Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Prijavite se kao predavač na međunarodnoj konferenciji „Digitalno obrazovanje 2021” (rok: 10.3.2021)

Objavljeno 12.02.2021.

Konferencija "Digitalno obrazovanje 2021"

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na konferenciju „Digitalno obrazovanje 2021“, koju organizujemo, sada po drugi put, sa ciljem da okupimo obrazovno vaspitnu zajednicu u Srbiji, ali i regionu, i zajedno radimo na unapređenju kvaliteta obrazovanja kroz upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT). Događaj će se održati onlajn, 8-10 aprila, 2021. godine.

Napomena: Na sajtu www.edtech.center će biti postavljeni direktni linkovi ka događaju

Prijavite se da budete predavač

Ukoliko ste zaposleni ili aktivni u sektoru obrazovanja i vaspitanja, tokom konferencije „Digitalno Obrazovanje 2021” imate mogućnost da učesnicima predstavite svoje znanje, ideje i iskustva, bilo da se odnose na trenutno aktuelna zbivanja i način na koji ste odgovorili na izazove onlajn obrazovanja, bilo da se tema odnosi na primenu IKT pod uobičajenim okolnostima, a predstavlja inovaciju u primeni. Pozivamo vas da se prijavite za predavače konferencije „Digitalno Obrazovanje 2021”. Prijavljivanje će trajati do 10. marta 2021. godine, a vrši se putem prijavnog formulara.

Organizatori i partneri

Kao i prethodne godine, u organizovanju konferencije „Digitalno Obrazovanje 2021”, pored Centra za obrazovne tehnologije na Zapadnom Balkanu, učestvuju i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, Privredna komora Srbije i Fondacija Petlja, uz podršku kompanija Microsoft i Oracle, ali i drugih partnera. „Digitalno obrazovanje 2021” je deo regionalne inicijative „Digitalno obrazovanje za Zapadni Balkan 2020”, čije sprovođenje je podržao Balkanski fond za demokratiju u Srbiji.

Ciljevi konferencije

„Digitalno Obrazovanje 2021” ima za cilj da okupi obrazovno-vaspitnu zajednicu i kompanije koje imaju proizvode namenjene obrazovanja, i da se kroz trodnevni program uspostavi razmena znanja i iskustava, izazova i potreba sa lica mesta, prikažu inovativne pristupe u radu i praksama, predstave nastavne metode primene IKT alata u obrazovanju.

Cilj nam je da podržimo učešće svih aktera u obrazovanju u digitalnom dobu kako bi zajedno podstakli kreativnost i inovacije, doprineli kvalitetu obrazovno vaspitnog rada, osavremenili proces učenja i na što bolji način iskoristili mogućnosti novih tehnologija u obrazovanju.

Program konferencije

Konferencija će biti podeljena u tri dana. Program će obuhvatiti zajedničke teme poput nacionalnih i evropskih smernica, standada i preporuka, primera iz regiona i panel diskusiju na trenutno aktuelne teme obrazovanja na daljinu. Takođe, program će sadržati 4 virtuelne sobe, podeljene po nivoima obrazovanja, odnosno 4 programa namenjena predškolskom, osnovnom i srednjem, visokom i inkluzivnom obrazovanju. Paralelno sa ovim programom, odvijaće se i virtuelni sajam tokom kog će izlagači imati mogućnost da predstave svoja rešenja i proizvode.

Konferencija je akreditovana od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Detaljnije o temama pročitajte na sajtu konferencije.

Detalje o programu prethodno organizovane konferencije „Digitalno obrazovanje 2020” možete pronaći ovde.

Sajamski program

Pored tematskog programa namenjenog predškolskom, osnovnom i srednjem, visokom i inkluzivnom obrazovanju, konferencija „Digitalno obrazovanje 2021“ će tokom trodnevnog programa imati i sajamski program, u okviru kojeg će učesnici konferencije moći da se upoznaju sa najnovijim proizvodima i rešenjima namenjene obrazovanju uz prisustvo brojnih IKT kompanija i obrazovnih institucija koje će predstaviti najnovija tehnološka rešenja.

Prijave za učesnike konferencije

Ukoliko želite da posetite ovaj događaj, molimo vas da se prijavite putem prijavnog formulara, a prijavljivanje je otvoreno do 5. aprila 2021. godine. Učešće na konferenciji je besplatno, predavanja će biti na srpskom i engleskom jeziku, a za učesnike konferencije su obezbeđeni sertifikati o učešću.

