Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Zapošljavanje

Objavljeno 27.09.2018.

ZapošljavanjePiše: Nevena Tarlanović (Blog o socijalnom uključivanju)

U svakoj zemlji na svetu postoje teme o kojima se rado priča, ali isto tako i one druge koje su teške, komplikovane i problematične.

Jedna od takvih tema kod nas je zapošljavanje, a posebno zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Po tom pitanju se u Srbiji dosta uradilo, ali iz perspektive osobe sa invaliditetom mogu da kažem da je došlo do zastoja u ovom procesu u poslednje dve godine.

Zakon o zapošljavanju lica sa invaliditetom de facto postoji. Isti se u okvirima mogućeg sprovodi i poštuje, ali kako je problem nezaposlenosti kod nas znatno širih razmera, ovaj zakon još uvek u praksi nije dostigao svoj pun kapacitet primene.

Zakon o zapošljavanju osoba sa invaliditetom je već 8 godina u primeni, ali poslodavci kod nas ipak i dalje nemaju dovoljno sluha i senzibiliteta prema zapošljavanju OSI, i najveći napori treba da se usmere ka podizanju svesti poslodavaca o neophodnosti i bitnosti zapošljavanja pripadnika i pripadnica ove marginalizovane grupe.

Pored ovog globalnog problema, postoje i oni sporedni koji se zasnivaju na slaboj informisanosti, kako OSI, tako i poslodavaca, o njihovim pravima i obavezama prilikom zapošljavanja ove osetljive grupe.

Međutim, kako iz ličnog, tako i iz iskustva prijatelja sa istim ili sličnim invaliditetom poput mog, primetila sam da u je u našem društvu i dalje prisutan određeni nivo predrasuda koje blokiraju put ka zdravom rezonovanju situacije od strane poslodavaca kada i koliko žele da zaposle lice sa invaliditetom.

Kao posledicu ove pojave, vratićemo se problemu loše informisanosti o invaliditetu kao takvom, kao i opsegu sposobnosti koje invalidno lice može da pokaže na svom radnom mestu.

Još jedan problem koji je prisutan je i gubitak motivacije za rad, samih lica sa invaliditetom. Verujem da je nedovoljna psihološka podrška, kao i podrška zajednice u kojoj živimo zapravo uzrok ovakvog stanja.

Ovo je trenutna slika situacije kada je ova problematika u pitanju, ali kao primer da slika i te kako može da se menja nabolje i da na mnogo činioca mi sami imamo veliki uticaj, podeliću sa vama svoje iskustvo na ovu temu.

Kao što sam već pomenula, ja sam osoba sa invaliditetom, imam cerebralnu paralizu, kao posledicu preranog rođenja. Sebe svrstavam u onaj tip ljudi koji ignoriše problem, u meri da ne dozvoljava da isti ima prevelikog uticaja na način i kvalitet života, generalno. Svesna sam da se razlikujemo, ali evo par praktičnih saveta iz moje životne prakse.

Ne bih volela da ovo bude moj javni CV, ali moram da pratim hronologiju mojih poslova, jer je svaki bio pozitivno iskustvo na svoj način.

Ono što je jako bitno pri traženju posla jeste da radite na svojim socijalnim kontaktima, da se trudite da upoznajete što više ljudi, jer nikad se ne zna iza kog ćoška može da vas sačeka dobra poslovna prilika.

Moje prvo ozbiljno zaposlenje (mislim na to da sam imala redovnu platu i prijavu) desilo se apsolutno neočekivano i spontano. Prijatelj koji je programer me je pozvao da mu pomognem u pregovorima sa njegovim novim poslodavcima oko plate, rekao mi je „Ti umeš da pregovaraš sa ljudima, tebe će da slušaju”. Zajedno smo otišli da se sastanemo sa ljudima iz kompanije koja mu je ponudila posao.

Kroz razgovor smo došli na temu toga čime se ja bavim, u tom momentu nisam bila nigde angažovana. Ponudili su mi probni rad kod njih u kompaniji, a sa mojim prijateljem su napravili dogovor koji je bio na obostranu korist.

Tokom svog rada i boravka u toj kompaniji, imala sam apsolutno korektan tretman i dobro radno okruženje. Bila sam zadovoljna u svakom smislu. Momci koji su vodili kompaniju su bili mladi, ali odlično su vodili biznis i profesionalno se ophodili prema svojim zaposlenima.

Možda nekima od vas ovo može da zvuči kao neka bajka, ali ovo je primer da dobri poslodavci postoje i da je moguće dobiti korektne uslove za rad čak i ako ste lice sa invaliditetom.

(…)

Tekst “Zapošljavanje” u celini možete pročitati na Blogu o socijalnom uključivanju.

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <

Blog > <

Earlier
SIPRU_BLog
Više puta sam u tekstovima pisao o bavljenju muzikom i kako sam počeo da učim da sviram na klavijaturama. Sada [...]
pon, avg 10, 2020
Source: Inkluzija blog
Vukašin Kolarević
Seoske sredine ne nude mnogo mogućnosti za pronalazak kvalitetnog radnog mesta. Tačka ili zarez? Ne treba nam zarez, jer ne [...]
pet, avg 07, 2020
Source: Inkluzija blog
43. Beogradski Ignite "Uključi se br. 8"
Transkript govora Ane Ivanović na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Hvala Timu za socijalno uključivanje [...]
sri, avg 05, 2020
Source: Inkluzija blog
Tamara Savović - BG Ignite
Transkript govora Tamare Savović na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Večeras ću predstaviti Sigurnu kuću [...]
pet, jul 31, 2020
Source: Inkluzija blog
Milenka Matić
Prve godine u životu deteta period su velikih mogućnosti i izuzetne osetljivosti. Dete uči mnogo brže nego u svim kasnijim [...]
čet, jul 30, 2020
Source: Inkluzija blog

Aktuelni dokumenti > <

Lista digitalnih alata za rad sa decom i učenicima kojima je tokom učenja na daljinu potrebna dodatna podrška
August, 2020 arrow right pdf [485 KB] arrow right docx [38 KB]
Pregled podataka gradova i opština o merama za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u 2019. godini
Jul, 2020 arrow right pdf [200 KB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2019 – brošura
Jul, 2020 arrow right pdf [13 MB]
Analiza dohotka najsiromašnijih decila stanovništva Srbije: Fokus na poljoprivredu
Jul, 2020 arrow right pdf [2 MB]
E2E: Priručnik za savetnike za zapošljavanje osoba sa invaliditetom
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]
E2E:Testiranje javnih politika – Inovativni pristupi za zapošljavanje mladih (priručnik)
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Dostupnost usluga i mera podrške za decu romske nacionalnosti na lokalnom nivou
April, 2020 arrow right pdf [737 KB]
E2E: Evaluacija Javnog konkursa „Podrška inovativnim pristupima za povećanje zapošljavanja i zapošljivosti mladih“, 2018–2019. godina
Mart, 2020 arrow right pdf [1 MB]