Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Swiss PRO: Poziv za socijalno-inovativne projekte u partnerstvu gradova i opština sa organizacijama civilnog društva (rok: 13.5.2019)

Objavljeno 17.04.2019.

Swiss PRO: Poziv za socijalno-inovativne projekte u partnerstvu gradova i opština sa organizacijama civilnog društvaKroz program Swiss PRO, Vlada Švajcarske će sa 85.000 evra podržati lokalne samouprave (LS) da sprovedu socijalno-inovativne projekte u partnerstvu sa organizacijama civilnog društva (OCD) usmerene na bolji pristup pravima i ispunjenje potreba za najmanje 500 građana i građanki iz ranjivih grupa.

Javni poziv traje do 13. maja 2019. godine i biće podržano do šest predloga projekata LS u vrednosti od 10.000 do 14.000 evra.

Teme predloga socijalno-inovativnih projekata odnose se na obuke ranjivih grupa u cilju njihove bolje zapošljivosti, kao i na bolju dostupnost javnih usluga za ranjive grupe u oblastima obrazovanja, socijalne zaštite i zdravlja.

Pravo učešća na javnom pozivu ima 16 gradova i opština kojima je dodeljena tehnička pomoć u okviru prve faze ovog Javnog poziva: Babušnica, Bela Palanka, Bosilegrad, Vladičin Han, Vlasotince, Zaječar, Ivanjica, Kragujevac, Novi Pazar, Nova Varoš, Negotin, Raška, Smederevo, Smederevska Palanka, Trgovište i Ćuprija. Na poziv se mogu javiti lokalne samouprave koje su zvanično usvojile jedan ili oba pravilnika izrađenih u okviru tehničke pomoći, koji se odnose na utvrđivanje javnog interesa i finansiranje udruženja, kao i postojanje obaveznog partnerstva sa lokalnim organizacijama civilnog društva.

Partnerske organizacije moraju biti registrovane najmanje jednu godinu, sa dokazanim iskustvom u projektima sa ranjivim grupama i projektima koji uključuju međunarodne donatore, dok za predloge projekata koji obuhvataju pružanje usluga socijalne zaštite, OCD moraju biti licencirane za pružanje predloženih usluga socijalne zaštite, sa najmanje dve godine iskustva.

Više informacija o samom pozivu, kriterijumima za izbor korisnika, načinu konkurisanja i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na adresi www.swisspro.org.rs.

Kako bi se zainteresovane lokalne samouprave upoznale sa detaljima programa podrške – od prijavljivanja i učešća na javnom pozivu, preko kriterijuma za izbor projekata, do dobijanja bespovratnih sredstava – program Swiss PRO organizovaće informativne sesije širom zemlje, u periodu od 22. do 25. aprila 2019. godine.

Izvor: www.swisspro.org.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
Znak pitanja App
Rad sa decom je izazovan i zahteva puno kreativnosti i raznovrsnog materijala kako bi savladavanje gradiva i učenje bilo lako, [...]
pet, maj 17, 2019
Source: Inkluzija blog
Liceulice
Ko smo mi? LICEULICE tim je već 9 godina posvećen onima koji najteže dolaze do posla i koji žive na margini [...]
uto, maj 14, 2019
Source: Inkluzija blog
Aleksandar Bogdanović
Piše: Aleksandar Bogdanović, Koordinator za evropske integracije i međunarodnu saradnju, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije Početkom [...]
čet, maj 09, 2019
Source: Inkluzija blog
Traženje posla - ilustracija
Već sam u jednom od ranijih tekstova opisao da u poslednje vreme razmišljam o eventualnom zaposlenju. Ta ideja me malo [...]
pon, maj 06, 2019
Source: Inkluzija blog
Pristupačnost
„Ovo je zemlja za svu našu decu.” Tako kažu stihovi grupe EKV. Po svoj logici i ovaj grad bi trebao [...]
sri, feb 13, 2019
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

Rodna analiza nastavnih programa i udžbenika za srpski jezik od prvog do četvrtog razreda osnovne škole
Mart, 2019 arrow right pdf [2 MB]
Treći nacionalni izveštaj o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva u Republici Srbiji za period 2014-2017. godine
Februar, 2019 arrow right pdf [5 MB]
Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu
Februar, 2019 arrow right pdf [762 KB]
Indeks rodne ravnopravnosti u Republici Srbiji
Decembar, 2018 arrow right pdf [8 MB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2017/2018 – brošura
Novembar, 2018 arrow right pdf [2 MB]
Ocena apsolutnog siromaštva u Srbiji u 2017. godini
Oktobar, 2018 arrow right pdf [416 KB]
Periodična evaluacija Programa lokalnih inicijativa za zapošljavanje mladih
Oktobar, 2018 arrow right pdf [1 MB]
Analiza nezadovoljenih potreba za zdravstvenom zaštitom stanovnika Republike Srbije
Decembar, 2017 arrow right pdf [2 MB]
Praćenje socijalne uključenosti u Republici Srbiji – Treće dopunjeno izdanje (zbirna publikacija)
Oktobar, 2017 arrow right pdf [2 MB] arrow right docx [2 MB]
Siromaštvo u Republici Srbiji 2006-2016. godine – revidirani i novi podaci
Septembar, 2017 arrow right pdf [919 KB]