Edtech2020 Zapadni Balkan (EdTech Western Balkans Awards EWBA)

Centar za obrazovne tehnologije Zapadni Balkan, zajedno sa partnerima, pokreće Edtech2020 Zapadni Balkan (EdTech Western Balkans Awards EWBA), regionalnu inicijativu sa ciljem prepoznavanja i priznavanja inovativnih primera primene digitalnih tehnologija u formalnom i neformalnom obrazovanju. Edtech2020 ZB ima za cilj da pronađe, ukaže i istakne izuzetne ličnosti, proizvode i projekte koji su direktno uticali i napravili iskorak u dinamičnom sektoru digitalnih tehnologija u formalnom i neformalnom obrazovanju.

Priključivanjem inicijativi Edtech2020 Zapadni Balkan, učesnici dobijaju mogućnost da njihov rad, angažovanje ili proizvod budu prepoznati i označeni oznakom izuzetnosti, što se potvrđuje oznakom kvaliteta, dodeljenom od strane stručne komisije i obrazovne zajednice. Članove stručne komisije čine predstavnici nadležnih obrazovnih institucija organizatora Edtech2020 Zapadni Balkan inicijative: predstavnici Centra za obrazovne tehnologije na Zapadnom Balkanu, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja; Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja; Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

Detaljnije o Edtech2020 Zapadni Balkan možete pročitati ovde. Prijavljivanje je otvoreno putem prijavnog formulara.

Pitanja o bilo kom delu konferencije i/ili sajma „Digitalno obrazovanje 2021″ možete uputi na hello@edtech.center. Dodatne informacije o konferenciji i EdTech centru možete pronaći na sajtu ili Fejsbuk stranici.

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Pozitivna disciplina

SIPRU Blog o socijalnom uključivanju

Piše: Milenka Matić (Blog o socijalnom uključivanju) Roditeljstvo donosi brojne izazove i zadovoljstva. Roditelji su…
Više detalja

 
0 Komentari

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <

Kalkulator socijalnih davanja

Blog > <

Earlier
Milenka Matić
Roditeljstvo donosi brojne izazove i zadovoljstva. Roditelji su često u svojim odlukama prepušteni isključivo sebi, bez adekvatnih uputa i priručnika [...]
pet, apr 16, 2021
Source: Inkluzija blog
SIPRU_BLog
Tema međugeneracijske solidarnosti sasvim retko se pominje u stručnoj i široj javnosti i to obično povodom prigodnih datuma. Kada se [...]
pon, apr 12, 2021
Source: Inkluzija blog
Sara Đurđević
Mnogi misle da je psihoterapija menjanje svog karaktera i onoga što predstavlja suštinu ličnosti koju smo godinama gradili. Zapravo, psihoterapija [...]
pet, apr 09, 2021
Source: Inkluzija blog
Suzana Gajić Jovanović
Roditeljstvo predstavlja izazov svakom roditelju koji želi da savesno i odgovorno odgaja svoje dete, pa čak i ako to čini [...]
sri, apr 07, 2021
Source: Inkluzija blog
SIPRU_BLog
Moderna, inovatina nastava otvara vrata škole ka podsticajnim prostorima gde se ostvaruje direktan kontakt sa predmetima učenja i proučavanja. Praksa [...]
uto, mar 30, 2021
Source: Inkluzija blog

Aktuelni dokumenti > <

Priručnik za javne službe „Komunikacija sa korisnicima – pristup univerzalnog dizajna”
Mart, 2021 arrow right pdf [5 MB]
E2E: Izveštaj o sprovedenoj analizi postojećeg programa preduzetništva NSZ sa preporukama za unapređenje
Mart, 2021 arrow right pdf [1 MB]
Ex-ante analiza Strategije zapošljavanja Republike Srbije za period 2021-2026. godine
Mart, 2021 arrow right pdf [3 MB]
Ex-post analiza Nacionalne strategije zapošljavanja za period 2011-2020. godine
Februar, 2021 arrow right pdf [3 MB]
Smernice o realizaciji otvorenog učenja i učenja na daljinu za učenike/ce sa smetnjama u razvoju i invaliditetom dok su škole zatvorene: Unapređivanje inkluzivnog učenja u vreme COVID-19“
Decembar, 2020 arrow right pdf [8 MB]
Indeks društvenog razvoja gradova i opština u Republici Srbiji – Brošura
Decembar, 2020 arrow right pdf [313 KB]
Posledice Kovid-19 na položaj osetljivih grupa i grupa u riziku – uzroci, ishodi i preporuke
Decembar, 2020 arrow right pdf [5 MB]
Mapiranje podstandardnih romskih naselja prema rizicima i pristupu pravima u Republici Srbiji sa naročitim osvrtom na Covid-19 epidemiju
Decembar, 2020 arrow right pdf [12 MB]