Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Swiss PRO: Poziv za socijalno-inovativne projekte u partnerstvu gradova i opština sa organizacijama civilnog društva (rok: 13.5.2019)

Objavljeno 17.04.2019.

Swiss PRO: Poziv za socijalno-inovativne projekte u partnerstvu gradova i opština sa organizacijama civilnog društvaKroz program Swiss PRO, Vlada Švajcarske će sa 85.000 evra podržati lokalne samouprave (LS) da sprovedu socijalno-inovativne projekte u partnerstvu sa organizacijama civilnog društva (OCD) usmerene na bolji pristup pravima i ispunjenje potreba za najmanje 500 građana i građanki iz ranjivih grupa.

Javni poziv traje do 13. maja 2019. godine i biće podržano do šest predloga projekata LS u vrednosti od 10.000 do 14.000 evra.

Teme predloga socijalno-inovativnih projekata odnose se na obuke ranjivih grupa u cilju njihove bolje zapošljivosti, kao i na bolju dostupnost javnih usluga za ranjive grupe u oblastima obrazovanja, socijalne zaštite i zdravlja.

Pravo učešća na javnom pozivu ima 16 gradova i opština kojima je dodeljena tehnička pomoć u okviru prve faze ovog Javnog poziva: Babušnica, Bela Palanka, Bosilegrad, Vladičin Han, Vlasotince, Zaječar, Ivanjica, Kragujevac, Novi Pazar, Nova Varoš, Negotin, Raška, Smederevo, Smederevska Palanka, Trgovište i Ćuprija. Na poziv se mogu javiti lokalne samouprave koje su zvanično usvojile jedan ili oba pravilnika izrađenih u okviru tehničke pomoći, koji se odnose na utvrđivanje javnog interesa i finansiranje udruženja, kao i postojanje obaveznog partnerstva sa lokalnim organizacijama civilnog društva.

Partnerske organizacije moraju biti registrovane najmanje jednu godinu, sa dokazanim iskustvom u projektima sa ranjivim grupama i projektima koji uključuju međunarodne donatore, dok za predloge projekata koji obuhvataju pružanje usluga socijalne zaštite, OCD moraju biti licencirane za pružanje predloženih usluga socijalne zaštite, sa najmanje dve godine iskustva.

Više informacija o samom pozivu, kriterijumima za izbor korisnika, načinu konkurisanja i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na adresi www.swisspro.org.rs.

Kako bi se zainteresovane lokalne samouprave upoznale sa detaljima programa podrške – od prijavljivanja i učešća na javnom pozivu, preko kriterijuma za izbor projekata, do dobijanja bespovratnih sredstava – program Swiss PRO organizovaće informativne sesije širom zemlje, u periodu od 22. do 25. aprila 2019. godine.

Izvor: www.swisspro.org.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
Društvene inovacije
Obavezno osnovno obrazovanje danas je uobičajeno širom sveta. Slično je i sa obdaništima, univerzalnom zdravstvenom zaštitom, penzijskim fondovima. Iako su [...]
pet, jan 17, 2020
Source: Inkluzija blog
Milutin Savić
LICEULICE prodavce ste i prošle godine sretali na ulicama, na kojima se svakoga dana trude da zarade za dostojanstven život, [...]
uto, jan 14, 2020
Source: Inkluzija blog
Milkica Dimitrijević i Milica Šimonović - 42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Milice Šimonović i Milkice Dimitrijević na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact [...]
uto, dec 24, 2019
Source: Inkluzija blog
Foto: Sara Ristić
Foto: Sara Ristić Zovem se Vladimir Janković. Imam trideset osam godina. Od prošlog leta, posle duže pauze zbog psihološke krize, prodajem [...]
uto, dec 24, 2019
Source: Inkluzija blog
Braća Mohamadi, Maks i Alen (desno), ispred svoje kancelarije u Sodermalmu ©Chris Welsch
Braća Mohamadi, Maks i Alen (desno), ispred svoje kancelarije u Sodermalmu ©Chris Welsch Kada su braća Mohamadi izgubila voljenu osobu zbog [...]
pet, nov 01, 2019
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

Dizajn za sve na turističkim destinacijama
Januar, 2020 arrow right pdf [32 MB]
Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2020. godinu
Januar, 2020 arrow right pdf [619 KB]
60. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Decembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [1 MB]
Brošura o prvih deset godina rada Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije – SIPRU
Decembar, 2019 arrow right pdf [1 MB]
E2E: Društvene inovacije – ljudi u centru javnih politika
Novembar, 2019 arrow right pdf [2 MB]
59. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Novembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [251 KB]
Priručnik za uvođenje rodne perspektive u nastavu srpskog jezika za prvi ciklus obrazovanja
Septembar, 2019 arrow right pdf [1 MB]
58. Bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva
Septembar, 2019 arrow right link arrow right pdf [320 KB]
Izveštaj o digitalnoj uključenosti u Republici Srbiji za period od 2014. do 2018. godine
Juli, 2019 arrow right pdf [657 KB]