavljeni će naknadno dobiti link za uključivanje. Tokom okruglog stola biće obezbeđen prevod na srpski znakovni jezik.

Detaljnu agendu možete pogledati OVDE.

Odgovore na pitanja i dodatne inofrmacije možete dobiti putem broja telefona 060.444.95.93 (Milica Davitkov) ili imejl adrese milicada@unops.org.

Izvor: social-housing.euzatebe.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <

Kalkulator socijalnih davanja

Blog > <

Earlier
Iva Eraković
Ako ste ikada uganuli skočni zglob, polomili nogu ili ruku ili samo širili zenice – osetili ste koliko svet može [...]
pet, okt 09, 2020
Source: Inkluzija blog
Milkica Dimitrijević
Kako je dečiji rak postao izlečiva hronična bolest, tako je sve više počelo da se razmišlja o kvalitetu života dece [...]
pet, okt 02, 2020
Source: Inkluzija blog
SIPRU_BLog
Čitanje naslova – Starenje bez cenzure ili Starenje bez autocenzure, stvar je ličnog izbora. Provokacija i dilema na samom početku [...]
čet, okt 01, 2020
Source: Inkluzija blog
Radmila Urošević
Sedimo u Ivanovoj ušuškanoj sobici nesuđenog psihologa, prepunoj knjiga, suvenira sa dalekih putovanja i gitarom, svedokom jedne mladosti. Treći sprat [...]
pon, sep 28, 2020
Source: Inkluzija blog
Blog o socijalnom uključivanju
Koliko ima studenata sa hendikepom koji su uključeni u proces visokog obrazovanja? Zašto ih je malo i koliko njih uopšte [...]
uto, sep 22, 2020
Source: Inkluzija blog

Aktuelni dokumenti > <

Vodič kroz tranziciju za trans osobe u Srbiji
Oktobar, 2020 arrow right pdf [2 MB]
Lista digitalnih alata za rad sa decom i učenicima kojima je tokom učenja na daljinu potrebna dodatna podrška
August, 2020 arrow right pdf [485 KB] arrow right docx [38 KB]
Pregled podataka gradova i opština o merama za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u 2019. godini
Jul, 2020 arrow right pdf [200 KB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2019 – brošura
Jul, 2020 arrow right pdf [13 MB]
Analiza dohotka najsiromašnijih decila stanovništva Srbije: Fokus na poljoprivredu
Jul, 2020 arrow right pdf [2 MB]