Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Otvorene prijave za Forum omladinske politike 2021: Koliko su mladi zdravi? (rok: 8.11.2021)

Objavljeno 03.11.2021.

Forum omladinske politike 2021Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) poziva sve zainteresovane mlade sa teritorije Republike Srbije da se prijave za ovogodišnji Forum omladinske politike. Forum omladinske politike je jednodnevni događaj koji KOMS od 2017. tradicionalno realizuje jednom godišnje, i to na različite teme i sa idejom i ciljem da omogući mladima da ravnopravno učestvuju zajedno sa predstavnicima institucija u procesima donošenja važnih odluka za unapređenje položaja mladih u Republici Srbiji.

Prethodna 2020. i trenutna 2021. su godine u kojima je živote svih, a samim tim i život mladih, obeležila pandemija COVID-19. Zdravlje ne predstavlja samo odsustvo bolesti, već i stanje potpunog fizičkog, duševnog i socijalnog blagostanja, a mladi su društvena grupa sa specifičnim problemima i potrebama, te je ovoj temi potrebno posvetiti veću pažnju. Upravo iz tog razloga, KOMS ove godine želi da usmeri pažnju donosilaca odluka, mladih i javnosti na zdravlje mladih, te će ono i biti centralna tema Foruma.

Forum će okupiti više od 70 mladih iz različitih delova Srbije, kao i relevantne aktere i institucije iz oblasti omladinske politike, zdravlja i javnog zdravlja, koji će ravnopravno razvijati mehanizme za zajednički rad i aktivizam u oblasti zdravlja mladih. Događaj se organizuje u saradnji sa najvažnijim međunarodnim, nacionalnim i lokalnim institucijama. Govoriće se o preporukama i smernicama za buduće aktivnosti u oblasti zdravlja mladih. Učesnici i učesnice Foruma će kroz panel diskusije i rad u manjim tematskim grupama mapirati ključne prilike za unapređenje mentalnog i fizičkog zdravlja mladih, a na bazi analiza i preporuka istraživanja koje će iste godine biti sprovedeno. Događaj će kroz formalno umrežavanje ključnih aktera dati podsticaj osmišljavanju inicijativa koje afirmišu aktivno učešće mladih u borbi za održive i efikasne politike i novih programa koji će se sprovesti u narednim godinama.

Forum omladinske politike će biti održan u hibridnom formatu, 16. novembra 2021. godine, od 11:00 do 16:30 časova. Paneli će biti održani uživo, a takođe će biti obezbeđen i njihov prenos uživo, dok će se rad u tematskim grupama održati onlajn, putem ZOOM platforme. Mladi koji se prijave da učestvuju na Forumu omladinske politike, učestvovaće ONLAJN.

Pravo da učestvuju na ovogodišnjem Forumu omladinske politike imaju mladi uzrasta 15-30 godina, sa teritorije Republike Srbije. Nije neophodno da učesnici/e imaju prethodno aktivističko iskustvo i iskustvo u oblasti zdravlja, ali ono može da bude prednost.

Za učešće na ovogodišnjem Forumu omladinske politike možete se prijaviti putem ovog linka. Rok za prijavljivanje je 8. novembar 2021. godine.

Više informacija potražite na koms.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <

Kalkulator socijalnih davanja

Blog > <

Aktuelni dokumenti > <

Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji
Decembar, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC u Republici Srbiji: Metodološki okvir i analiza izabranih pokazatelja siromaštva i nejednakosti
Decembar, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj osoba koje žive sa HIV
Decembar, 2021 arrow right pdf [305 KB]
E2E: Utvrđivanje institucionalnog okvira za uspostavljanje Nacionalne standardne klasifikacije zanimanja u Srbiji
Decembar, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Analiza održivih modela za obezbeđivanje pristupa čistoj pijaćoj vodi, kanalizaciji i električnoj energiji stanovnicima podstandardnih romskih naselja u Republici Srbiji
Decembar, 2021 arrow right pdf [4 MB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj nacionalnih manjina
Decembar, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj migranata i tražilaca azila
Decembar, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj dece
Decembar, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj mladih
Decembar, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj starije populacije
Decembar, 2021 arrow right pdf [307 KB]