Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Program Erazmus+ nedelje

Objavljeno 24.11.2021.

Erazmus+ nedelja 2021.Fondacija Tempus, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom omladine i sporta, po šesti put organizuje Erazmus+ nedelju u decembru 2021. godine, tokom koje je planiran veliki broj aktivnosti posvećenih informisanju svih zainteresovanih o novom Erazmus+ pozivu za projekte za konkursni rok 2022. Usled pandemije koronavirusa, Erazmus+ nedelja će i ovog puta biti održana u onlajn formatu.

Najveći evropski program za oblast obrazovanja, obuka, mladih i sporta – Erazmus+ nastavlja da podržava različite oblike saradnje među ustanovama i organizacijama kroz konkurse za projekte, a tokom Erazmus+ nedelje učesnici će se upoznati sa mogućnostima koje ustanove i organizacije iz Srbije imaju na raspolaganju u konkursnom roku za 2022. godinu.

Republika Srbija je od 2019. godine u mogućnosti da učestvuje u Erazmus+ programu kao punopravna članica i obrazovne institucije, kao i organizacije iz sektora mladih i sporta, mogu da podnose prijave za sve vrste projekata u okviru ovog programa koje će biti predstavljene u okviru Erazmus+ nedelje.

Erazmus+ nedelja će trajati u periodu od 6. do 10. decembra 2021. godine, a tom prilikom će biti organizovani onlajn informativni dani i vebinari.

Informativni dani u onlajn formatu

8. decembar, 10:00-14:30

  • Otvaranje prvog informativnog dana i predstavljanje Erazmus+ programa
  • Paralelne sesije: Visoko obrazovanje, Opšte, stručno i obrazovanje odraslih, Sport i Mladi

9. decembar, 10:00-12:30

  • Paralelne sesije: Visoko obrazovanje, Mladi i Opšte obrazovanje

10. decembar, 10:00-12:30

  • Paralelne sesije: Visoko obrazovanje, Stručno obrazovanje i Obrazovanje odraslih

Preliminarni dnevni red događaja možete preuzeti OVDE.

Zainteresovani za ovaj događaj se mogu prijaviti isključivo putem registracionog formulara, do 5. decembra u 23:59.

Prilikom prijave, možete odabrati jednu ili više ponuđenih sesija na kojima želite da učestvujete u okviru sektora koji vas zanima. Takođe, ukoliko želite da čujete novine u drugim sektorima, možete se prijaviti i za učešće na sesijama van vašeg primarnog sektora, kombinujući sesije koje se održavaju u različito vreme tokom informativnih dana.

Prijavljivanjem za bilo koju od paralelnih sesija namenjenim sektorima, automatski se prijavljujete i za učešće na uvodnom delu koje se održava 8. decembra u 10 časova.

Nakon prijave, link za pristup informativnim danima biće poslat prijavljenim učesnicima putem mejla.

Vebinari

Pored informativnih dana, tokom Erazmus+ nedelje predviđeni su i besplatni vebinari sa detaljnim informacijama koji se odnose na pojedine oblasti u okviru programa, kao što su projekti u oblasti obrazovanja odraslih, TCA aktivnosti, kao i evropske mreže Epale, eTwinning i Youth Wiki.

Vebinar: eTwinning i School Education Gateway kao pomoć u planiranju i sprovođenju Erazmus+ projekata

Fondacija Tempus vas sa zadovoljstvom poziva na vebinar koji će se održati u ponedeljak, 6. decembra, sa početkom u 16 časova na temu „eTwinning i School Education Gateway kao pomoć u planiranju i sprovođenju Erazmus+ projekata“.

Vebinar je namenjen vaspitačima, učiteljima, nastavnicima i direktorima i ostalom nastavnom osoblju zaposlenom u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, koji planiraju da podnesu prijave za Erazmus+ projekte. Cilj vebinara je da informiše sve zainteresovane kako portali eTwinning i School Education Gateway mogu da pomognu u traženju partnera za Erazmus+ projekte, sprovođenju Erazmus+ projekata, kao i širenju rezultata projekata.

Registracioni formular za događaj će uskoro biti dostupan.

Vebinar: Kako da uspešno kreirate novi Europass CV?

