Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Program „Generator 2.0” obezbedio digitalnu transformaciju za inovativna mala i srednja preduzeća

Objavljeno 10.04.2019.

Farma "Carpe Diem" osvojila digitalnu transformaciju na konkursu Generator 2.0Farma „Carpe Diem” iz Krušedola, polufinalista velikog nagradnog konkursa Generator 2.0, direktno je osvojila digitalnu transformaciju zahvaljujući javnim glasovima publike. U okviru glasanja na sajtu generator.rs, koje je trajalo od 25. marta i zatvoreno je 5. aprila u 12 časova, Carpe Diem osvojio je najviše glasova publike.

Po završetku javnog glasanja na sajtu generator.rs, za preostale dve digitalne transformacije boriće se još 10 finalista koji prođu u sledeću fazu takmičenja.

Nagrada na konkursu Generator 2.0, koji je pokrenula Societe Generale banka Srbija sa brojnim partnerima, uključuje konsultantsku podršku u digitalnoj transformaciji poslovanja korišćenjem digitalnih tehnologija.

Digitalna transformacija će obuhvatiti celokupnu analizu postojećeg stanja poslovanja i preporuke sa akcionim planom, implementaciju jedne od predloženih preporuka u vrednosti do 5.000 evra, kao i marketinški preobražaj i medijsku kampanju.

Farma „Carpe Diem”, prvi od ukupno predviđena tri dobitnika digitalne transformacije, vlasnici su mlekare i farme sa oko 250 koza, a zahvaljujući otkupu i sa drugih farmi, dnevno prerađuju i do 1.000 litara kozjeg i ovčijeg mleka praveći jogurt, kiselo mleko, sireve, surutku.

Supružnici Jelena Marić, pejzažna arhitektkinja, i pravnik Aleksandar Stepanić, vlasnici i osnivači ovog porodičnog biznisa, prijavili su se sa željom da pronađu nove partnere za svoj biznis i da, koristeći onlajn platformu, zajedno sa potrošačima/cama nastave da unapređuju i inoviraju svoj brend „Carpe diem”.

„Želimo da zajedno razvijamo ideju ‘Carpe Diem’, uz neke nove ideje i da zajedno pokušamo da napravimo digitalnu komercijalu”, objašnjava Stepanić i dodaje da svako ko ima interes da preporuči ili unapredi proizvodnju „Carpe Diema” već postaje njihov partner.

Stručni žiri će, među 20 polufinalista, izabrati ukupno 10 biznisa koji će se na finalnom događaju, u Beogradu 24. aprila, boriti za preostale dve digitalne transformacije.

Izvor: odgovornoposlovanje.rs

Saznajte više…

 

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
Znak pitanja App
U prethodnom blogu „Znak pitanja – Učenje kroz igru” govorili smo o specifičnostima i mogućnostima Znak pitanja aplikacije koja se [...]
uto, jun 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
Rad sa decom je izazovan i zahteva puno kreativnosti i raznovrsnog materijala kako bi savladavanje gradiva i učenje bilo lako, [...]
pet, maj 17, 2019
Source: Inkluzija blog
Liceulice
Ko smo mi? LICEULICE tim je već 9 godina posvećen onima koji najteže dolaze do posla i koji žive na margini [...]
uto, maj 14, 2019
Source: Inkluzija blog
Aleksandar Bogdanović
Piše: Aleksandar Bogdanović, Koordinator za evropske integracije i međunarodnu saradnju, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije Početkom [...]
čet, maj 09, 2019
Source: Inkluzija blog
Traženje posla - ilustracija
Već sam u jednom od ranijih tekstova opisao da u poslednje vreme razmišljam o eventualnom zaposlenju. Ta ideja me malo [...]
pon, maj 06, 2019
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

Decilna analiza potrošnje i prihoda u Republici Srbiji za period 2006-2017. godine
Juni, 2019 arrow right pdf [2 MB] arrow right xlsx [82 KB]
Program za kreiranje obrazovnih politika na osnovu podataka i rezultata istraživanja – Zbornik istraživačkih radova
Maj, 2019 arrow right pdf [3 MB]
Rodna analiza nastavnih programa i udžbenika za srpski jezik od prvog do četvrtog razreda osnovne škole
Mart, 2019 arrow right pdf [2 MB]
Treći nacionalni izveštaj o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva u Republici Srbiji za period 2014-2017. godine
Februar, 2019 arrow right pdf [5 MB]
Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu
Februar, 2019 arrow right pdf [762 KB]
Indeks rodne ravnopravnosti u Republici Srbiji
Decembar, 2018 arrow right pdf [8 MB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2017/2018 – brošura
Novembar, 2018 arrow right pdf [2 MB]
Ocena apsolutnog siromaštva u Srbiji u 2017. godini
Oktobar, 2018 arrow right pdf [416 KB]
Periodična evaluacija Programa lokalnih inicijativa za zapošljavanje mladih
Oktobar, 2018 arrow right pdf [1 MB]