Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Prijave za učešće na TOM:Belgrade Mejkatonu 2019 (rok: 15.10.2019)

Objavljeno 25.09.2019.

TOM:Belgrade logoTOM:Belgrade ponovo okuplja sjajnim povodom – drugi po redu TOM:Belgrade Mejkaton očekuje nas već u novembru. Prijave za učešće su zvanično otvorene!

TOM:Belgrade Mejkaton održaće se od 15. do 17. novembra u Naučno tehnološkom parku u Beogradu, u organizaciji kompanije 3D Republika. TOM:Belgrade deo je globalnog neprofitnog pokreta inovatora koji su posvećeni kreiranju pristupačnih rešenja za svakodnevne probleme osoba sa invaliditetom. Na jedinstvenom trodnevnom maratonu – mejkatonu, okuplja poznavaoce potreba (decu, mlade i odrasle s invaliditetom, članove/ice porodice, pomoćno osoblje ili druge osobe sa dubljim razumevanjem nezadovoljenih potreba) i mejkere (mlade sa izraženom motivacijom za rešavanje problema, one koji su spremni da svojom veštinom doprinesu okupljenoj zajednici – profesionalce/ke iz oblasti mašinstva, elektrotehnike i softverskog inženjeringa, zanatlije/ke, studente/kinje, medicinske radnike/ce itd.).

U okviru TOM:Belgrade Mejkatona predviđeno je da izrada ideja traje tri dana po 12 sati, od 08:00 do 20:00 h.

Prijave za učesnike biće otvorene do 15. oktobra 2019. godine.

Mejker prijava:

Mejkeri su svi oni koji traže mogućnosti da uče i stvaraju svojim rukama. Dizajneri/ke, programeri/ke, inženjeri/ke, studenti/kinje i amateri/ke koji vole da kreiraju i inoviraju kroz Do It Yourself (DIY) poduhvate. U TOM-u, mejkeri dizajniraju i proizvode rešenja za probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju osobe sa invaliditetom.

Kliknite da pristupite prijavnom obrascu za mejkere.

Need prijava:

Needknower-i su ljudi koji imaju duboko poznavanje problema osoba s invaliditetom. To mogu biti same osobe s invaliditetom, ali i terapeuti/kinje i stručna lica kao i članovi/ice porodice. Oni treba da ponude izazov koji je potrebno rešiti. Needknower-i treba da opišu problem, a organizatori će ih povezati u tim s mejkerima s kojima zajedno mogu da dođu do rešenja.

Kliknite da pristupite prijavnom obrascu za needknower-e.

Nakon zatvaranja prijava, 19. oktobra će biti organizovan PreTOM događaj. U toku PreTOM-a formiraju se grupe mejkera i pred njih se postavlja izazov za koji razvijaju plan sve do zvaničnog početka mejkatona. Na mejkatonu timovi imaju na raspolaganju 36h da realizuju svoju ideju uz pomoć obezbeđene opreme.

TOM:Belgrade 2018TOM:Belgrade Mejkaton 2019 podržavaju UNICEF, Naučno-tehnološki park Beograd, Ambasada Holandije, Ambasada Izraela, kao i kompanije Ultimaker, Polyhedra i Highbreed systems.

Više informacija o ovogodišnjem TOM:Belgrade Mejkatonu i načinu prijavljivanja možete pronaći na sajtu www.tombelgrade.org.

Prethodni mejkaton održan u novembru 2018. godine, iako prvi put oranizovan u Srbiji, uspeo je da okupi brojne zainteresovane mejkere koji su se uz pomoć prisutnih poznavaoca/teljki potreba sjajno snašli u rešavanju postavljenih izazova. „Pozitivna energija, smeh, zabava, ali i vredan rad, definitivno su uspomene koje nosimo sa prošlogodišnjeg TOM:Belgrade-a. Nadamo se da se upravo takav, dobar glas o ovom događaju proširio zajednicom. Ove godine očekujemo veliki broj prijava, pre svega mladih, koji će nam omogućiti da oformimo više grupa za rešavanje novih izazova. Sigurni smo da će osim dobre atmosfere, kreativnost naših učesnika biti podstaknuta i pristupom modernoj opremi koju će imati na raspolaganju za vreme trajanja mejkatona zahvaljujući našim partnerima“, reči su Davida Dakovića, direktora projekta.

Kliknite da pogledate video prilog sa prošlogodišnjeg TOM:Belgrade Mejkatona.

Pregledajte fotografije sa prošlog izdanja TOM: Belgrade Mejkatona.

Izvor: www.tombelgrade.org

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <


Blog > <

Earlier
Humano društvo po meri čoveka
Srbija je jedna od vodećih zemalja po broju femicida. Uprkos naporima države da se sistem unapredi i obuči što veći [...]
uto, jul 07, 2020
Source: Inkluzija blog
Milkica Dimitrijević
Lečila sam se od osteosarkoma, oblika raka kostiju, tokom IV razreda srednje škole. Te godine sam u školi provela ukupno [...]
pet, jun 26, 2020
Source: Inkluzija blog
Iva Eraković
Pandemija virusom COVID-19 uzdrmala je planetu na mnogo načina, među kojima je prvi zdravstveni aspekt. Dok se o dalekosežnim posledicama [...]
uto, jun 23, 2020
Source: Inkluzija blog
SIPRU_BLog
Držim se za ogradu terase na jedanaestom spratu, oivičenu mojim paničnim strahom od visine. Pri samoj pomisli na skok padobranom [...]
sri, jun 17, 2020
Source: Inkluzija blog
Radmila Urošević
Gordana Gordana sedi ispred mene i krši ruke. Te godine se razvela, ostala bez posla i doživela moždani udar. Mnogo je [...]
pet, jun 12, 2020
Source: Inkluzija blog

Aktuelni dokumenti > <

Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2019 – brošura
Jul, 2020 arrow right pdf [13 MB]
Analiza dohotka najsiromašnijih decila stanovništva Srbije: Fokus na poljoprivredu
Jul, 2020 arrow right pdf [2 MB]
E2E: Priručnik za savetnike za zapošljavanje osoba sa invaliditetom
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]
E2E:Testiranje javnih politika – Inovativni pristupi za zapošljavanje mladih (priručnik)
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]