U sklopu Erazmus+ nedelje, Informativni centar Fondacije Tempus organizuje praktičan, jednočasovni vebinar namenjen studentima, učenicima, mladima, nastavnicima, zaposlenim osobama i tražiocima posla, kao i svim osobama koje žele da saznaju kako se koristi inovirana Europass platforma. Na vebinaru će biti demonstrirano kako se vrši registracija na Europass platformi, kako se na njoj kreiraju, čuvaju, dele i sa nje izvoze Europass profil (portfolio), radna biografija (CV) i propratno pismo, kao i koje dodatne funkcionalnosti u svrhu obrazovanja i zapošljavanja nudi ova platforma.

Vebinar se održava u ponedeljak, 6. decembra, sa početkom u 17 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, do 5. decembra u 23.59 časova.

Vebinar: Mogućnosti za JPOA i organizatore neformalnog obrazovanja na EPALE i u Erazmus+ programu

Fondacija Tempus, u sklopu Erazmus+ nedelje, organizuje jednočasovni vebinar namenjen pojedincima i organizacijama aktivnim u oblasti obrazovanja odraslih, naročito organizacijama koje imaju status javno priznatog organizatora aktivnosti obrazovanja odraslih, kao i drugih organizatora aktivnosti neformalnog obrazovanja odraslih koji žele da saznaju više o EPALE mreži i mogućnostima koje ona pruža za nalaženje partnera za Erazmus+ projekte, kao i prijavi za Erazmus+ projekte i njihovom sprovođenju Erazmus+ projekata. Cilj vebinara je predstavljanje mogućnosti koje EPALE platforma nudi pojedincima, organizacijama i ustanovama koje planiraju da se prijave za Erazmus+ projekte u oblasti obrazovanja odraslih ili onima koje već sprovode Erazmus+ projekte.

Vebinar se održava u utorak, 7. decembra, sa početkom u 16 časova. Registracioni formular za događaj će uskoro biti dostupan.

Mogućnosti za pojedince u okviru TCA aktivnosti

Fondacija Tempus vas sa zadovoljstvom poziva na vebinar koji će se održati u sredu, 8. decembra, sa početkom u 16 časova na temu „Mogućnosti za pojedince u okviru TCA aktivnosti“.

Aktivnosti obučavanja i saradnje (eng. Training and Cooperation Activities – TCA) predstavljaju aktivnosti poput seminara, obuka, konferencija, istraživanja koje se organizuju širom Evrope, a namenjene su pojedincima aktivnim u sektoru formalnog obrazovanja i neformalnog obrazovanja mladih. Ove aktivnosti se organizuju u okviru programa Erazmus+ sa ciljem informisanja i razmene informacija između učesnika o različitim temama relevantnim za njihov rad, povezivanja sa kolegama iz drugih zemalja i ostvarivanja partnerstava i ideja za buduće projekte.

Tokom ovog vebinara, prijavljeni učesnici će imati priliku da saznaju više o TCA aktivnostima i mogućnostima koje one pružaju, kao i kome su namenjene i na koji način zainteresovani pojedinci mogu da se uključe u ove aktivnosti.

Vebinar se održava u sredu, 8. decembra, sa početkom u 16 časova, a za prijavu učešća je potrebno popuniti registracioni formular, do 7. decembra u 16 časova.

Prezentacija: Erazmus+ projekti za osnovne i srednje škole i predškolske ustanove

Studentski kulturni centar Beograd (velika sala)

U okviru Erazmus+ nedelje, Informativni centar Fondacije Tempus u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom Beograd organizuje prezentaciju namenjenu zaposlenima u osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama zainteresovanim za učešće u Erazmus+ projektima u oblasti opšteg i stručnog obrazovanja i obuka. Učesnici će iz prve ruke moći da čuju iskustva i savete kolega iz ŠOSO „Anton Skala“ iz Beograda o podnošenju i sprovođenju projekata, sa posebnim osvrtom na temu inkluzije.

Pored toga, učesnici će od predstavnika Info centra Fondacije Tempus biti u prilici da saznaju opšte informacije o tome kakve mogućnosti za profesionalno usavršavanje nudi Erazmus+ program, koje sve aktivnosti u inostranstvu se mogu sprovoditi u okviru projekata mobilnosti (KA1), šta su to projekti saradnje (KA2), koji su uslovi učešća, rokovi za podnošenje projektnih prijava i kakvu podršku u tom procesu mogu dobiti od Fondacije Tempus.

