Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Program za održive ideje – Poziv za mlade preduzetnike/ce koji razvijaju održiva rešenja za izazove u društvu (rok: 19.12.2021)

Objavljeno 30.11.2021.

Program za održive idejePRODUŽEN ROK: Rok za prijavljivanje na konkurs Programa za održive ideje je produžen do 19. decembra 2021. godine.

Program za održive ideje je novi program za mlade lidere/ke koji razvijaju preduzetnička i inovativna rešenja za lokalne društvene i/ili ekološke izazove. Kroz besplatni program podrške, 10 mladih start-ap preduzeća će zajedno sa timom iskusnih biznis mentora i eksperata raditi na sticanju znanja i veština koja će im pomoći da unaprede svoju biznis ideju.

Poziv je namenjen mladima iz Srbije koji imaju između 18-35 godina, imaju tim od najmanje dve osobe, inovativno rešenje za konkretan društveni i/ili ekološki problem, razvijenu poslovnu ideju, potrebu za daljom podrškom u razvoju i posluju kraće od tri godine.

Prijave za program su otvorene do 19. decembra 2021. u 23.59!

Učesnici programa će tokom pet meseci njegovog trajanja imati priliku da steknu preduzetnička znanja i veštine o tome kako da dodatno razviju svoj biznis, upoznaju i koriste Design Thinking – kreativnu metodu za rešavanje problema, plasiraju svoj proizvod ili uslugu na tržište, izgrade održivi finansijski model, nauče kako da izveštavaju o svom društvenom uticaju, predstave ideju investitorima i obezbede finansijsku podršku za dalji razvoj biznis ideje. Kroz program će dobiti priliku da se povežu sa stručnjacima, mentorima i drugim mladim inovatorima i preduzetnicima koji su tokom prethodnih 10 godina učestvovali u programima Smart kolektiva.

Prijavljivanje za učešće vrši se popunjavanjem Prijavnog formulara na ovom linku.

Više o Programu za održive ideje i smernicama za učestvovanje saznajte ovde.

Više informacija o programu možete dobiti putem imejl adrese office@smartkolektiv.org.

O programu

Program realizuje Smart kolektiv, pionirska organizacija u oblasti socijalnog preduzetništva i društveno odgovornog poslovanja, sa preko 18 godina iskustva u podržavanju pojedinaca, organizacija i preduzeća koja doprinose održivom razvoju društva. Partneri u promociji konkursa su Start It i Deli Prostor. Program za održive ideje sprovodi se uz podršku Ambasade SAD u Beogradu.

Program za održive ideje se prvi put sprovodi u Srbiji i deo je petogodišnje strategije i programa Smart Impakt Fond – Fond za razvoj održive ekonomije. Fond nastoji da pruži dugoročnu stručnu i finansijsku podršku socijalnim preduzećima u različitim fazama razvoja i da na taj način doprinese razvoju ekonomije sa pozitivnim društvenim uticajem. Program će do 2024. godine investirati oko pola miliona evra u inicijative i preduzeća koja doprinose održivim i pozitivnim promenama u svojim zajednicama.

Program se sprovodi zahvaljujući podršci EFSE Entrepreneurship Academy – EFSE Preduzetnička akademija i EVPA – Evropske asocijacije za preduzetničku filantropiju. Fond za razvoj održive ekonomije je pokrenuo Smart kolektiv uz podršku Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj – USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju prevodi Fondacija „Ana i Vlade Divac”. Koaliciju čine Trag Fondacija, Fondacija Katalist, Smart Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Izvor: smartkolektiv.org

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <

Kalkulator socijalnih davanja

Blog > <

Aktuelni dokumenti > <

Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji
Decembar, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC u Republici Srbiji: Metodološki okvir i analiza izabranih pokazatelja siromaštva i nejednakosti
Decembar, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj osoba koje žive sa HIV
Decembar, 2021 arrow right pdf [305 KB]
E2E: Utvrđivanje institucionalnog okvira za uspostavljanje Nacionalne standardne klasifikacije zanimanja u Srbiji
Decembar, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Analiza održivih modela za obezbeđivanje pristupa čistoj pijaćoj vodi, kanalizaciji i električnoj energiji stanovnicima podstandardnih romskih naselja u Republici Srbiji
Decembar, 2021 arrow right pdf [4 MB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj nacionalnih manjina
Decembar, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj migranata i tražilaca azila
Decembar, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj dece
Decembar, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj mladih
Decembar, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj starije populacije
Decembar, 2021 arrow right pdf [307 KB]