Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Pokrajinska vlada za socijalnu zaštitu izdvojila 38 miliona dinara

Objavljeno 20.08.2015.

decije_selo_potpisivanje_ugovoraUgovori o dodeli sredstava po javnom konkursu za finansiranje, odnosno sufinansiranje mera, aktivnosti i programa u oblasti socijalne zaštite u 2015. godini za koje je opredeljeno 38.000.000,00 dinara potpisani su 12. avgusta u Dečjem Selu “Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici.

„Ovaj konkurs se sastojao iz tri dela i to 20 miliona dinara za investicije za ustanove socijalne zaštite čiji je osnivač Pokrajinska vlada, drugi deo konkursa je vezan za unapređenje socijalne zaštite sa opredeljenih 10 miliona dinara, a treći deo se odnosio na udruženja za koje smo izdvojili 8 miliona dinara. Svake godine imamo dilemu šta je to što je dovonjno za oblast socijalne zaštite imajući u vidu da su potrebe izuzetno velike. Komisija je imala izuzetno težak posao prilikom opredeljivanja sredstava. Reper nam je bio kvalitet projekata, zatim šta su ustanove i udruženja u prethodnim godinama radile i da li su uredno pravdali sredstva.“ – rekla je Novka Mojić, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.

Novac je po ovom konkursu izdvojen za realizaciju Programa i to za dnevne usluge u zajednici, usluge podrške za samostalan život, savetodavno-terapijske i socijalno-edukativne usluge i poboljšanje uslova za pružanje usluga smeštaja.

Navedenim uslugama socijalne zaštite zadovoljavaju se specifične potrebe korisnika pre svega dece i mladih bez roditeljskog staranja ili u riziku od gubitka roditeljskog staranja, dece sa smetnjama u razvoju, u sukobu s roditeljima, starateljem i zajednicom, žrtve zlostavljanja i zanemarivanja, nasilja i eksploatacije i žrtve trgovine ljudima, kao i odraslih i starijih čiji su blagostanje, bezbednost i produktivan život u društvu ugroženi rizicima usled starosti, invaliditeta, bolesti, porodičnih i drugih životnih okolnosti.

„Želim da zahvalim Pokrajinskoj vladi što nastavlja niz pomoći i podrške bez koje ustanove socijalne zaštite ne bi mogle da opstanu u ovakvim uslovima življenja u našoj zemlji. Materijalna podrška i pomoć je podjednako važna koliko i dolasci, pažnja, topli ljudski dodir, empatija, prema našoj deci koja sticajem životnih okolnosti i ne svojom krivicom nisu mogla da iskuse u biološkoj porodici. U proteklih godinu dana mi smo uz pomoć Pokrajinske vlade, privatnih donatora i preraspodelom sopstvenih sredstava uspeli da izgradimo sistem zagrevanja sanitarne vode solarnom energijom, da potpuno konvertujemo grejanje na biomasu, tj na obnovljive izvore energije i pokrenuto je mnogo važnih projekata.“ – kazao je Srđan Egić, direktor Dečjeg sela “Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici.

Više informacija na www.zdravstvo.vojvodina.gov.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <

Kalkulator socijalnih davanja

Blog > <

Aktuelni dokumenti > <

Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji
Decembar, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC u Republici Srbiji: Metodološki okvir i analiza izabranih pokazatelja siromaštva i nejednakosti
Decembar, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj osoba koje žive sa HIV
Decembar, 2021 arrow right pdf [305 KB]
E2E: Utvrđivanje institucionalnog okvira za uspostavljanje Nacionalne standardne klasifikacije zanimanja u Srbiji
Decembar, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Analiza održivih modela za obezbeđivanje pristupa čistoj pijaćoj vodi, kanalizaciji i električnoj energiji stanovnicima podstandardnih romskih naselja u Republici Srbiji
Decembar, 2021 arrow right pdf [4 MB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj nacionalnih manjina
Decembar, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj migranata i tražilaca azila
Decembar, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj dece
Decembar, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj mladih
Decembar, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj starije populacije
Decembar, 2021 arrow right pdf [307 KB]