Prezentacija će se održati u četvrtak, 9. decembra od 18 do 19 časova, u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu (Kralja Milana 48). Broj učesnika će biti ograničen i usklađen sa epidemiološkim merama. Za prijavu učešća je potrebno popuniti kratak prijavni formular najkasnije do 9. decembra u 12 časova.

Youth Wiki mreža kao resurs za informisanje o omladinskim politikama u Evropi

Fondacija Tempus vas sa zadovoljstvom poziva na vebinar koji će se održati u četvrtak, 10. decembra, sa početkom u 16 časova na temu „Youth Wiki mreža kao resurs za informisanje o omladinskim politikama u Evropi“.

Youth Wiki mreža je onlajn enciklopedija koja daje ažuran i sveobuhvatan pregled omladinskih politika širom Evrope i kao takva može biti koristan resurs svima koji su zainteresovani za temu omladinskih politika (mladima, studentima, istraživačima, omladinskim radnicima, donosiocima odluka i drugima). Pojedincima i organizacijama koje planiraju međunarodne projekte saradnje u oblasti mladih, Youth Wiki može pomoći kako bi se detaljnije informisali o kontekstu omladinskog rada u različitim državama Evrope.

Tokom ovog vebinara prijavljeni učesnici će imati prilike da saznaju više o Youth Wiki platformi i mogućnostima koje ona pruža.

Vebinar se održava u petak, 10. decembra, sa početkom u 16 časova, a za prijavu učešća je potrebno popuniti registracioni formular, do 9. decembra u 16 časova.

Više informacija na erasmusplus.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <

Kalkulator socijalnih davanja

Blog > <

Earlier
SIPRU_BLog
Jedan od ključnih zadataka nastavnika posle višedecenijskog rada u osnovnoj školi je da uklope iskustvo sa novinama koje se javljaju [...]
čet, dec 02, 2021
Source: Inkluzija blog
Stefan Lazarević
U svojim dosadašnjim tekstovima nisam pisao o svom detinjstvu i mislim da bi vam možda bilo zanimljivo da pročitate o [...]
sri, dec 01, 2021
Source: Inkluzija blog
SIPRU_BLog
Za šest meseci života na Sardiniji imala sam prilike da pričam sa ljudima iz različitih struka i uverim se kako [...]
pon, nov 29, 2021
Source: Inkluzija blog
Valentina Lepojević
Politika me ne interesuje – kako? Ja sam apolitičan/na – šta to znači? Ove rečenice neretko čujem. Dosta sam promišljala i došla [...]
pet, nov 26, 2021
Source: Inkluzija blog
SIPRU_BLog
U društvenim naukama već decenijama primetno je interesovanje za proučavanje generacijskih specifičnosti. Kompleksna međudelovanja ekonomskih, političkih i tehnoloških faktora oblikuje [...]
čet, nov 25, 2021
Source: Inkluzija blog

Aktuelni dokumenti > <

Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj starije populacije
Decembar, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj LGBTI osoba
Novembar, 2021 arrow right pdf [164 KB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj žena i rodna ravnopravnost
Novembar, 2021 arrow right pdf [977 KB]
Analiza dugotrajnog siromaštva u Republici Srbiji
Novembar, 2021 arrow right pdf [10 MB]
Strategija za rodnu ravnopravnost za period od 2021. do 2030. godine
Oktobar, 2021 arrow right docx [705 KB]
Indeks rodne ravnopravnosti u Republici Srbiji 2021.
Oktobar, 2021 arrow right pdf [12 MB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj osoba sa invaliditetom
Oktobar, 2021 arrow right pdf [194 KB]
Položaj osetljivih grupa u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji – položaj Roma i Romkinja
Septembar, 2021 arrow right pdf [182 KB]
Neaktivnost na tržištu rada u Republici Srbiji
August, 2021 arrow right pdf [1 MB]
Strategija zapošljavanja u Republici Srbiji za period od 2021. do 2026. godine
August, 2021 arrow right pdf [6 MB]