Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

U krizi je važno da budemo odgovorni, solidarni i spremni da pružimo podršku

Objavljeno 05.08.2020.

Ana Ivanović - 43. Beogradski Ignite "Uključi se online 8"Transkript govora Ane Ivanović na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine)

Hvala Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Udruženju građana „Srbija u pokretu“ na pozivu i prilici da na ovom događaju govorimo o važnosti socijalnog uključivanja u toku pandemije.

Ovo je izuzetno važna tema jer je cela planeta u jednom trenutku bila isključena na neki način. To nam je omogućilo da shvatimo koliko smo ranjivi kao ljudska bića i još jasnije uočimo razlike koje u društvu postoje. Ovaj period je posebno težak za građane i građanke kojima i u redovnim okolnostima život nije lak, jer su iz različitih razloga na margini društva. Svi smo u ovim okolnostima uvideli koliko je važno da budemo odgovorni, solidarni i spremni da pružimo podršku tamo gde je najpotrebnije.

Iskoristila bih priliku da istaknem koliko je važno sve što ste učinili u proteklom periodu za dobrobit svojih sugrađana i sugrađanki. Vaša spremnost da pružite podršku inspiracija je i motivacija koja pokreće i druge ljude da slede vaš primer. Nažalost, ova kriza globalnih razmera deo je naše svakodnevnice i samo ćemo kroz empatiju i zajedništvo da umanjimo njene posledice.

U saradnji s kancelarijom UNICEF-a u Beogradu, trudiću se da i dalje doprinosim zajedničkoj misiji da kvalitetno obrazovanje i sigurno i podsticajno okruženje budu realnost za svako dete u Srbiji, bez obzira na trenutne životne okolnosti i uprkos svakoj krizi. Hvala vam mnogo na pažnji i hvala vam na iskustvima, izazovima i savetima koje ćete podeliti tokom osmog Ignite-a o socijalnom uključivanju.

***

43. Beogradski Ignite "Uključi se br. 8"Ana Ivanović, naša poznata teniserka, ambasadorka UNICEF-a i dobrotvorka, bila je jedna od dvoje gostiju iznenađenja na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8“.

Beogradski Ignite „UKLJUČI SE online 8“ koji su organizovali Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Udruženje građana „Srbija u pokretu“ održan je 8. juna i to je prvi događaj ovog tipa koji je održan na online platformi. Organizaciju Beogradskog Ignite-a o socijalnom uključivanju podržala je Švajcarska Konfederacija.

Cilj ovog događaja, koji je organizovan u skladu sa preporukama o distanciranju tokom pandemije, bio je da osvetli različite aspekte socijalnog uključivanja tokom pandemije COVID-19, te da na taj način ukaže na trenutnu situaciju o položaju ranjivih grupa u ovim uslovima, kao i da pojedinačnim primerima motiviše i podstakne druge da se i sami uključe ili pokrenu sopstvenu akciju. Na taj način, Ignite već tradicionalno nastoji da inspiriše pojedince i pojedinke da daju svoj doprinos stvaranju ravnopravnog društva za sve građane i građanke.

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <

Blog > <

Earlier
Tamara Savović
Kursevi ili realna podrška? Na osnovu Izveštaja o položaju i kapacitetima sigurnih kuća u Srbiji, sprovedenog u saradnji Tima za socijalno [...]
čet, sep 10, 2020
Source: Inkluzija blog
Ana Mirković - Beogradski Ignite
Transkript govora Ane Mirković na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Želela bih s vama da [...]
sri, sep 02, 2020
Source: Inkluzija blog
Suzana Gajić Jovanović
Bila jednom jedna devojčica sa nepunih 13 godina. Voditeljka slučaja u centru za socijalni rad otpočela je rad sa njom [...]
pon, avg 31, 2020
Source: Inkluzija blog
Željko Mitkovski - Beogradski Ignite
Transkript govora Željka Mitkovskog na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Dolazim iz Fondacije „Ana i [...]
pet, avg 28, 2020
Source: Inkluzija blog
SIPRU_BLog
Obrazovanje ne treba da bude mehanički sistem koji funkcioniše po principima naredbi koje daje nastavnik/ca i primene usvojenih naredbi, već [...]
čet, avg 27, 2020
Source: Inkluzija blog

Aktuelni dokumenti > <

Lista digitalnih alata za rad sa decom i učenicima kojima je tokom učenja na daljinu potrebna dodatna podrška
August, 2020 arrow right pdf [485 KB] arrow right docx [38 KB]
Pregled podataka gradova i opština o merama za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u 2019. godini
Jul, 2020 arrow right pdf [200 KB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2019 – brošura
Jul, 2020 arrow right pdf [13 MB]
Analiza dohotka najsiromašnijih decila stanovništva Srbije: Fokus na poljoprivredu
Jul, 2020 arrow right pdf [2 MB]
E2E: Priručnik za savetnike za zapošljavanje osoba sa invaliditetom
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]
E2E:Testiranje javnih politika – Inovativni pristupi za zapošljavanje mladih (priručnik)
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Dostupnost usluga i mera podrške za decu romske nacionalnosti na lokalnom nivou
April, 2020 arrow right pdf [737 KB]